17-02-2024 Розваги 867

Новини кіно за тиждень. 16 лютого 2024

Новини кіно за тиждень. 16 лютого 2024

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Аня Тейлор-Джой таємно знялася у фільмі «Дюна: Частина друга»

Аня Тейлор-Джой

У Лондоні 15 лютого відбулася прем'єра фільму «Дюна 2» Дені Вільнева. На показі підтвердили, що у картині таємно знялася Аня Тейлор-Джой.
Напередодні прем'єри сіквела «Дюни» (2021) у Мережу вибігла чутка, що у фільмі знялася Аня Тейлор-Джой («Ферзевий гамбіт»). Хоча в офіційному акторському складі імені актриси не було. Фанати зауважили, що на сторінці Тейлор-Джой на сайті Letterboxd згадали «Дюну 2». Інформацію видалили, але на просторах соцмереж збереглися скріншоти. Тепер Variety повідомляє, що Аня Тейлор-Джой справді буде у фільмі.

Тейлор-Джой з'явилася на прем'єрному показі «Дюни 2» у розкішній сукні, яка за стилем нагадує вбрання учасниць ордена Бене Гесеріт. Актриса відмовилася розкривати подробиці про свою загадкову роль. Проте вона зізналася, що була щаслива попрацювати із Дені Вільневим. Тейлор-Джой запитали, як це – приєднатися до такої великої франшизи. Вона відповіла:

«Це здійснена мрія. Книжки неймовірні. Я працювала з цими акторами та Дені. Краще не буває. Це один із найкращих фільмів, які я коли-небудь бачила».

Дені Вільнев в інтерв'ю Entertainment Weekly прокоментував співпрацю з Тейлор-Джой. Режисер досі не може повірити, що її участь у проекті вдалося зберегти в таємниці:

"Я не можу повірити, що ми зберігали секрет так довго".

"Дюна 2" знята за другою половиною першого роману циклу "Дюна" Френка Герберта. За сюжетом Пол Атрід (Тімоті Шаламе) збере армію фріменів для битви з підступними Харконненами, які захопили владу на Арракісі. На цій планеті видобувається найцінніший ресурс у всесвіті меланж.

Світову прем'єру «Дюни: Частина друга» заплановано на 1 березня.

У першому трейлері другої частини 2 сезону «Невразливого» Марк рятує Землю від вільтрумітів

Amazon Prime Video виклав перший повноцінний трейлер другої частини 2 сезону мультсеріалу для дорослих «Невразливий» (18+). У новому розділі супергерой Марк Грейсон на прізвисько Невразливий та його батько Омнімен рятуватимуть Землю від нещадних інопланетних ворогів вільтрумітів.
Омнімен / Нолан Грейсон (озвучує Дж.К. Сіммонс) - прибулець з планети Вілтрум. Він багато років захищав Землю як справжній герой. Його син Марк (Стівен Йон) хотів бути схожим на свого легендарного батька. У 1 сезоні Марк продовжив справу Омнімена як невразливий. Якоїсь миті він з'ясував, що насправді Омнімен – жорстокий вбивця, посланий знищити людство.

Марк не дав батькові виконати свою кошмарну місію. Омнімен міг убити Марка та реалізувати задумане. Однак він пощадив сина, не став влаштовувати апокаліпсис і покинув планету. У першій частині 2 сезону Марк продовжив захищати Землю від ворогів і незабаром дізнався, що його батько оселився на планеті під назвою Тракса, де в нього з'явилися нові дружина і дитина.

Нолан попросив Марка допомогти йому здолати вільтрумітів та врятувати його нову родину від лиходіїв. У другій частині батько та син об'єднаються у битві з вільтрумітами, які мають намір закінчити місію Омнімена із захоплення влади на Землі. Прибульці запропонують Марку самому підготувати Землю до завоювання імперією Вільтрум. Якщо хлопець відмовиться це зробити, вільтруміти влаштують щось страшне. Також Марк побореться з небезпечним лиходієм Ангстромом Леві, який вміє подорожувати по мультивсесвіту.

Перша частина 2 сезону «Невразливого» вийшла восени 2023 року, у ній було 4 серії. Серіал повернеться на екрани 14 березня. У другій частині теж буде 4 епізоди.

