Зворотній бік дзеркала

Зворотній бік дзеркала. Денис Лукін

Денис Лукін

Ви колись думали про зворотній бік дзеркала? А про невидиму сторону пральної машини — тобто ту, яка до стіни? Я от сьогодні прибирав у ванній кімнаті, і задумався. Все виніс звідти, що можна. Зняв дзеркало. Відсунув пралку. 
На зворотньому боці дзеркала — пилюка, покрита чи то жиром часу, чи то ще якоюсь пилюкою буття...
На тіньовій стороні пралки — жах і біль. Шматки порохів, папір і картон від обгорток санзасобів, захисні мембрани від тюбиків зубної пасти і крему для гоління... Я все прибрав і ніби почав нове життя.
Лежу зараз і думаю про це. Насолоджуюсь. Мрію про зроблене, немов передчуваю романтичну зустріч...
Як там класно. Як там чисто. Я найкращий в світі. 
У кого ще чисто за пралкою? Отож-бо.
Жити стало набагато легше і приємніше. Таке відчуття, наче я почистив не кут у ванній, а закапелок свого єства... Може, не очі — дзеркало душі, а зворотній бік пралки?
Попшикав миючим засобом усі кахлі в ванній. Залишив на 30 хвилин. Думав, що коли повернусь, то багаторічний шар бруду злізе сам собою, варто лише ганчірочкою протерти... Аби ж так! Довелось губкою з іншим засобом терти. Скакав по ванній, як еквілібрист на канаті над прірвою міських витрішколюбів, відчував, що починаю нервувати, підіймається температура чи просто стає спекотно... Сказав собі: будь обережним, а то наєбнешся і скрутиш собі шию. Смерть під час прибирання...
Помив. Не ідеально. Краще, ніж було, але гірше, ніж буде. Зроблю другий захід.
Замінив завісу у ванній. Замість єбучих дельфінчиків — просто біла. Ненавиджу будь-які зображення, символи, візерунки!
Повісив назад дзеркало. Новий я дивиться на мене старого...
Сьогодні якість мого сну буде значно вищою, ніж вчора. Головне — не думати про газову плиту на кухні...
Я зараз в пошуках роботи у прекрасному місті Дніпро, і, чесно, ледь стримуюсь, аби не піти у клінінг-компанію. Такий кайф мені дає прибирання, процес перетворення брудного на чисте! Може, це моє призначення? Так собі для резюме: адміністратор в театрі — сомельє у винному магазині — прибиральник приватних помешкань. Але в трудовій книжці душі буде стояти позначка з відзнакою...


Instagram @deni_look_in


Читати також