Victoria's Secret – всесвітньо відомий бренд спідньої білизни

Victoria's Secret – всесвітньо відомий бренд спідньої білизни

Якщо ви цікавитеся модою, то, напевно, знайомі з брендом жіночої спідньої білизни Victoria's Secret, якому вже 40 років. Нині, крім білизни, компанія також виробляє:

  • купальники,
  • спортивні костюми,
  • парфуми,
  • декоративну та доглядову косметику,
  • сумочки й інші жіночі аксесуари.

В Україні все це можна придбати в інтернет-магазині Angel-Beauty. Про історію бренду і те, що сталося із засновником компанії, а також про знамениті щорічні модні покази ми розповімо у цій статті.

Нестандартний підхід Роя Реймонда до бутиків спідньої білизни

Протягом багатьох років білизна була табуйованою темою і не зовсім асоціювалася з сексуальною привабливістю. Одного дня молодому Рою Реймонду потрібно було купити спідню білизну у подарунок своїй дружині. Він зайшов у бутик, але зіштовхнувся з труднощами під час вибору та покупки. Багато в чому це було пов’язано з розгубленістю продавчині, а вибір був дуже обмеженим. Тож Рой задумався про створення бутиків спідньої білизни, де чоловіки та жінки почувалися б однаково комфортно.

Назва бренду була обрана на честь англійської королеви Вікторії. Намір Реймонда полягав у тому, щоб довести кожній жінці, що незалежно від її матеріального та соціального статусу вона може дозволити собі красиву спідню білизну. Інтер'єр першого бутика, відкритого в 1977 році в Стенфорді, був оформлений у вікторіанському стилі. Комфорт чоловіків забезпечував не лише дизайн приміщення, а й привітливі продавчині, котрі охоче допомагали їм зрозуміти всі премудрості розмірів і фасонів.

Успіх бренду Victoria's Secret та справжня доля його засновника

На початку не було жодних ознак великого успіху нового бренду. Після перших тріумфів настали гірші часи. Можливо, проблема полягала у зосередженні на чоловічій клієнтурі без особливої уваги до товарів.

Але жіноча спідня білизна повинна була здійснювати саме жіночі мрії. На цьому аспекті зосередився наступний власник Victoria's Secret Леслі Векснер. Цей успішний бізнесмен придбав компанію в 1982 році всього за один мільйон доларів. Зміна політики компанії дала вибуховий ефект. На жаль, у Рея Реймонда справи склалися не дуже вдало, він оголосив про крах іншої своєї компанії, а його сім'я розпалася. Зрештою, у 1993 році він покінчив життя самогубством.

Victoria's Secret: відомі модні покази

Власник Victoria's Secret зробив акцент на більш жіночному дизайні бутиків. Але запорукою успіху виявилися відомі представниці модельного бізнесу. Саме зірки подіуму принесли Victoria's Secret колосальний розголос та величезний успіх. Цей успіх і надалі підтримується завдяки щорічним показам нових колекцій.

«Victoria's Secret Fashion Show» вперше було організовано в 1995 році. Через чотири роки шоу транслювалося в прямому ефірі по телебаченню та демонструвалося на Таймс-сквер у Нью-Йорку. Таким чином, спокуслива спідня білизна стала незмінним атрибутом у світі сучасної моди.


Читати також