Ракетки для бадмінтону: типи, характеристики та поради вибору

Ракетки для бадмінтону: типи, характеристики та поради вибору

Найважливішими елементами гри у бадмінтон є ракетки для бадмінтону та волан. Якщо ви плануєте займатися цим видом спорту, вам знадобляться додаткові аксесуари та деякі предмети одягу. У цій статті ми зосередимо увагу на ракетках.

Ракетки для бадмінтону

Бадмінтонні ракетки можна поділити на три основні групи:

  • Дитячі. Створені для дітей, які хочуть навчитися влучати по волану. Такі моделі коротші, ніж стандартні. Підійдуть для дітей від 5 років.
  • Для початківців. Це базові моделі для тих, хто лише починає знайомство з цим видом спорту. Такі ракетки виготовлені з алюмінію чи алюмінієво-графітового композиту. Вони відносно дешеві, але й не довговічні.
  • Професійні. Такі ракетки мають багато додаткових «систем», які дозволяють, наприклад, підвищити силу, контроль удару тощо.

Професійні ракетки для бадмінтону: переваги та недоліки

Переваги:

  • Створені з думкою про професіоналів і дуже вимогливих гравців.
  • Є можливість підбору моделі під індивідуальні вподобання.
  • Виготовлені з високоякісних матеріалів.

Недоліки:

  • Висока ціна.
  • Натяг чутливий до перепадів температури.
  • Не зовсім відповідають потребам новачків.
  • Відносно делікатна конструкція.

Крім типу ракетки, виділяють основні параметри, що характеризують конкретну модель: гнучкість, баланс та вага. Гнучкість – це схильність ракетки до вигинів та ефекту пружини. Сильні гравці з агресивним стилем гри віддають перевагу жорстким ракеткам, які дозволяють повністю контролювати волан. Ракетки з підвищеною гнучкістю рекомендуються для початківців, жінок та гравців, які віддають перевагу технічному стилю гри.

Також варто звернути увагу на баланс ваги. Ракетками з балансом ваги «на головку» трохи складніше маневрувати, але замах набагато ефективніший і, як наслідок, це дозволяє сильніше вдарити по волану. Ракетки з балансом «на ручку» легші в маневруванні та спритніші, але не дозволяють виконувати сильні удари.

Чим відрізняються набори для бадмінтону?

Існують різні типи наборів для бадмінтону, які відрізняються якістю ракеток і воланів, типом воланів і призначенням. Підбір правильного набору має вирішальне значення для забезпечення хороших результатів у грі, а також для безпеки гравців. Варто звернути увагу на якість матеріалів, з яких виготовлені ракетки та волани, а також на розмір сітки, яка має відповідати простору, в якому ви збираєтеся грати.

Якщо ви не знаєте, який набір придбати, варто проконсультуватися з фахівцем або досвідченим гравцем, який допоможе підібрати ракетки та гарні воланчики для бадмінтону. Консультанти інтернет-магазину zalizkoshop.com.ua підкажуть, який набір для бадмінтону найкраще відповідатиме вашим потребам.


Читати також