У новому уривку з 3 сезону «Бріджертонів» Пенелопа скандалить із Коліном

Netflix поділився новим уривком з майбутнього 3 сезону серіалу Бріджертони. У ролику Пенелопа Фезерінґтон скандалить із Коліном Бріджертоном, у якого вона давно таємно закохана.
У фіналі 2 сезону (2022) Пенелопа (Нікола Кохлан) випадково почула неприємну для неї розмову Коліна (Люк Ньютон) із його друзями. Хлопець сказав, що не розглядає Пенелопу, як дівчину, з якою можна зустрічатися. Пенелопа подумала, що він не сприймає її всерйоз. У 3 сезоні Пенелопа намагатиметься знайти собі іншого нареченого. Колін помітить, що подруга віддалилася від нього, тож вирішить допомогти їй у пошуках. Також Пенелопа продовжить вести колонку пліток під псевдонімом леді Віслдаун.

У новому уривку Пенелопа після напруженої розмови прощається з Коліном, називаючи його містером Бріджертоном. Колін запитує, чи не потрібний їй супроводжуючий. Пенелопа різко відповідає, що старі діви не потребують послуг супроводжуючих. Як нагадала дівчина, вона вже третій рік не може знайти собі кавалера. Пенелопа називає себе "посміховиськом" - дівчині здається, що ніхто не хоче заводити з нею серйозні стосунки.

Колін нарешті питає у Пенелопи, чому вона така з ним груба. Пенелопа зізнається, що чула його розмову із друзями. Колін пропонує Пенелопі поговорити у більш зручному місці. Та ж робить висновок, що він соромиться бути з нею при людях. Пенелопа закінчує розмову тим, що називає Коліна жорстокою людиною.

Сезон знятий за четвертим романом серії Джулії Квін «Де панує кохання» про історію кохання Коліна та Пенелопи. Як очікується, Колін у спробах допомогти Пенелопі знайти пару зрозуміє, що насправді має до неї почуття.

Прем'єра першої частини 3 сезону серіалу "Бріджертони" намічена на 16 травня. Друга частина вийде 13 червня.

Вийшов перший трейлер мультсеріалу "Люди Ікс '97"

Marvel Studios опублікувала перший трейлер мультсеріалу "Люди Ікс '97" Disney+ і оголосила дату прем'єри. Це буде продовження культового мультика "Люди Ікс" - його показували з 1992 по 1997 роки.
Люди Ікс повернуться із новими пригодами 20 березня. Загалом у 1 сезоні серіалу буде 10 епізодів. Disney+ вже продовжив його на 2 сезон. "Люди Ікс '97" стануть прямим сиквелом мультика "Люди Ікс", який отримав п'ять сезонів. Тому багато шанувальників сприймають проект як 6 сезон оригіналу.

Дія «Людей Ікс 97» розгорнеться незабаром після подій, які показали у фіналі «Людей Ікс» 1990-х. Професор Ікс помер. Після смерті лідера Людей Ікс його справу продовжать товариші по команді мутанта. Циклоп у трейлері каже своєму загону:

«Ми маємо зберігати пильність. Професор довірив нам мрію».

У особняк Людей Ікс зненацька заявиться підступний Магнето. Він оголосить мутантам, що Професор Ікс заповів йому все своє майно. Тому Магнето, мабуть, стане новим босом мутантів. У серіал також повернуться Росомаха, Шторм, Джин Ґрей, Шельма, Звір, Нічний Змій, Гамбіт та Джубілі. Серед лиходіїв буде давній ворог Людей Ікс Містер Злидень.

Над мультсеріалом «Люди Ікс 97» працював Бо ДеМайо («Відьмак»). Творці оригінальних «Людей Ікс» Ерік та Джулія Леволди виступають продюсерами-консультантами.

Оголошено акторський склад нової «Фантастичної Четвірки»

Промо-арт фільму «Фантастична Четвірка»

Marvel Studios оголосила акторський склад майбутнього фільму "Фантастична Четвірка". У соцмережах вже виклали промо-арт із учасниками нової Фантастичної Четвірки.
Як повідомляє Variety, у «Фантастичній Четвірці» знімуться Педро Паскаль («Останні з нас»), Ванесса Кірбі (франшиза «Місія нездійсненна»), Джозеф Квінн («Дивні дива») та Ебон Мосс-Бакрак («Ведмідь»). Вони зіграють учасників супергеройської команди "Фантастична Четвірка". Головним лиходієм має стати Віктор фон Дум - він же Доктор Дум. Поки що не уточнюється, хто його зіграє.

