21-04-2024 Розваги 654

Новини кіно за тиждень. 21 квітня 2024

Новини кіно за тиждень. 21 квітня 2024 року. Нові фільми, трейлери та тизери

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Нового «Останнього захисника» перенесли на 2026 рік

Легенда про Аанга

Студія Paramount відклала реліз повнометражного мультфільму "Аватар: Останній захисник" з 2025 на 2026 рік, повідомляють ЗМІ.

Картина вийде у закордонний прокат 30 січня 2026 року. Проект буде заснований на однойменному мультсеріалі (2005-2008). Сюжет розповість про хлопчика Аанга, який має відправитися в небезпечну подорож і врятувати народи чотирьох стихій від загрози.

Роль антагоніста у новому проекті озвучить Дейв Батіста («Вартові галактики»). Раніше на Netflix дебютував серіал "Аватар: Останній захисник"". Його вже продовжили на другий та третій сезони.

У фільмі «П'ять ночей у Фредді 2» може з'явитися творець аніматроніків Генрі Емілі

П'ять ночей у Фредді 2

У Мережу втекла чутка, що в хорорі «П'ять ночей у Фредді 2» з'явиться Генрі Емілі. В іграх серії Five Nights at Freddy's це власник мережі піцерій Freddy Fazbear's Pizza і творець аніматроніків.
Інсайдер DanielRPK у себе в соцмережах повідомив, що в даний час Universal Pictures та Blumhouse Productions шукають актора на головну чоловічу роль у сіквелі «П'ять ночей у Фредді» (2023). За його словами, у центрі уваги в наступній частині опиниться Генрі Емілі:

«Вони проводять кастинг – шукають актора на роль нового головного чоловічого персонажа для фільму "П'ять ночей у Фредді 2". Я думаю, що це Генрі Емілі».

За сюжетом ігор циклу Five Nights at Freddy's у 1980-х Генрі Емілі заснував Freddy Fazbear's Pizza у співпраці з Вільямом Афтоном. Однак після серії зникнень дітей піцерію закрили. Дітей викрадав Вільям, якого у фільмі «П'ять ночей у Фредді» зіграв Меттью Ліллард («Крик»). Лиходій у першій картині взяв фальшиве ім'я Стів Реглан. Він керував злими аніматроніками, у яких вселилися душі дітей. Однак наприкінці картини аніматроніки об'єдналися проти Вільяма і, ймовірно, вбили його – смерть лиходія не підтвердили.

Генрі Емілі вперше з'явився лише у шостій частині основної серії ігор Freddy Fazbear's Pizzeria Simulator (2017). Там він вирішив знищити злих аніматроніків, створити нових та відновити піцерію. Можливо, такий самий сюжет буде у фільмі «П'ять ночей уз Фредді 2». Йому, напевно, допоможе охоронець Майк Шмідт (Джош Гатчерсон, «Голодні ігри») з першого розділу.

Зйомки «П'яти ночей у Фредді 2» мають стартувати наприкінці 2024 року у Новому Орлеані. Режисером виступить Емма Таммі (Назустріч пітьмі), яка зняла і першу частину. Світова прем'єра запланована на осінь 2025-го.

Фейковий трейлер «Джеймса Бонда» з Генрі Кавіллом набрав 3 млн. переглядів

У Мережу виклали трейлер несправжнього фільму про Джеймса Бонда з Генрі Кавіллом у ролі агента 007. Його створили за допомогою нейромережі. За тиждень після публікації ролик набрав понад 3 млн. переглядів.

Фейкове промо 26 фільму франшизи «Джеймс Бонд» опублікували на сторінці KH Studio на YouTube 13 квітня. До 20 квітня воно набрало 3,1 млн переглядів. У ролику компанію Генрі Кавіллу склала Марґо Роббі. У коментарі автор зазначив, що це лише плід його уяви:

«Зверніть увагу, що це відео є концептуальним трейлером, створеним виключно з художньою та розважальною метою. Я включив різні ефекти, звуковий дизайн, технології штучного інтелекту, кадри з фільмів та інші елементи, щоби втілити своє бачення в життя».

KH Studio додав, що трейлером хотів лише розважити передплатників і заразом продемонструвати свої творчі здібності. У нього на каналі багато подібних експериментів – є, наприклад, відео з Міллі Боббі Браун у новому «Кошмарі на вулиці В'язів» із Фредді Крюгером (Роберт Інглунд) та тизер «Константин 2» із Кіану Рівзом. Глядачі раділи такому творінню. Все-таки багато фанатів «бондіани» давно мріють побачити Генрі Кавілла в ролі Бонда. Після фейкового трейлера шанувальники ще більше захотіли, щоб новим агентом 007 став Кавілл. Пишуть навіть, що безліч переглядів трейлера говорить про те, що продюсерам франшизи варто запросити актора на роль.

