Оксана Філіпчук. Вчитель, який змінив моє життя

Оксана Філіпчук

Мій янгол

Він з'явився в моєму житті не раптом і не непомітно. Я готувалася до зустрічі дуже ретельно, хоча з нетерпінням чекала його появи. Здається, я знала, як його звати, ще навіть не зустрівшись віч-на-віч. Ярослав. Мудрий чоловік чи світлоокий янгол-охоронець? Щиросердна людина чи просто добре серце? Його солом'яне волосся запаху рідної душі приємно нагадує про літо і гарний настрій. Його умілі руки вчать не боятися труднощів і сміливо братися за найважчу роботу. 

Ось уже п'ятнадцять років я щаслива по-особливому, бо в моєму житті і серці з'явився він, мій син. Єдиний, найдорожчий, найрідніший і талановитий. Він навчив мене цінувати сім'ю і себе, найдорожчу матусю. Він познайомив мене зі мною справжньою: щирою, доброю і безпосередньою. Він відкрив у мені найкращі мої риси: дбайливість, добродушність, любов до куховарства, вміння довіряти, бо "я твій син, а ти моя мама". Він допоміг мені усвідомити, що я прекрасно пишу вірші для дітей. Адже коли я співала колискові, Ярик плакав (як виявилося, в дитини музичний слух, на відміну від мене). Проте із захопленням слухав дитячі книжки в моєму виконанні. А коли по двадцять п'ятому колу ми обоє все знали напам'ять, я почала писати власні віршовані історії. Пишу досі. Дякую, мій маленький вчителю!

І сьогодні мій син, мій мудрий від народження Ярослав, навчає мене мистецтву жити: жити так, щоб не шкодувати про недозволене чи нездійснене. Жити по-своєму бережно: любити родину, бо вона найдорожче, що я маю; цінувати свободу, бо її не купиш і не візьмеш в борг; берегти себе, бо я у себе одна.

Любіть, цінуйте своїх дітей. Вони – наймудріші в житті вчителі.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»


Читати також