Книжкові новинки березня 2024 Yakaboo Publishing

Книжкові новинки березня 2024 Yakaboo Publishing

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

Головна новина березня: ми започатковуємо нову серію книжок, вона називається СередСвоїх. У березні мають вийти перші дві книжки серії від Наталії Кальченко та Олексія Тимошенка.

Докладніше про серію:

СередСвоїх.

Видавництво Yakaboo Publishing починає тривалу у часі видання і жанрово різноманітну  серію української сучасної літератури СередСвоїх. Йдеться про літературу, яка твориться у наш час, в Україні і поза нею, і зразки якої є потужним свідченням того, наскільки сильним і вартим уваги сьогодні є українське слово зокрема  і українська культура в цілому. Це особливо важливо для нас як нації, яка сьогодні відстоює у великій визвольній війні право на власне існування, на життя у власному культурному просторі, на власну культуру і літературу.

Серія поєднує твори як вже відомих авторів, так і яскраві дебюти, бо тут всі — СередСвоїх,  а отже -  тут місце поважній поезії і легкій прозі, драмі і роману, есеям і повісті, критичним нарисам і новелістиці. 

Творчість авторів, представлених у серії, поєднана із візуалами від українських художників, як знаних у всьому світі авангардистів, так і художників мало відомих сьогодні. Обкладинки книг серії СередСвоїх - це окрема історія цінування свого: увага і фокус на українському художньому мистецтві  задля того, щоб пересічний читач отримав книгу, яка несе не лише якісний і новий український текст, але і заохочує пізнати українське мистецтво через яскраву презентацію і візуалізацію. СередСвоїх - це серія про читання, пізнання, споглядання, розуміння і прагнення усвідомити цінність своєї культури у всіх її виявах. Будьмо СередСвоїх! 

ЙО-КЕ-ЛЕ-МЕ-НЕ. 55 історій з дитинства

ЙО-КЕ-ЛЕ-МЕ-НЕ. 55 історій з дитинства

Наталія Кальченко

«ЙО-КЕ-ЛЕ-МЕ-НЕ. 55 історій з дитинства» — це збірка яскравих біографічних оповідань сучасної української авторки Наталії Кальченко. Кожна історія спонукає вас усміхнутися, здивуватися, пригадати своє, приснути від сміху від думок про власні дитячі пригоди. Вас потішать тонка іронія, море по-дитячому світлої любові і трохи справжніх, майже забутих чудес. Для широкого загалу читачів, для покоління дорослих людей, які пам’ятають  своє дитинство і прекрасні моменти минулого, навіть якщо тоді вони сприймалися геть інакше. Книга для дорослих, які люблять свої спогади.

Обкладинка книги - картина “На грушці” Надії Кушнір, сучасної української художниці та дизайнерки книг.

Про авторку

Наталія Кальченко — креативна копірайтерка з досвідом понад 15 років, авторка тренінгів «Копірайтинг для СММ» та «Корпоративна журналістика». Психологиня та інформаційна менеджерка освітніх онлайн-проєктів. У психотерапії як студентка, клієнтка, професіонал більш ніж 15 років. Тренерка з розмовної української (для ведучих ТБ та заходів), викладачка креативної журналістики та творчого письма для підлітків.

Майстер ілюзій

Майстер ілюзій

Олексій Тимошенко

Світ фантастичних оповідань пропонованої читачеві збірки змальовує іншу реальність крізь призму понять і категорій щоденної буденності. Ми живемо надто швидко, щоб помічати деталі, які вже є ознаками майбутнього. У цій збірці читач побачить звичайних героїв у незвичайних обставинах і, можливо, у комусь із них впізнає себе, свої проблеми та знайде відповідь на одвічні питання про сенс буття, зазирне за лаштунки дійства, незнаного досі, але імовірного. Обкладинка книги - картина відомого українського художника-авангардиста Олександра Богомазова “Трамвай. Львівська вулиця. Київ”.

Про автора:

Олексій Тимошенко - декан факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Його фантастичні оповідання були надруковані в літературних журналах і збірках прози: альманасі «Нова проза», збірках авторів сайту «Гоголівська академія» — «Digital Романтизм», «Літературному Чернігові», журналах «Дніпро», «Cклянка часу», «РБЖ-Азимут», «Український фантастичний оглядач» (УФО), учасник літературного проєкту «Зоряна фортеця» та інших конкурсах фантастичної прози.

Супроти єства

Супроти єства

Жоріс-Карл Гюісманс

Жоріс-Карл Гюїсма́нс — французький письменник та літературний критик, автор праці «Сучасне мистецтво» (L'Art Moderne, 1883), перший президент Гонкурівської академії, нагороджений орденом Почесного легіону. Творчість Гюїсманса вирізняється своєрідністю мови, розмаїттям лексики, детальністю описів, чуттєвістю оповідної манери. Несприйняття сучасного життя і глибокий песимізм сприяли зацікавленню філософією Шопенґауера та католицизмом. Роман «Супроти єства» (À Rebours, 1884) — яскравий зразок і маніфест європейського декадансу, у якому Гюїсманс остаточно відійшов від натуралізму. Головний герой Жан дез Ессант, який самотньо живе в заміському будинку, віддається витонченим розвагам, створює власний світ, де все навпаки. Багатий мовний стиль прози Гюїсманса позначається глибокими асоціаціями, неологізмами, архаїзмами, гротесковістю та багато­плановими метафорами.

