Миколаєнко Владислав. Вчитель, який змінив моє життя

Миколаєнко Владислав

Зміна в житті – важливий вчитель

   Хоч я ще не надто доросла людина, але за свої роки проживання на планеті Земля встиг багато чого зрозуміти. Не знаю навіть, це трапилося на початку підліткового віку чи в теперішньому часі. Можливо, і той і той варіант.

   У тринадцять років я ще тільки ставав на шлях іншого життя. Тоді багато чого змінилося у моєму мисленні. Я по-різному почав дивитися на ті чи інші речі, більше замислювався над минулим та майбутнім, а також іноді поринав у частинку філософії. Хто чи що так вплинули на це ? Мабуть, життя і батьки. Мама й тато по-особливому почали розповідати мені про все навколо. Завдяки чому я все більше й більше розумів – наскільки важливо цінувати те, що знаєш та маєш. Це і наштовхнуло мене на філософію, яка з’являється уже протягом декількох років у моїх думках. Щодо життя, то воно практично щоразу створювало нові випробування, з якими відбулося чимало духовний битв, аби я впевнився, що можу впоратися з ними.

   Чимало з’явилося змін і в теперішньому часі. Мені довелося все більше подорослішати, адже зараз на вулиці нашої країни літають ракети, ховаються в укриття і гинуть люди. Одним словом – війна. Вона наштовхнула мене на шлях письменника, який я хочу розвивати все життя. Після всього побаченого й почутого так і хочеться щось писати на папері. Вірші – початок моєї творчості. Хоча я створив їх небагато, але майже щодня з’являються нові ідеї для написання. Але це ще не все. Адже крім цього хочу створювати книги в різних жанрах. Зараз, до речі, на стадії написання мій дебютний роман у жанрі фентезі.

   Час плине, а події, що відбуваються навколо нас, усе швидше й швидше змінюються. Коли я був менший, то не розумів багатьох моментів, але мої вчителі, – життя, батьки, війна – вплинули на мене і змінили в кращу сторону. Важливо прислухатися до певних маленьких чи то величезних переворотів у повсякденні. Звісно, варто уникати чогось поганого, аби воно не нашкодило вашому організму – як духовно, так і фізично.

   Пам’ятайте одне: не бійтеся змін, які траплятимуться на життєвому шляху. Все, що відбуватиметься, допоможе зрозуміти частинку тієї інформації, яка могла бути не доступна вам певний період часу.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»


Читати також