Полеванчук Поліна. Вчитель, який змінив моє життя

Полеванчук Поліна

    У моєму житті було багато людей, які змінювали його на краще. Часом давали слушні поради,  допомагали у важких ситуаціях, вчили робити правильний вибір, але серед них усіх найбільше значення для мене мала хрещена мама, про яку я хочу розповісти.

     Ми не часто бачимось з нею, але це не змінює того факту, що Юлія завжди мені допомагає і підтримує. Вона проживає в столиці України - Києві, і я кожного разу радію, коли ми  бачимось. Так люблю гуляти з нею по місту і милуватись його красою, адже хрещена знає безліч цікавих місць, охоче планує наші мініподорожі, навчає мене бачити прекрасне в осінньому листі бульварів та засніжених пагорбах, у могутності Дніпра в каштановому цвіті та розквітлому бузку ботанічного саду. .

     Мене цікавить мода, гадаю, що це захоплення передалось від хрещеної, адже більш стильної людини годі шукати. Вона так класно, влучно і гарно підбирає одяг, взуття, аксесуари, що я інколи дивуюсь, чому її образи досі ще не на обкладинці журналу як трендові. Завдяки їй я маю відчуття смаку, яке втілюю не тільки в одязі, а й у всьому, що мене оточує.

     Але Юлія навчила мене не лише гарно вдягатись та цінувати зовнішню красу. Набагато важливіше те, наскільки це моральна людина. Хрещена спонукала мене бути уважною та співчутливою до людей, розуміти їх душевні порухи і мотиви, якими вони керуються, оцінювати за вчинками, а не за красивими словами.

Ще завдяки їй я зрозуміла, що не варто зациклюватися на чомусь одному. Життя особистості повинно бути повноцінним, різнобарвним. У всіх моїх пошуках себе хрещена неодмінно підтримувала, надихала. Вона була вдячним глядачем театральних вистав, у яких я брала участь змалку, наголошувала, що я маю до цього талант, переглядала відеозаписи п’єс, коментувала та ділилася враженнями. Усе це допомагало мені рости та надавало впевненості. Найцінніше для мене те, що Юлія навчила мене зосереджувати увагу на собі, на близьких та цінних для мене людях, на речах, які приносять мені задоволення.

У найважчі моменти початку війни попри те, що хрещена перебувала в обстрілюваному Києві, вона завжди знаходила час на мене. Завжди, щодня запитувала, як ми провели ніч, чи я в безпеці, заспокоювала та підтримувала, хоча її обставини були значно важчі, ніж наші в Тернополі.

Також для мене важливою є її абсолютно проукраїнська позиція. Хоча Юлія родом із русифікованого Кривого Рогу, проживає у не менш русифікованому Києві, однак ще до повномасштабного вторгнення усюди і завжди розмовляла українською мовою і так само виховує своїх дітей – у пошані і любові до національної культури, мови, традицій.

    Я дуже вдячна моїм батькам, що для такої важливої ролі у житті людини вони обрали для мене за хрещену саме Юлію. Певною мірою вона вибудувала теперішню мене.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»


Читати також