Посібник зі щастя. Як наповнити своє життя достатком і радістю

Посібник зі щастя. Як наповнити своє життя достатком і радістю

Станіслав Арсьонов

«Посібник зі щастя» – це своєрідна інструкція з надихаючими прикладами історій реальних людей, які змогли створити своє щасливе життя. Кожна практична вправа, незважаючи на свою простоту, допоможе вам подолати перешкоди на шляху до наповнення щастям вашого власного життя.

У цій книзі автор зібрав історії людей із найяскравішими прикладами життєвої трансформації, щоб показати вам, як можна реально звільнитися від умовностей, які заважають вам отримувати від життя все, що ви хочете. «Посібник зі щастя» пропонує прості стратегії для створення більш щасливих стосунків, отримання задоволення від роботи, розвитку мислення достатку та багато іншого. Завдяки легким щоденним ритуалам ви зможете постійно підтримувати свій намір жити щасливо щодня.

ДИТЯЧА ЛІТЕРАТУРА

Книга Розумників. КЛІМАТ та ПОГОДА

Книга Розумників. КЛІМАТ та ПОГОДА

Розі Купер

У цій книжці багато цікавих та корисних відомостей про клімат і погоду на планеті Земля. Прочитавши її, ви дізнаєтеся чому йде дощ і дме вітер, як змінюються пори року та утворюються гази, а також чим клімат відрізняється від погоди. Разом з бабаком ви зможете створити шипучу бомбу, виростити кольорову селеру, побачити рідку магію, розтопити смори в сонячній печі та зробити анемометр. Ця книжка зацікавить кожного розумника.

ДОДРУКИ

Садотерапія. Як позбутися бур’янів у голові

Садотерапія. Як позбутися бур’янів у голові

Сью Стюарт-Сміт

Сью Стюарт-Сміт, видатна психіатриня і завзята садівниця, пропонує надихаючу та корисну книжку про цілющий вплив садівництва на розум людини, про його здатність зменшувати стрес і сприяти благополуччю в повсякденному житті.

Авторка досліджує безліч прикладів взаємодії розуму і саду та описує, як догляд за садом може бути способом зцілити зранену душу. Від повернення свого діда з Першої світової війни до захоплення Фройда квітами, від історій хвороби своїх пацієнтів до прогресивних садівничих програм у таких місцях, як в’язниця на острові Рікерс у Нью-Йорку — Сью Стюарт-Сміт наводить вагомі приклади того, що садівництво — це набагато важливіше для нашого пізнання, ніж ми думаємо. Глибока, життєствердна і прагматична «Садотерапія. Як позбутися бур’янів у голові» — ідеальне читання для людей, які прагнуть до здорового психічного життя.

Енергетичний менеджмент: практичний посібник з керування власною енергією

Енергетичний менеджмент: практичний посібник з керування власною енергією

Алла Заяць

«Енергетичний менеджмент: практичний посібник з керування власною енергією» — це книга, яка допоможе ліпше зрозуміти, як з турботою ставитися до власної енергії. Це путівник, який покаже шлях до гармонійного використання власних ресурсів у різних сферах життя. Авторка пропонує практичні поради та інструменти, що допоможуть знизити рівень стресу, підвищити продуктивність та поліпшити якість свого життя. Вона зрозуміло й доступно пояснює, як правильно розподіляти свою енергію — від роботи до відпочинку, від стосунків з близькими до реалізації свого покликання. Книга стане в пригоді тим, хто прагне підвищити рівень своєї життєвої енергії.

Покінчи з "хорошою дівчинкою". Як переписати застарілі правила, відкрити в собі джерело сили і творити наповнене життя

Покінчи з "хорошою дівчинкою". Як переписати застарілі правила, відкрити в собі джерело сили і творити наповнене життя

Махо Мольфіно

Протягом тисячоліть жінок вчили бути "хорошими", а не сильними. Але "хороші" дівчата повинні стримувати свій голос та прагнення, що шкодить, в першу чергу, їм самим.

Авторка книжки, коуч, психологиня, ведуча подкасту the Heroine Махо Мольфіно завдяки досвіду, отриманому під час численних консультацій та розмов з жінками-лідерками, виділила п’ять саморуйнівних тенденцій. Це п’ять міфів про "хорошу дівчинку": про правила, досконалість, логіку, гармонію та жертовність, які кожна жінка повинна подолати, щоб мати владу над своїм життям.

У книжці ви дізнаєтесь, як кожний з міфів впливає на самооцінку, професійну впевненість, кар’єру, стосунки та отримаєте практичні поради, як позбутися свого головного міфу, який забирає найбільше часу та ресурсів, цінувати власну самобутність та бути впевненою у собі.

