На що звернути увагу при виборі кольорових олівців

На що звернути увагу при виборі кольорових олівців

Правильний вибір кольорових олівців

Вибір кольорових олівців є важливим завданням для батьків, які хочуть забезпечити своїм дітям найкращі канцтовари для творчості. Існує ряд факторів, які слід враховувати при виборі олівців, включаючи вік дитини та її рівень художніх навичок.

Існує три основних види олівців:

  • сухі кольорові олівці - прості, дитячі та для початкового рівня. Яскравість обмежена. Підходять для нечастого використання та ескізів на папері;
  • воскові змішуються до непрозорості. Малюнки виходять як на фотографіях. Легко змішуються;
  • кольорові акварельні олівчики - найвищий клас. Важче змішувати, але дають найбагатші та найяскравіші відтінки.

Форма олівців

Не рекомендується купувати олівці для малювання з круглою формою корпусу для дітей. Вони незручно тримаються в руках та постійно котяться зі столу. Також шестигранні олівці для школярів не є найкращим варіантом, оскільки можуть терти пальці при малюванні. Для дітей до трьох років краще придбати олівці з тригранним корпусом. Використовуючи їх, діти навчаться правильно утримувати олівець.

Покриття корпусу

Корпус олівчика має значення не тільки декоративне, але й практичне. Крім визначення кольору грифеля, фарба на ньому слугує захистом деревини від розсихання та продовжує термін експлуатації виробу. Але як впоратися з ситуацією, коли дитина постійно кусає олівчики? Вже давно розробники якісного приладдя враховують цей аспект і покривають деревину олівців безпечним лаком.

Грифель

Твердість грифеля визначає товщину ліній і манеру малювання. Значення твердості вказано літерами «Т» і «М» або латинськими «Н» і «В», а також цифрами перед ними. Рекомендуються тверді олівці, оскільки вони легко малюють без сильного натиску і залишають на папері насичені лінії. Грифель повинен бути міцним і не ламатися при заточуванні.

Проклейка грифеля – процес, якому часто не приділяють належної уваги, але він має велике значення для запобігання випаданню грифеля з деревини. Особливо це важливо для дітей, які часто впускають аксесуари або ламають їх. Завдяки проклейці по всій довжині виробу грифель міцно тримається в корпусі і не випадає. Це дозволяє дітям і дорослим малювати без страху, що він випаде та пошкодить малюнок чи одяг.

Якість пігментів

Олівці з високою пігментацією, як і фарби художні, забезпечують яскраві та чіткі лінії, що робить їх важливими інструментами для художників та ілюстраторів. Важливо при виборі олівців звертати увагу на виробника, щоб уникнути неякісних та ламких олівців. Сучасний ринок пропонує широкий асортимент наборів маркерів, ручок та олівців з міцними та яскравими грифелями, як-от Marco. Великий асортимент олівців представлений на сайті - https://germes.one/olivci-c450/.

Якісні олівчики мають насичені кольори та дозволяють створювати різні відтінки одним олівцем, просто регулюючи силу натискання. Це особливо важливо для художників, які прагнуть отримати бездоганні результати.

Палітра кольорі

Кількість залежить лише від фінансів та переваг. Не треба забувати і про вік любителя малювати:

  • для дітей дошкільного віку вибирайте набори 6-12 класичних кольорових;
  • для шкільного віку можна вибрати набори 18-24 кольорів;
  • для підлітків та дорослих підійдуть набори 36-72 кольорів;
  • якщо купувати набір для професійного художника, то кількість кольорів може бути понад 100.

При виборі олівчиків слід враховувати також особисті вподобання. Деякі люди віддають перевагу м'яким олівцям, інші твердим. Комусь подобаються з тонким грифелем, в той час як інші вважають кращими олівці з товстим. Тому, перш ніж купувати, протестуйте канцелярські товари, щоб переконатися, що вони вам підходять.


Читати також