Паскаль виконає роль наделастичного Містера Фантастика/Ріда Річардса. Кірбі зіграє дружину лідера команди Невидиму Леді/Сью Шторм. Квінн зобразить Людину-факела/ Джонні Шторма – молодшого брата Сью. Мосс-Бакраку дісталася роль друга героїв Істоти/Бенджаміна Джейкоба «Бена» Грімма. Ще 2023 року ходили чутки, що саме ці актори з'являться у фільмі. Тепер чутки підтвердились.

Швидше за все, Мосс-Бакрак зніматиметься в костюмі для захоплення руху та озвучить Істоту. Якщо фільм розповість історію походження Фантастичної Четвірки, то актор може постати в ролі Бена перед перетворенням на Істоту.

Подробиці сюжету фільму тримають у секреті. У коміксах Marvel до команди Фантастична Четвірка входять астронавти. Під час чергової місії вони зазнали впливу космічних променів, які й наділили їх надздібностями.

Режисером виступає Метт Шекман («ВандаВіжн»). Зйомки стартують ближче до літа.

Світову прем'єру фільму «Фантастична Четвірка» перенесли – він вийде 25 липня 2025 року, а не 2 травня 2025 року, як очікувалося раніше. Фільм «Громовержці» ж пересунули з 25 липня 2025 року на 2 травня того ж року.

У новому трейлері фільму «Ґодзілла та Конг: Нова імперія» Ґодзілла та Конг борються з Королем Шрамом

Warner Bros. представила новий трейлер фантастики «Ґодзілла та Конг: Нова імперія». Це буде п'ятий фільм Всесвіту Legendary монстрів. У новому розділі Ґодзілла та Кінг-Конг зіштовхнуться з небезпечним Королем Шрамом, який очолює армію гігантських мавп.
У попередній частині серії «Ґодзілла проти Конга» (2021) Ґодзілла та Конг спочатку ворогували. Однак у результаті кайдзю об'єдналися, щоб здолати спільного ворога. Вони воювали з Мегагодзіллою – роботизованою версією Ґодзілли. Через Мегагодзілу все людство опинилося в небезпеці. Після битви Конг став правителем Порожнистої Землі, а Ґодзілла залишився королем титанів.

У наступному розділі хлопці знову стануть командою, щоб розібратися із ще кошмарнішою загрозою. На світ людей нападе могутній Король Шрам. Величезний орангутан дуже хитрий і спритний. До того ж, одного разу він примудрився захопити владу на деяких територіях Порожнистої Землі, тому його навряд чи порадувало рішення Конга стати головним у таємничому вимірі монстрів. Ґодзілла давно знайомий з Королем Шрамом. Багато років тому він заманив монстра в пастку в далекому куточку Порожнистої Землі.

Режисером виступає Адам Вінгард («Ґодзілла проти Конга»). У картині знялися Браян Тайрі Генрі («Атланта»), Ребекка Голл («Місто») і новунький для франшизи Ден Стівенс («Легіон»).

Світову прем'єру фільму «Ґодзілла та Конг: Нова імперія» намічено на 29 березня.

Хоакін Фенікс та Леді Гага танцюють на нових кадрах із «Джокера: Божевілля на двох»

Джокер 2

З'явилися свіжі кадри з фільму «Джокер: Божевілля на двох» за коміксами DC. На них Джокер і Гарлі Квінн у виконанні Хоакіна Фенікса та Леді Гаги танцюють та красуються у клоунському гримі.

Джокер 2

Знімки опублікував у себе в соцмережах режисер та сценарист Тодд Філліпс. Він виклав їх на честь Дня всіх закоханих. У коментарі до поста постановник написав:

«Сподіваюся, ваш день буде сповнений кохання».

Під час спілкування з фанатами Філліпс також повідомив, коли чекати перший тизер-трейлер «Джокера 2». Warner Bros. випустить ролик у середині квітня, тобто за два місяці.

У фіналі першого «Джокера» (2019) комік-невдаха Артур Флек на прізвисько Джокер потрапив у психлікарню для душевнохворих злочинців Аркхем. Артура туди запроторили після того, як він у прямому ефірі вбив телеведучого. Подробиці сюжету другої частини тримають у секреті. Як очікується, у Джокера з'явиться багато шанувальників, які захочуть допомогти йому втекти із клініки. Найвідданішою фанаткою буде Гарлін Френсіс Квінзель, яка зрештою візьме прізвисько Гарлі Квінн і стане коханою та напарницею злочинця.

