Оперна співачка Arina Domski презентує новий альбом #SPADOK

Оперна співачка Arina Domski презентує новий альбом #SPADOK

Arina Domski - відома оперна співачка, володарка приголомшливого сопрано, який підкорює світові сцени у лютому презентує унікальний альбом де зібрані народні українські пісні у новому класичному звучанні.

#SPADOK - створений для того, аби передавати поколінням надбання нашого народу. За останній рік я прослухала чимало української музики. Від обробок класиків, таких як Микола Дмитрович Леонтович, Микола Віталійович Лисенко до сучасних аранжувань. І врешті зрозуміла, серед сучасних аранжувань українських пісень, знаходжу для себе мало цікавого. Кращого альбому ніж записаного у 1989 році Квіткою Цісик, я так і не знайшла.

У мене давно було бажання розширити свій репертуар українською музикою.  І ще до початку війни, я випустила два сингли - це колискова «Ой ходить сон» і «Молитву за Україну». Тож, врешті я вирішила записати повноцінний альбом. Відібрала пісні, які виконувала у різні періоди свого життя і створила альбом у стилі classical crossover з елементами хорової музики. Альбом налічує народні пісні, також твори сучасних українських класиків, таких як Мирослав Скорик, Олександр Білаш.

Альбом назвали #SPADOK. Адже ця музика - наш культурний спадок”, - ділиться Arina Domski.

До альбому увійшло 8 синглів:

  1. Intro #Spadok;
  2. Melodia (Мелодія) - муз. М. Скорик;
  3. Cuckoo (Ой, сивая зозуленька) (муз. та сл. народні);
  4. Tsvite Teren (Цвіте Терен) (муз. та сл. народні);
  5. Sadok (Ой, у вишневому саду) (муз. та сл. народні);
  6. Oh the Dream Walks (Ой, ходить сон) (муз. та сл. народні);
  7. Juravka (Журавка) (муз. О. Білаш, сл. В. Юхимович);
  8. Prayer for Ukraine (Молитва за Україну)  (муз. М. Лисенко, сл. О. Кониський).

Особливою піснею в альбомі стала "Cuckoo" (Зозуля)

У моєму виконанні  має назву "Cuckoo" (Зозуля). В дитинстві я зростала на хоровій музиці. І саме через  цей твір я відкрила для себе музику Миколи Леонтовича. Він  був одним з перших серед майстрів української музики, які по-новому інтерпретували фольклор, використовуючи музичні надбання європейської музично-хорової культури.

"Cuckoo" (Зозуля) - це мій перший сингл, записаний після початку повномасштабної війни. Майже 1,5 року я працювала  з аранжувальником дистанційно, потім для кожної композиції  створювали й прописували хорові партії. На запису я була присутня онлайн, однак все ж  врешті я повернулась до Києва для запису. Вдячна  всім, хто допомагав мені створювати ці пісні, у цей непростий час. Інколи під час запису лунали повітряні тривоги. Ми припиняли запис, спускались до бомбосховища. Потім повертались до роботи. Морально було дуже важко.

Про оперну діву

Arina Donski  відома своїм сопрано, яке у світі називають сопрано нового покоління. Вона прикрашала сцени відомих концертних майданчиків Німеччини, Іспанії, Люксембургу, Гонконгу, Китаю, Лівану, ОАЕ, Туреччини, США та ін. У 2017 році Аріні Домскі випала честь урочисто відкрити одну з найпрестижніших подій – Всесвітній економічний форум у Давосі. Наступного, 2018 року, вона відкрила щорічну церемонію нагородження International DIAFA Awards у Дубаї, також відому як «Арабський Оскар». Примітно, що на цьому ж заході Аріна Домскі отримала нагороду за вагомий внесок у популяризацію класичної музики у світі.

 


Читати також