Деякі глядачі перед переглядом трейлера могли й повірити, що він офіційний. Вони, напевно, розлютилися на автора, оскільки у відео багато дизлайків. На YouTube приховали лічильник дизлайків, але за допомогою розширень у дусі Return YouTube Dislike можна переглянути кількість «пальців донизу». Так, на момент написання матеріалу у трейлера 8,6 тисячі лайків і 8,2 тисячі дизлайків.

Генрі Кавілл насправді розглядався на роль Джеймса Бонда у фільмі «Казино Рояль» 2006 року. Продюсери вважали актора "трохи пухким" і в результаті запросили у франшизу Деніела Крейга. 2021 року Кавілл сказав, що все ще зацікавлений «бондіаною». Однак тепер йому хотілося б зіграти лиходія. Кавілл навряд чи стане новим Бондом, адже у 26 фільм шукають 30-річного актора. Генрі Кавіллу ж 40 років. У березні 2024-го стало відомо, що роль може дістатися 33-річному Аарону Тейлору-Джонсону.

Донал Глісон зніметься у новому «Офісі»

Донал Глісон

Зірка «Зоряних війн» та «Кролика Пітера» (2018, 2020) Донал Глісон приєднається до акторського складу нового серіалу за «Офісом». Він має зіграти одну з головних ролей.
Як повідомляє The Hollywood Reporter, разом із Глісоном у новому «Офісі» зніметься Сабріна Імпаччаторе з «Білого лотоса» (2021-н.ч.). Ролі акторів тримають у секреті – як і сюжет серіалу. Проте відомо, що це буде перезапуск. Дія може розвернутися у всесвіті американського «Офісу», що йшов з 2005 до 2013 року. Тож у центрі уваги будуть нові герої.

Керівники компанії Universal Television, яка продюсує перезапуск, поки що не визначилися з вибором майданчика для показу нового «Офісу». Peacock залишається ексклюзивним потоковим "будинком" для американської версії 2000-х. Проте якийсь час ситком був доступний на Netflix, де в нього з'явилося близько мільйона шанувальників.

Ще у вересні 2023 року стало відомо, що за «Офісом» можуть зняти новий серіал. Тоді ж з'явилася інформація, що проект розробляють. Над ним працює автор американського «Офісу» Грег Деніелс. Автор 2022-го говорив, що знайомих персонажів у новому «Офісі» фанати навряд чи побачать. Як зазначив Деніелс, новий «Офіс» працюватиме як розширення франшизи, а не ремейк. Проект він порівняв із серіалом «Мандалорець» (2019-н.ч.) із «Зоряних війн».

Американський "Офіс" отримав 9 сезонів. Серіал розповідає про життя співробітників філії компанії з постачання паперу "Dunder Mifflin". Головні ролі виконали Стів Карелл, Джон Кразінські, Дженна Фішер та Рейн Вілсон. Ситком став культовою класикою. Хоча насправді це ремейк менш популярного британського серіалу (2001-2003), який має лише два сезони.

Ремейки «Офісу» зняли вже у кількох країнах, включаючи Францію та Чилі. 2023-го запустили в розробку австралійський «Офіс». Там сварливого боса вперше у історії франшизи зіграє жінка.

Хорор про Мікі Мауса «Screamboat» вийде в 2025 році

Хорор про Міккі Мауса

У 2025 році вийде новий комедійний хорор про Мікі Мауса. Фільм отримав назву «Screamboat», що можна перекласти як «Пароплавчик крику».
Дія «Пароплавчика крику» розгорнеться у Нью-Йорку. За сюжетом пустотливе мишеня-маніяк Мікі Маус вирушить на полювання за пасажирами порома. Він влаштує їм кривавий хаос і перетворить атмосферну вечірню прогулянку на жах. Різношерста команда мандрівників має знайти спосіб зупинити вбивцю.

Як пише Bloody Disgusting, творці "Пароплавчик крику" об'єдналися з Iconic Events Releasing для кінотеатрального релізу. Ця ж виробнича компанія співпрацювала з авторами треш-хорорів «Жахливий 2» (2022) та «Зло» (2022) про Грінча.

Режисером картини виступає Стівен Ламорт (Зло). Він розповів, що ідеї для «дикої комедії жахів» йому допомогли реалізувати «неймовірні художники». За словами постановника, у створенні образу Мікі Мауса використовували практичні ефекти, мініатюри та передові віртуальні технології. Ламорт пообіцяв, що Мікі буде дуже страшним та кровожерливим. Президент і співзасновник Iconic Events Стівен Менкін, у свою чергу, назвав фільм «веселим і наповненим жахами атракціоном» з унікальною історією.

