28-04-2024 Розваги 905

Новини музики за тиждень. 28 квітня 2024

Новини музики за тиждень. 28 квітня 2024

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Yuqi з (G)I-dle веселиться з монстрами з «Крика» та «Пили» у кліпі «Freak»

Yuqi, учасниця (G)I-dle (справжнє ім'я – Сон Юці) представила дебютний EP Yuq1 і опублікувала кліп Freak. У ньому співачка стикається з героями класичних хорорів — примарною особою з «Крика» (1996), лялькою Біллі з «Пили» (2004), Самарою з «Дзвінка» (2002) та близнюками з «Сяйва» (1980).
Незважаючи на посилання до фільмів жахів, «Freak» – не лякаючий, а скоріше позитивний кліп: з дівчатками з «Сяйва» Yuqi спокійно обідає, з Примарною особою та Біллі – грає разом у групі. А потім взагалі влаштовує пікнік для всіх одразу. До речі, у «Freak» відтворено сцени з інших культових картин – таблички з «Реальної любові» (2003) та велосипед з «Іншопланетянина» (1982).

Незвичайне відео багатьом сподобалося: у «Freak» вже понад 4,5 млн переглядів, а в коментарях його називають «найщасливішою піснею з хорор-концепцією». Це англомовний трек і Yuqi виступила одним з його авторів.

Крім Freak, в Yuqі увійшли ще шість пісень. «Drink It Up» співачка записала разом із південнокорейським репером PH-1, а «On Clap» – з Лексі Лю, китайською виконавицею та автором пісень. До речі, сама Yuqi теж китаянка, вона виросла в Пекіні. А в треку «Everytime» вона співає з Мінні, колегою з (G)-Idle. Хоча EP тільки вийшов, він уже досяг успіху, за рахунок передзамовлень його купили понад півмільйона людей.

Пол Маккартні випустить альбом Wings "One Hand Clapping" через 50 років після запису

Альбом Wings "One Hand Clapping", створений в 1974 році, нарешті побачить світ - через 50 років після запису. Почути його можна буде 14 червня.
"One Hand Clapping" - не зовсім простий реліз. Не тільки тому, що він виходить через півстоліття після створення. Це водночас і студійний, і концертний альбом – тобто зроблений у студії, але наживо, без додаткових дублів. Пол Маккартні та Wings не лише записали треки, але й зняли документальний фільм, зрежисований Девідом Літчфілдом. І робота над альбомом, і зйомки картини проходили у легендарній студії Abbey Road.

Незважаючи на величезний інтерес слухачів, «One Hand Clapping» так і не випускався офіційно – він видавався тільки у вигляді піратських бутлегів. Ось його трекліст – у нього потрапили і бітлівські пісні на кшталт Let It Be і Lady Madonna, і сольний хіт Маккартні Maybe I'm Amazed:

1. «One Hand Clapping»
2. «Jet»
3. «Soily»
4. «C Moon/Little Woman Love»
5. «Maybe I’m Amazed»
6. «My Love»
7. «Bluebird»
8. «Let’s Love»
9. «All of You»
10. «I’ll Give You a Ring»
11. «Band on the Run»
12. «Live and Let Die»
13. «Nineteen Hundred and Eighty Five»
14. «Baby Face»
15. «Let Me Roll It»
16. «Blue Moon of Kentucky»
17. «Power Cut»
18. «Love My Baby»
19. «Let It Be»
20. «The Long and Winding Road/Lady Madonna»
21. «Junior’s Farm»
22. «Sally G»
23. «Tomorrow»
24. «Go Now»
25. «Wild Life»
26. «Hi, Hi, Hi»

Робота над One Hand Clapping проходила в серпні 1974-го. Всього за вісім місяців до цього, у грудні 1973-го, Wings представили Band on the Run - мабуть, свій найвідоміший альбом. «One Hand Clapping» – ще й «прем'єра» нового на той момент складу Wings: до Пола Маккартні, клавішниці Лінді Маккартні та гітариста Денні Лейна приєдналися гітарист Джиммі Маккалок та барабанщик Джефф Бріттон.

Wings проіснували з 1971 по 1981 роки, за цей час у них вийшли сім альбомів – останній, Back to the Egg, був випущений 1979-го. Найбільш відомі хіти групи - «Live and Let Die», «Band on the Run», «Silly Love Songs» и «Mrs. Vandebilt».

Pet Shop Boys випустили перший за чотири роки альбом «Nonetheless»

Pet Shop Boys представили альбом "Nonetheless", це перша робота гурту за чотири роки. У трекліст увійшли десять пісень, включаючи раніше випущені сингли "Loneliness" та "Dancing Star".
У Nonetheless потрапили як танцювальні номери, так і балади. Pet Shop Boys хотіли, щоб альбом вийшов «святом унікальних та різноманітних емоцій, які роблять нас людьми». За словами вокаліста Pet Shop Boys Ніла Теннанта, "Nonetheless" - "оркестр з електронікою". Продюсером матеріалу виступив Джеймс Форд, який раніше працював з Depeche Mode та Кайлі Міноуг.

