Олексій Спориш. Вчитель, який змінив моє життя

Олексій Спориш

Мій учитель

         Одним із найважливіших джерел навчання та натхнення для мене є книга. Вона допомагає знайти відповіді на питання, які хвилюють усіх нас, додає рішучості у подоланні труднощів, розширює світогляд. Книга – це завжди той, хто поруч із тобою, коли потребуєш поради чи підтримки.

        З кожною людиною іноді трапляється така подія, яка ділить її життя на «до» і «після». Саме знайомство з романом Елеонор Портер «Поліанна» змінило моє бачення світу.

         Однією важливою рисою головної героїні була здатність бачити гарне в кожній людині. Поліанна намагалася розкривати найкращі якості в людях, навіть там, де інші могли бачити недоліки. Доброта, щирість і оптимізм дівчинки мене настільки вразили, що я на багато речей почав дивитися зовсім по-іншому. Тепер у будь-якій неприємній ситуації я намагаюсь бачити щось хороше і можливість зробити це набагато краще, ніж планував. Я зрозумів, що треба любити життя зі всіма його приємними моментами і негараздами, ніколи не здаватися і йти вперед. Якщо людина доброзичлива, весела і відкрита , то і оточуючі навкруги стають такими ж. Ніколи не треба відповідати злом на зло, адже добро завжди перемагає.

         Хочеться, щоб кожен із нас був більш схожим на Поліанну, тоді, я впевнений, увесь світ стане набагато добрішим і світлішим. Ця дівчинка - яскравий приклад того, як доброта і щирість можуть по-справжньому змінити світ навколо нас.

          Книга завжди залишатиметься моїм надійним вчителем, який відкриває двері до найбільших таємниць світу та допоможе мені стати кращим.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»


Читати також