Різдвяні читання для дітей: новинки та казкові пригоди. Видавництво «НК-Богдан»

Різдвяні читання для дітей: новинки та казкові пригоди

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

Один із кращих подарунків для вечірніх читань дитячі книги до зимових свят – чарівні, святкові, яскраві, повні затишку й тепла.

Цього року видавництво «НК-Богдан» підготувало для вас чимало новинок.

Дитячі новинки українських письменників – “Пан Сирник і різдвяний пампушок” Світлани Лінинської, збірка “Різдвяні казки”, “Зайчикова книжечка” Івана Андрусяка, “Павлусь і Сантові олені” Галини Манів.

Вперше українською “Полярний експрес” Кріса Вана Оллсбурга із класичними ілюстраціями, перша книга популярної серії “Вандербікери зі 141-ї вулиці” Карини Ян Глейзер.

Збірка «Різдвяні казки»

Збірка «Різдвяні казки»

Книжку склали казки сучасних українських письменників і письменниць, присвячені найулюбленішому святу не лише малечі, а й дорослих — Різдву. Це час, коли всі ми чекаємо справжнього дива — і воно стається: добро неодмінно перемагає, а зло, як би не старалося, не має жодного шансу, доки ми, люди, не піддаємось йому, а плекаємо в своїх душах найпрекрасніше почуття — любов. Твори, що ввійшли до збірки, стилістично й сюжетно різноманітні — від взорування на найкращі традиції української народної казки до оригінальних творчих експериментів, — і це є запорукою того, що кожен і кожна з наших як маленьких, так і дорослих читачів і читачок зможе знайти собі тут казку до смаку й святкового настрою.

«Полярний експрес» Кріса Вана Оллсбург

«Полярний експрес» Кріса Вана Оллсбург

"Малого хлопчину, якому не спалося напередодні Різдва, запросили у вагон магічного потягу, що прямував на Північний полюс…

Просуваючись крізь темні ліси, підіймаючись високо в гори, долаючи крижану пустелю, Полярний експрес мчить до величезного міста, що самотньо стоїть на самісінькій вершині світу, де хлопчина загадає своє різдвяне бажання."

«Зайчикова книжечка»  Івана  Андрусяка

«Зайчикова книжечка»  Івана  Андрусяка

"«Зайчикова книжечка» — одна з найкращих книжок одного з найкращих сучасних українських поетів Івана Андрусяка. Віршовані казки призначені для читання дитині вголос та першого самостійного дитячого читання. Це трохи пустотливі, іноді задумливі, часто веселі, незрідка ніжні й неодмінно добрі історії, які Зайчик-тато розповідає своїм маленьким зайченятам, — а відтак з’ясовується, що всі ці пригоди трапилися з самим татом тоді, коли він був маленьким.

2018 року книжка була удостоєна Премії Лесі Українки — найвищої відзнаки в українській літературі для дітей."

«Пан Сирник і різдвяний пампушок» Світлани  Лінинської

«Пан Сирник і різдвяний пампушок» Світлани  Лінинської

"Напередодні Різдва у містечку Ясне трапилась незвичайна пригода. Славний пекар Сирник пошкодував останнього різдвяного пампушка дівчинці, котра завітала до його пекарні, бо сам був дуже голодним. З цієї миті все для нього на смак стало гірке! Пан Сирник не на жарт розхвилювався.

Як же він тепер готуватиме найсмачнішу випічку? Хто допоможе пекарю? Можливо, лікар Апчих має якісь цілющі ліки від гіркоти? А можливо, трапиться маленьке диво напередодні славного свята Різдва…"

«Вандербікери зі 141-ї вулиці. Книга 1» Каріни Ян Глейзер

«Вандербікери зі 141-ї вулиці. Книга 1» Каріни Ян Глейзер

До Різдва залишається лише п’ять днів і дітлахам Вандербікерам слід мріяти лише про зацукрований чорнослив та подарунки. Але коли вічно усім незадоволений домовласник чомусь відмовляється поновлювати договір оренди з їхньою сім’єю, п’ятеро дітей вимушені шукати способи, аби їхній хазяїн передумав іще до Нового року. Усе, що їм треба зробити — це довести, які вони чудові, чи не так? Але, як і завжди, коли дієш з найкращих міркувань, усе в них пішло не так, і їхні хитромудрі витівки ще дужче роздратовують квартирного хазяїна. Чого тепер насправді потребують Вандербікери, то це різдвяного чуда. Утішна, щира і жвава, як і будь-яка вулиця в Гарлемі, ця мила сімейна сага — про несподівані знайомства та неочікувані повороти долі.

«Павлусь і Сантові олені» Галини Манів

«Павлусь і Сантові олені» Галини Манів

Усім відомо, що на Різдво трапляються справжнісінькі дива! Ось і з чемним хлопчиком Павлусем вони трапилися: він не лише знайшов справжнього друга, собачку Боню, а й вирушив із ним аж на Крайню Північ, щоб допомогти Сантовим оленям знайти загублене оленятко. Але ж усім відомо, що дива трапляються не просто так: Павлусеві й Боні доведеться вгамувати Ліс злих холодильників, перетнути Долину монстрів, ба навіть поспілкуватися з Тим, хто в печері живе — хоч це й невимовне страховисько... Та якщо відчути відповідальність і виявити сміливість — тоді всі перепони долаються на одному подиху!


Читати також