1 січня 2024 року рання версія Мікі Мауса стала громадським надбанням. Мова про варіант персонажа з мультфільму "Пароплавчик Віллі" ("Steamboat Willie") 1928-го. Disney тепер не володіє винятковими правами на мишеня, і про нього можуть вільно знімати різні картини. У 2024 році також очікується слешер Мишоловка Мікі в дусі Крика (тизер нижче).

Вийшов трейлер фільму «Западня» М. Найта Ш'ямалана з Джошем Гартнеттом у ролі маніяка

Warner Bros. випустила перший трейлер фільму "Западня" М. Найта Ш'ямалана. Трилер розповість про маніяка, який під час концерту поп-зірки опиниться у засідці поліції. Головну роль виконав Джош Гартнетт.

За сюжетом серійний вбивця Купер на прізвисько М'ясник (Гартнетт, «Операція "Фортуна": Мистецтво перемагати») та його дочка-підліток Джоді (Аріель Джой Доног'ю, «Друг в океані») вирушають на концерт співачки Леді Рейвен. Джоді давно мріяла побувати на концерті улюбленої виконавиці.

Невдовзі Купер з'ясовує, що концерт було організовано спеціально для того, щоб його – М'ясника – спіймати. Співробітники поліції оточили будівлю та перевіряють усіх відвідувачів. Маніяк повинен непомітно вибратися з будівлі та повернутися додому, де він тримає заручника. При цьому Куперу потрібно подбати про те, щоб Джоді не постраждала.

Леді Рейвен зіграла співачка та автор пісень Салека Ш'ямалан – дочка М. Найта Ш'ямалана. Вона написала кілька пісень для фільму.

"Западню" представили на CinemaCon 2024. М. Найт Ш'ямалан розповів, що трилер насамперед цікавий вибором "несподіваного" центрального персонажа в особі маніяка. Режисер та сценарист пообіцяв багато чорного гумору – порівняв фільм зі своїм серіалом «Дім з прислугою» (2019-2023) та фільмами «Візит» (2015) та «Спліт» (2017). Слова Ш'ямалана наводить Variety:

«Це [вибір незвичайної концепції] все більше і більше призводило до чорного гумору, який є в "Домі з прислугою", "Візиті" та "Спліті". [...] Ти ніби маєш бути наляканий, але при цьому весь час смієшся».

Світову прем'єру фільму «Западня» заплановано на 9 серпня. 5 червня вийде хорор «Доглядачі». Це повнометражний дебют режисера Ішани Ш'ямалан - ще однієї дочки М. Найта Ш'ямалана. Батько постановниці продюсує проект.

У трейлері мультфільму "Трансформери: Початок" показали молодого Оптимуса Прайма

Paramount Pictures опублікувала перший трейлер мультфільму "Трансформери: Початок". У мультику розкажуть передісторію лідера автоботів Оптимус Прайма.

Дія відбувається у далекому минулому. У центрі сюжету опиняється Оріон Пакс (озвучив Кріс Гемсворт, «Тор»). Роботу судилося стати великим лідером автоботів та захисником Землі Оптимусом Праймом. Однак поки що він простий робочий бот на Кібертроні, який і трансформуватися не вміє. Оріон товаришує з таким же роботягой D-16 (Браян Тайрі Генрі, «Швидкісний поїзд») – майбутнім нещадним лідером десептиконів Мегатроном.

Якогось моменту виникає масштабна загроза. Впоратися з нею можуть лише Оріон Пакс та D-16. Зрештою вони знаходять здатність перетворюватися на транспортні засоби та отримують потужну зброю для битви зі лиходієм, схожим на рослину. Здолати негідника їм допомагають автоботи Бамблбі (Кіген-Майкл Кі, «Вонка»), Еліта (Скарлетт Йоганссон, «Чорна Вдова»), Сентінел Прайм (Джон Гемм, «Добрі передвісники») та Альфа Тріон (Лоренс Фішберн, «Матриця»).

Режисером мультика виступає Джош Кулі (Історія іграшок 4).

Світову прем'єру мультфільму «Трансформери: Початок» заплановано на 20 вересня.

Стівен Спілберг збирається зняти фільм про НЛО

Стівен Спілберг

Стали відомі подробиці про новий фільм Стівена Спілберга. Режисер планує зняти наукову фантастику про НЛО.