Люби без ілюзій. Як звільнитися від токсичних стереотипів і побудувати здорові стосунки

Анна Топіліна

Усі ми прагнемо кохати і бути коханими. Проблема лише в тім, що на шляху до щасливої любові стоїть забагато перепон, хибних уявлень і патріархальних стереотипів. Особливо — якщо ми народилися дівчатками.

Ця книжка присвячена саме ілюзіям, що перешкоджають побудові приємних і плідних стосунків. Авторка аналізує власний досвід та намагається розібратися, чи щось із накопичених людством знань і мудрості (а надто — немудрості) про жінок, чоловіків та їхні взаємини можна систематизувати, впорядкувати і практично використати для створення «єдинорога» наших часів — здорових стосунків.

Тривала, серйозна, саркастична, відверта і болісна розмова з собою перетворилася на книжку, яка не дасть усіх відповідей, але допоможе поставити правильні запитання і утвердитися в тому, що ти завжди інтуїтивно розуміла про суспільний і культурний тиск, міф про романтичне кохання, здорові та нездорові стосунки, тривожні маркери на перших етапах знайомства, уміння вчасно піти, буття собою і спроби змінити іншого, баланс і динаміку сил у парі, повагу до власних кордонів, тіло та секс у стосунках і решту речей таких очевидних, що ми схильні про них забувати, відкидаючи всі шанси на своє персональне, крафтове, унікальне «довго і щасливо». А ми його, чорт забирай, варті!

Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров’я

Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров’я

Дарка Озерна

Нам важливо «бути окей». Адже від психічного здоров’я залежить наш фізичний стан, здатність про себе подбати, бути успішними в своїй професії та задоволеність життям загалом. Про психічне здоров’я в Україні досі говорити соромно, думати лячно, звернутися до лікаря дорого – і не відомо навіть, як його знайти.

У книжці «Бути окей: Що важливо знати про психічне здоров’я» ви знайдете не лише базову інформацію про психічне здоров’я із посиланнями на медичні протоколи, а й певну систему орієнтирів. Авторка орієнтується на український контекст: що в нас про що кажуть, які існують стереотипи, які виникають проблеми, що їх спричиняє та які їхні можливі наслідки.

У першій частині зібрана загальна інформація про психічний стан людини, його зв’язок із фізичним станом, а також описані принципи роботи мозку і прояви емоцій. У другій – розглянуто найпоширеніші психічні розлади. Завершується книжка «Бути окей» розглядом історичної травми як чинника, що впливає на колективне психічне здоров’я.

Таємна пригода… Антологія української еротичної прози порубіжжя ХІХ–ХХ ст.

Таємна пригода… Антологія української еротичної прози порубіжжя ХІХ–ХХ ст.

упорядник Євген Плясецький

Порубіжжя ХІХ–ХХ ст. принесло чимало змін у світову філософію, політику, мистецтво. На зміну віталізму прийшов декаданс, замість реалізму постав модерн, закінчився fin de siecle, і почалося відродження. В українській літературі воно стало кривавим і «розстріляним». Та попри це наші митці намагалися не лише крокувати в ногу із закордонними, неколонізованими, колегами, а й дуже часто становили авангард розвитку світових процесів.

Свідченням цього є, зокрема, й твори еротичного (sic!) змісту, які вийшли з-під пера класиків і світочів української літератури. В. Винниченко, О. Кобилянська, Н. Кобринська, Г. Косинка, М. Коцюбинський, А. Кримський, А. Крушельницький, С. Левинський, А. Любченко, Г. Михайличенко, М. Могилянський, С. Пилипенко, В. Підмогильний, В. Поліщук, К. Поліщук, О. Стороженко, І. Франко, Г. Хоткевич, М. Черемшина, М. Чернявський — як вони кохалися 100 років тому? Точніше, як вони про це писали — попри гніт і поярмлення! Вони творили чуттєву й відверту, почасти інтимну й еротичну прозу. Найрафінованіші твори українських класиків про пристрасть і бажання увійшли до антології «Таємна пригода».

Анна. Біографія Анни Вінтур, головної редакторки Vogue

Анна. Біографія Анни Вінтур, головної редакторки Vogue

Емі Оделл

“Анна. Біографія” Емі Оделл — одна з небагатьох варіацій біографії Анни Вінтур, головної редакторки Vogue, яка стала прототипом героїні для славнозвісного фільму “Диявол носить Prada”. Емі Оделл мала власний досвід співпраці з Анною, а у процесі роботи над книгою зібрала інформацію із 250 інтерв’ю та свідчень від колег, друзів та найближчого оточення Анни Вінтур. З книги читач дізнається, що саме допомогло Анні Вінтур досягти висот, вистояти в часи криз, втримати і розвинути індустрію медіа світової моди. Авторка вибудовує сюжет довкола характеру Анни і розказує, як вона стала головною людиною світу моди та Vogue, витримавши жорстку конкуренцію з чоловіками бізнесу і політики.

The New York Times відзначав, що “Анна. Біографія” — найбільш відвертий і повний портрет Анни Вінтур.

Книга вийшла англійською у 2022 році в США та потрапила до рейтингу найкращих видань Bloomberg’s. Українською мовою видається вперше.


Читати також