Музичні критики захопилися новим релізом Pet Shop Boys. Портал MusicOMH назвав «Nonetheless» «одним із найкращих альбомів [групи] за багато років». Журнал NME описав його як «розкішну вражаючу колекцію, яка підтримує їхній статус великих поп-музикантів». На думку сайту The Line of Best Fit, "Nonetheless" - "повітряний і гостинний", "викликає емоційний відгук". Видання Clash упевнене, що у Pet Shop Boys вийшла «блискуча, бездоганно відточена» робота. The Independent охарактеризувала "Nonetheless" як "емоційний альбом, який з кожним прослуховуванням стає кращим".

Twenty One Pilots випустили сингл та кліп «Backslide»

Twenty One Pilots опублікували пісню «Backslide» та показали кліп на неї. У ньому фронтмен групи Тайлер Джозеф їде велосипедом до барабанщика Джоша Дану, але дорогою потрапляє в шторм.
Барабанщик Джош Дан знявся у кліпі і виступив режисером «Backslide» – це його дебют як постановника. Фанати Twenty One Pilots помітили, що район, в якому відбувається дія, схожий на місце з кліпу "Stressed Out". А хліб, куплений Тайлером Джозефом, називається Ned's – це може бути відсиланням до Неда, персонажа із всесвіту Twenty One Pilots. Нед, що зовні нагадує маленького інопланетянина, з'являвся в кліпах Chlorine, The Hype, The Outside, Choker і Shy Away.

"Backslide" - третій сингл з майбутнього альбому Twenty One Pilots "Clancy". Він вийде 24 травня, хоча спочатку реліз планувався на 17 число. Гурт переніс вихід альбому через плани зробити кліпи на кожен трек. Причому відео буде більше, ніж пісень – на одну з них знімають одразу два ролики, а один із кліпів Тайлер Джозеф хоче переробити. Раніше Twenty One Pilots представили сингли "Overcompensate" та "Next Semester".

Останній на сьогодні альбом гурту Scaled and Icy вийшов у травні 2021 року. Таким чином, Clancy стане першою роботою Twenty One Pilots за три роки. Кленсі, ім'я якого винесене в назву альбому, – важливий персонаж всесвіту групи. Хто це такий, ніхто не знає, хоча передбачається, що це альтер-его Тайлера Джозефа. Багато хто вважав, що "Scaled and Icy" - анаграма фрази "Clancy Is Dead" ("Кленсі помер"). Однак, зважаючи на все, Кленсі живий – 24 травня дізнаємося, що з ним трапилося.

Дженні Кім із Blackpink та репер Zico випустили кліп «Spot!»

Вийшов спільний сингл та кліп Дженні Кім із Blackpink та репера Zico – «Spot!». У ньому молоді люди зідзвонюються відеозв'язком, а потім йдуть відриватися на вечірці з друзями.
Zico – популярний південнокорейський хіп-хоп-виконавець та продюсер, лідер гурту Block B. Ось що він розповів про «Spot!»:

«Щойно я закінчив роботу над піснею, то зрозумів, що вона доведена до досконалості – без жодних сумнівів. Цей сингл зачаровує своїм простим аранжуванням, яке викликає у слухача інтерес і бажання повеселитися».

Емінем показав трейлер альбому «The Death of Slim Shady» з 50 Cent

Новий альбом Емінема називатиметься "The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)" ("Смерть Сліма Шейді: Контрольний постріл") і вийде влітку 2024 року. Точна дата релізу поки не розкривається, але вже можна переглянути трейлер за участю 50 Cent.
Трейлер The Death of Slim Shady вийшов досить іронічним: у ньому репортер розслідує смерть Сліма Шейді, альтер-его Емінема. Проривний альбом репера, випущений 1999 року, називався "The Slim Shady LP" - тобто "Пластинка Сліма Шейді". А один з головних хітів Емінема - The Real Slim Shady, Справжній Слім Шейді. До речі, в трейлері можна побачити уривки з кліпу The Real Slim Shady, а ще My Name Is і Without Me. При цьому "The Real Slim Shady" вийшов не на "The Slim Shady LP", а на альбомі "The Marshall Mathers LP" (2000). Вперше персонаж з'явився на EP «Slim Shady EP» (1997).

The Death of Slim Shady стане першою студійною роботою Емінема за чотири роки. Його останній на сьогодні альбом "Music to Be Murdered By" вийшов у січні 2020-го. У березні Dr. Dre розповів, що Емінем готує новий матеріал у 2024 році. Dr. Dre взяв участь у його створенні, назвав треки вогненними, але уточнив, що весь реліз ще не слухав.

Трент Резнор і Аттікус Росс із Nine Inch Nails випустили саундтрек до фільму «Суперники» із Зендеєю

Вийшов саундтрек до фільму «Суперники» (2024), написаний учасниками Nine Inch Nails – Трентом Резнором та Аттікусом Россом. Його реліз відбувся 26 квітня, у день американської прем'єри картини.
«Суперники» – спортивна драма про любовний трикутник. Головну роль зіграла Зендея: її героїня Таша Дональдсон – колишня зірка тенісу, дружина іншого, менш щасливого спортсмена – Арта Дональдсона (Майк Фейст). В один момент Арт стикається на корті з Патріком Цвейгом (Джош О'Коннор), своїм другом та колишнім бойфрендом Таші Дональдсон. Тепер йому доведеться битися не лише за тенісні нагороди, а й за серце дівчини.


Читати також