Колоша Вікторія. Вчитель, який змінив моє життя

Колоша Вікторія

Для мене вчителем є книги. Адже вони вважаються дітьми розуму. Анна Багряна написала роман «Вітрова гора» - яскраве сучасне українське фентезі. Цей твір змінив мій погляд на деякі речі.

«Вітрова гора» - роман, який описує шалену історію, де авторка «вмикає» свої фантазії. На жаль, у творі присутнє не лише фентезі, а й епізоди, пов’язані з трагічними сторінками історії України. Фентезі, певною мірою, поза часом, адже базується на основі української міфології. Це неймовірно чуттєва історія про Дрейва, хлопця з Канади, який має українське коріння. У свій день народження він разом із мамою летить в Україну. Юнак усвідомлює, що має набагато більшу спорідненість із рідною землею. Він не просто має тут родове коріння та знайомих. Дрейв - це онук відважного божества на ймення Стрибог. Ключем до розуміння сюжету стають звичайні вітряні млини. Вони «живуть» поміж нас – вітри, онуки Стрибога. Споконвіку народжуються тут, на берегах Дніпра, зазвичай в одній родині. Дід-чарівник передає онукові таємні знання та особливі вміння. Однак із Дрейвом трапилося інакше: він народився в Канаді, тож мусить пройти непростий шлях, перш ніж осягнути своє прадавнє українське коріння і зрозуміти своє справжнє покликання. Проте вітряні млини на дніпрових пагорбах манять хлопця, і цьому годі опиратися…

Любовна лінія тут дуже тендітна та зворушлива. Було б цікаво дізнатися більше про батька Дрейва, «розподіл» вітрів, оту магічну надсилу, якою володів хлопець. Найбільше, як не дивно, мені сподобався фінал. Обожнюю, коли розставлені всі крапки над «і», та після прочитання залишається приємний післясмак довершеної та теплої історії.

Книгу я раджу прочитати, як дітям, так і дорослим, які захоплюються фантастичними історіями, які цікавляться українською міфологією та історією, життям ровесників у інших країнах.

Саме ця книга змінила моє світобачення, адже вона змусила змінити ставлення до інших людей, а також виховувати в собі патріотизм.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»


Читати також