Кузора Дмітрій. Вчитель, який змінив моє життя

Кузора Дмітрій

Інтернет, мій вчитель та мій вбивця

Знаєте, в моєму житті було і є багато вчителів, і, в переважній частині, це були люди. Але є один вчитель, якого я б описав, як того, хто не змінив моє життя, а розширив його межі, додавши більше варіативності та можливостей для мого розвитку. І цим вчителем є Інтернет.

Зазвичай, Інтернет я використовував тільки для розваг, може бувало робив щось по домашці або грав в ігри, але в переважній частині тупо витрачав час в ньому. Раніше, я дивився відео тільки про ігри або інді-анімації, але мене щось спонукало включити відео про, я б сказав, наукпоп або якісь тревел-відео. І це я вважаю моєю точкою перелому в моєму «життєвому навчанні». Звісно, Інтернет вплинув на мій світогляд та систему цінностей, мої інтереси та смаки, але все це було поступово, з впливом часу.

Також я відкрив для себе більш детально серіали та фільми, пізнав, що таке аніме та поринувся у ГІК-культуру. Завдяки Інтернету я подивився фільм Джона Уіка та почав ходити на дзюдо. Я почав дивитися аніме і це спонукало мене навчитись малювати. Або якось я побачив, як в відеоблогер розповідав про книгу «Кров, Піт та Пікселі». Одного разу, в магазині побачив цю книгу, та взяв та купив. І вона мене так вразила, через що я захотів стати розробником відеоігор, а також показала мені, що книжки це не така нудна річ, навіть я підсів на ці прекрасні носії інформації. Також завдяки Інтернету я почав цілеспрямовано вивчати англійську. Багато контенту та вільний доступ до інформації навчили мене нарешті розуміти, що кажуть в тих американських мемчиках та навчили так, що шкільна програма з англійської стала як дитячим садком.

Але у Інтернета є і зворотній бік медалі. В кожній соціальній мережі або самій мережі є короткі відео. Так ось, ця штука затягує по повній, через це у багатьох людей з'явилося «кліпове мислення». І саме ця річ вбиває не тільки мене, але й інших людей. Або навіть такий месенджер як «Телеграм» теж відволікає, не так сильно як «Інстаграм», та все одно час йде в прірву. Але Інтернет створив мене завдяки своєї більш кращої сторони, через що я стараюсь боротися з цим короткими відео у своєму житті, не ідеально але краще ніж нічого.

Тому Інтернету я вдячний за багато що. Навіть за те, що він створив мене таким який я зараз є і що я можу протистояти його темній стороні, і не тільки його темній стороні.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»


Читати також