Джокер: Шаленство на двох

Фільм «Джокер: Божевілля на двох» зняли у стилі мюзиклу. Сцени з піснями та танцями, швидше за все, виявляться ілюзіями Джокера та Гарлі. У картині повернеться сусідка Джокера Софі Дюмон (Зазі Бітц), у яку він був закоханий. У першому фільмі Джокер нафантазував собі роман із Софі. Гарлі може вважати її своєю суперницею. До акторського складу ще увійшли новенькі для франшизи Брендан Глісон («Містер Мерседес») та Кетрін Кінер («Проєкт Адам»).

Світову прем'єру фільму «Джокер: Божевілля на двох» заплановано на 4 жовтня.

Вийшов трейлер хорору «Помста Попелюшки»

У Мережу виклали перший трейлер треш-хорору «Помста Попелюшки» («Cinderella's Revenge») про криваві пригоди Попелюшки з казки Шарля Перро та мультфільму Disney (1949). У новій адаптації Попелюшка мститиме злій мачусі, їй у цій справі допоможе фея-хресна.
Фільм багато в чому повторює класичний сюжет із казки. Проте автори зробили історію похмурішою і навіть додали елементи темної магії. За сюжетом Попелюшка (Лорен Стерк, «Ялинка-вбивця») дуже хоче потрапити на бал, щоб зустрітися із прекрасним принцом. Зла мачуха змушує дівчину сидіти вдома. Проте добра фея-хресна (Наташа Генстридж, «Дев'ять ярдів») допомагає їй пробратися на вечірку.

Мачуха жорстоко карає Попелюшку за те, що та не послухалася і все ж таки прибула на бал. Тоді Попелюшка вирішує помститися лиходійці та її двом нахабним донькам. Фея-хресна дарує Попелюшці маску, яка перетворює її на нещадну вбивцю. Режисер Енді Едвардс («Панч») у розмові з Entertainment Weekly пояснив, що Попелюшка – дуже добра дівчина, яка не здатна будь-кому завдати шкоди. Чарівна маска дозволяє їй дати волю своєму гніву:

«Попелюшка – це безневинна людина. Маска стає для неї інструментом переходу на темну сторону. У казці Попелюшка мститься тим, що досягає успіху і виходить заміж за принца. Тут справжня фізична, жорстка помста».

Едвардс додав, що у фільмі є кілька цікавих сюжетних поворотів та сюрпризів. Також режисер пообіцяв багато насильства та відвертих сцен рейтингу R.

Світову прем'єру фільму «Помста Попелюшки» заплановано на 26 квітня.

З'явився тизер нового мультсеріалу про Черепашок-Ніндзя

Paramount+ опублікував перший тизер-трейлер мультсеріалу «Історії Черепашок-ніндзя» (Tales of The Teenage Mutant Ninja Turtles). Це спін-офф мультфільму «Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» 2023 року.
За сюжетом мультика Черепашки-ніндзя: Погром мутантів брати-черепашки Донателло, Мікеланджело, Леонардо і Рафаель через вплив радіоактивного слизу перетворилися на мутантів. Наставник хлопців, щур-мутант Сплінтер виховував їх у каналізації Нью-Йорка. Усе дитинство брати провели у тіні. Однак вони вийшли на поверхню, щоб урятувати мешканців великого міста від банди злих мутантів на чолі з небезпечною мухою Суперфлаєм.

Дія мультсеріалу розгорнеться між подіями Черепашок-ніндзя: Погром мутантів і майбутнього сіквела. Про Черепашок-ніндзя тепер знає все місто. Жителі Нью-Йорка вважають їх справжніми героями та навіть зірками. У братів з'явиться нова можливість здійснити подвиг. Їм потрібно буде зупинити вторгнення злих роботів. У назві серіалу «Історії Черепашок-ніндзя» явно дали зрозуміти, що на черепашок чекають і інші, різні пригоди.

Творцями мультсеріалу «Історії Черепашок-ніндзя» виступають Алан Ван («Блакитноокий самурай») та Крістофер Йост («Мандалорець»). Режисером повнометражного продовження Черепашок-ніндзя: Погром мутантів буде Джефф Роу (Мітчели проти машин), який працював і над оригіналом.

Прем'єра мультсеріалу «Історії Черепашок-ніндзя» очікується у квітні 2024 року. Серіал уже продовжили на 2-й сезон. Сиквел «Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» поки не має дати релізу.


Читати також