Чому батьки все частіше обирають приватні школи для своїх дітей?

Чому батьки все частіше обирають приватні школи для своїх дітей?

Популярність приватних шкіл в Україні зростає з кожним роком. Такі переваги, як висока якість викладання, широке використання мультимедійних навчальних матеріалів, індивідуальний підхід до кожного учня та екстернат у школі є головними причинами, чому батьки вирішують віддати дитину саме до приватного навчального закладу, а не до державного. Розглянемо деякі з цих переваг детальніше.

Висока якість викладання

Приватні школи в Україні пропонують дуже хороші умови навчання, використовуючи перевірені навчальні програми на кожному рівні освіти – від 1 до 12 класу. Крім навчання дітей базовим предметам, як-от математика, інформатика, фізика, біологія, географія, художнє мистецтво та ін., такі школи пропонують інноваційні методи викладання іноземних мов і так званих м’яких навичок. До останніх відносять:

  • мистецтво спілкування, аргументації та публічних виступів,
  • навички командної роботи,
  • навички критичного мислення,
  • мистецтво планування,
  • навички персональної економіки.

Будь-яка хороша приватна школа ставить перед собою мету розвивати природний інтерес дітей до науки, мистецтва та спорту. Багато таких закладів пропонують індивідуальні програми навчання для дітей з дисфункціями та розладами.

Прискорений розвиток

Приватні школи дають реальні можливості для розвитку обдарованих дітей. Індивідуальні програми навчання дозволяють задовольнити їхні високі освітні потреби. З цією метою школи часто створюють класи чи групи для дітей, які швидше навчаються, і пропонують їм адаптовані навчальні програми.

Під час додаткових занять обдаровані учні можуть розвивати свої інтереси та проводити спеціальні дослідницькі проєкти, наприклад біологічні, фізичні, ІТ, або розвивати навички ведення бізнесу чи фондового ринку. Уроки, які сприяють розвитку художніх навичок дітей, включаючи акторську майстерність, декламацію, музику та мистецтво, також є нормою у більшості приватних шкіл.

Міжнародні програми

Значна частина приватних шкіл в Україні орієнтована на міжнародну освіту, квінтесенцією якої є можливість скласти міжнародний іспит про повну базову середню освіту, що значно полегшує подальше навчання за кордоном. Тому багато з них пропонують міжнародні навчальні програми, як-от International Baccalaureate (IB), British English National Curriculum чи American Advanced Placement (AP).


Читати також