Курси польської мови для дітей з України

Курси польської мови для дітей з України

Вже багато років Українці їздять до Польщі з різною метою. Ця ситуація прискорилася через події останніх двох років. Не всі люди, які були змушені терміново виїхати з України, знали польську мову, тому сьогодні багато з них шукає хороші мовні курси для себе та своїх дітей.

Навіщо потрібні курси польської мови для дітей

Поїздка до чужої країни – це дивовижна пригода, але водночас і величезне випробування, з яким доводиться стикатися дітям. Це пов’язано з багатьма невідомими – школа, друзі, дім. Все для них нове і не завжди зрозуміле. Діти задають собі багато запитань, пов'язаних з новою школою: як там буде? Чи знайду я друзів? Чи будуть вони добре до мене ставитись? Як будуть виглядати уроки? Чи зможу я добре вчитися? І, нарешті.... Чи зможу я відповідати на питання, які ставитимуть мені вчителі та однокласники?

Дитина, яка приїжджає в нову країну, зазвичай відчуває феномен, який називається культурним шоком. Зміна місця проживання зазвичай викликає багато важких емоцій. Кожен член сім’ї може відчувати втрату почуття безпеки, страх перед невідомим або потребу знайти своє місце в новому середовищі. Це природне явище, але, підтримуючи дитину та даючи їй можливість вивчити мову, ви здивуєтесь, наскільки легко вона пройде процес адаптації.

Студія польської мови «Zgoda»

Курси польської мови для дітей та підлітків від студії «Zgoda» спрямовані на розвиток усіх мовних навичок. Пропозиція курсів включає:

  • Загальні курси польської мови тривалістю 9 місяців.
  • Експрес адаптацію для найменших (5-7 років) тривалістю 3 місяці.
  • Експрес адаптацію дітей до школи тривалістю 3 місяці.
  • Літню експрес адаптацію для найменших (5-7 років) тривалістю 2 тижні.
  • Літню експрес адаптацію до школи (8-16 років) тривалістю 2 місяці.

Метою усіх вищезгаданих курсів для дітей є ознайомлення з новими ситуаціями, з якими вони будуть стикатися у зв’язку зі зміною місця проживання, підвищення їхньої впевненості в собі через всебічний розвиток мовних навичок. Такі курси польської мови полегшать адаптацію до нового середовища, а також покращать навчальний процес у школі.

Вивчення польської мови – з чого почати?

Мотивація – це найважливіше в навчанні. Без неї важко досягти успіху. Вивчення мови завжди слід починати з нуля, тобто з найпростіших фраз, наприклад, «доброго ранку», «дякую», «до побачення». Крім вирішення стандартних граматичних завдань та розширення словникового запасу, на початку навчання (і на його подальших етапах) допоможе занурення в польськомовне середовище. Можна почати з перегляду мультфільмів або читання простих казок для дітей польською мовою. Також корисно зосередитися на дрібницях – наприклад, змінити мову на телефоні з української на польську.


Читати також