Яким вимогам повинні відповідати камери для вуличного відеоспостереження?

Яким вимогам повинні відповідати камери для вуличного відеоспостереження?

Нагляд за житлом, промисловим об’єктом та приватними територіями здійснюється сьогодні за допомогою ефективних охоронних систем. Важливою частиною такої системи є камера відеоспостереження вулична, що має широкий діапазон функцій та можливостей. 

Вимоги до неї зазвичай вищі, ніж до моделей, які застосовуються всередині приміщення.

Стійкість до погодних умов

Не кожна камера призначена для використання на вулиці. Навіть якщо вона здатна охоплювати велику площу, можливо, її місце — максимум підземний паркінг. Камери відеоспостереження вуличні мають певні особливості, що дозволяють використовувати їх просто неба.

Температурний режим

Останніми роками погоду складно передбачити, а катаклізми стали своєрідною нормою. Тож працівники EServer рекомендують обирати для зовнішнього спостереження зразки, що працюють за температури повітря від -40 °C до +60 °C. Більш м’який режим підійде для обладнання, що монтується у приміщеннях з нестабільним опаленням та під навісами.

Захист від забруднень та вологи

Ступінь захисту визначається за міжнародною шкалою Ingress Protection (IP), де перша цифра вказує на ступінь захисту від бруду, а друга — від води. У першому випадку можливість проникнення оцінюється за рівнем від 0 до 6, у другому — від 0 до 9к. Показник 9к вказує на здатність витримувати потужні струмені гарячої води. 

Такий рівень захисту камері спостереження непотрібен, але для стабільного функціонування на вулиці слід обирати модель класу не нижче IP 55.  

Захист від механічних пошкоджень 

Навіть якщо вірогідність випадкового пошкодження вашої камери дорівнює нулю, завжди залишається загроза навмисного виводу обладнання зі строю. Тож антивандальний металевий корпус стане додатковим плюсом при виборі камери зовнішнього спостереження. 

Вимоги до технічних характеристик 

Технічні можливості залежать від мети спостереження та умов, у яких воно проводитиметься. Окремі різновиди камер мають свої переваги у вигляді тих чи інших характеристик. Усі ці якості рідко бувають поєднані в одній моделі, але це й не потрібно, адже цілі теж різняться.

Робота в темряві

Для спостереження в нічний час знадобляться такі функції, як ІЧ-підсвічування, режим День / Ніч та технологія Smart Dual Illuminators. 

Кут обсягу

Чим більший кут, який камера може охопити, тим більшою є контрольована територія. На градус кута впливають такі параметри, як тип корпуса, наявність поворотного механізму тощо. 

Дальність роботи

Відстань, на якій камера спостереження зовнішнього розміщення здатна виявити об’єкт, відрізняється від дистанції спостереження за ним. Ще двома іншими показниками є відстань розпізнавання та ідентифікації цього об’єкту. Тож вибір моделі залежить від того, наскільки важливі для користувача ці функції. 

Роздільна здатність

Ця характеристика безпосередньо стосується якості зображення, зафіксованого камерою. Для вуличного спостереження бажана роздільна здатність не нижча, ніж 1080p, що відповідає якості зображення Full HD.

Автономний режим роботи

Припинення живлення від мережі може статися з будь-якої причини. Це може бути як аварійне чи планове відключення міської мережі, так і обрив кабелю зловмисниками. Камера продовжить свою роботу, якщо вона оснащена додатковим джерелом живлення у вигляді акумулятора. Варіацією моделей із вбудованою батареєю є бездротова камера зовнішнього спостереження, яку можна легко переносити з одного місця на інше.

Збереження даних

Вуличні відеокамери спостереження переважно обладнані картами пам’яті, тож збереження інформації не є проблемою.  

Зберегти простір на картці допомагають деякі функції штучного інтелекту камери. Наприклад, увімкненя запису лише в тому випадку, якщо на контрольованій території виявлений об’єкт, що рухається.

Альтернативні способи зберігання інформації — на відеореєстраторі, у хмарному сервісі чи на сервері обслуговуючої компанії.

Штучний інтелект камери

До особливих можливостей, які можуть стати у пригоді у відповідальний момент, відносяться наступні:

  • Запам’ятовування та розпізнавання обличчя і номерів авто.
  • Виявлення предмета, що рухається, і ввімкнення у цей момент додаткових функцій.
  • Визначення предмета, що з’явився чи зник з панорами (забуті чи забрані з території речі).
  • Подання сигналу тривоги при перетині певної лінії.

Функціонал пристрою впливає і на ціну, а обрати оптимальний варіант вам допоможе добросовісний консультант. На сайті  https://e-server.com.ua/uk/sistemi-bezpeki/kameri-videosposterezhennja. представлений широкий вибір продукції не лише для вуличного, але й для внутрішнього використання.

Ви можете звернутися до працівника EServer і отримати відповідь на будь-які питання щодо камер відеоспостереження. 


Читати також