12-03-2024 Новини у світі 1089

Повернення фільму 20 днів у Маріуполі на великі екрани

Повернення фільму 20 днів у Маріуполі на великі екрани

Після отримання "Оскару" в категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм", стрічка Мстислава Чернова  "20 днів у Маріуполі" знову повертається на великі екрани. Це дуже важкий, проте важливий фільм про перші тижні оборони Маріуполя. Тисячі маленьких трагедій, складова великої катастрофи.

Документалістика в цьому ж сенсі кілька функцій виконує. По-перше, боротьба з дезінформацією. Адже документальний фільм дає набагато більше контексту, ніж новини. 
По-друге, в історії залишаються не новини й не заголовки на перших шпальтах газет, а книги і стрічки. І те, як наступні покоління українців, європейців та навіть росіян бачитимуть початок цього повномасштабного вторгнення, залежить від того, що ми зараз зробимо і залишимо в історії у виглядів фільмів чи книг. 

На багато сеансів квитки розкуплені наперед- аншлаг (на основі данних столичного кінотеатру "Жовтень"). Це дійсно варто подивитись та пережити, щоб знати свою історію, аби не повторювати помилок.

Щоб мати краще майбутнє, потрібно переосмислювати минуле та творити реальність, й не лише елітами, а й кожним громадянином. Не полінуйтесь, відвідайте показ фільму "20 днів у Маріуполі".


Читати також