За даними Variety, новий фільм Спілберга ґрунтується на його оригінальній ідеї. Тобто це не сіквел і не, наприклад, ремейк. У такому разі продовження культової сімейної фантастики «Іншопланетянин» 1982 року чекати не варто. Насправді актори «Іншопланетянина» ще 2022-го говорили, що друга частина навряд чи вийде. Новий фільм знаходиться на ранній стадії розробки. У Мережі ходили чутки, що Спілберг після драми «Фабельмани» (2022) візьме тривалу перерву чи піде на пенсію. Найближчими роками він явно не збирається залишати світ кіно.

Сценарій для безіменного проекту Стівена Спілберга пише автор картин «Місія нездійсненна» (1996) та «Людина-павук» (2002) Девід Кепп. Він ще працював над фільмами "Парк Юрського періоду" (1993), "Війна світів" (2005) та "Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа" (2008) Спілберга.

Стівен Спілберг також має намір у співпраці з Мартіном Скорсезе зайнятися серіалом «Мис страху» для Apple TV+. Режисери виступатимуть виконавчими продюсерами. В основу сюжету ляже роман "Кати" (в інших перекладах "Мис страху") Джона Д. Макдональда. За книгою зняли фільм «Мис страху» 1962 року та однойменну картину 1991-го. Екранізацію 1991 року поставив Скорсезе, спродюсувала її компанія Спілберга Amblin Entertainment. У Скорсезе зараз у планах ще фільми про Френка Сінатра та Ісуса Христа.

У березні Стівен Спілберг розпочав роботу над фільмом «Другому гравцеві приготуватися». Це буде сіквел фантастики "Першому гравцеві приготуватися" (2018). Першу частину зняли за однойменним романом Ернеста Клайна 2011 року. Друга стане екранізацією продовження книги, що вийшла 2020-го.

За фільмом «Олдбой» знімуть серіал

Олдбой

Lionsgate Television зніме англомовний серіал з культового південнокорейського бойовика «Олдбой» 2003 року. Проектом займеться режисер та сценарист оригіналу Пак Чхан-ук.
Як пише Variety, Пак Чхан-ук продюсуватиме серіал зі своїм партнером Сідом Лімом – вони разом працювали над «Олдбоєм» та «Служницею» (2016). Пак щасливий можливості попрацювати з компанією Lionsgate, яка створила екшен-франшизи «Джон Уік» та «Нестримні»:

«Lionsgate Television поділяє моє творче бачення з приводу того, яким має бути "Олдбой" у світі телебачення. Я з нетерпінням чекаю можливості попрацювати зі студією, чий бренд асоціюється зі сміливою, оригінальною та ризикованою розповіддю».

Виконавчий віце-президент та голова відділу розробки сценаріїв Lionsgate Television Скотт Гербст зізнався, що він радий співпрацювати з Паком. Він назвав режисера «одним із найдалекоглядніших оповідачів нашого покоління», а його фільм «Олдбой» – кінематографічним шедевром. Гербст пообіцяв, що у серіалі буде багато потужних битв – на рівні екшен-сцен в оригіналі:

«У серіальній адаптації "Олдбоя" будуть неприборкана емоційна сила, бойові сцени та стиль, які зробили фільм класикою».

"Олдбой" заснований на однойменній манзі японських авторів Гарона Цутії та Нобуаки Минегісі. За сюжетом бізнесмена Про Де-cу (Чхве Мін Сік) викрадають таємничі зловмисники. Його поміщають до камери приватної в'язниці, де тримають 15 років. Несподівано Про Де-cу звільняють. Він має за п'ять днів з'ясувати, чому його ув'язнили. Якщо чоловік не розкриє таємницю свого ув'язнення, він зіткнеться із жорсткими наслідками.

"Олдбой" заробив у прокаті 14 млн доларів при бюджеті в 3 млн і отримав теплий прийом. На Rotten Tomatoes у бойовика 83% рейтингу від критиків та 94% від глядачів. Фільм був удостоєний Гран-прі журі кінофестивалю у Каннах - голова журі Квентін Тарантіно високо оцінив картину. 2013 року вийшов американський «Олдбой» із Джошем Броліном.

Тизер фінального 3 сезону серіалу «Ласун» розкрив дату прем'єри

Netflix опублікував перший тизер-трейлер фінального 3 сезону фентезі-серіалу "Sweet Tooth: Ласун". У видовищному ролику викрили дату прем'єри.
Хлопчик з оленячими вухами та рогами Ґас (Крістіан Ковері) та його друзі повернуться з новими пригодами 6 червня. У заключному розділі історії буде 8 епізодів – усі серії мають випустити за один день. У двох попередніх сезонах (2021, 2023) також було по 8 серій.

"Sweet Tooth: Ласун" заснований на коміксах серії Джеффа Леміра для DC Vertigo. Дія відбувається у постапокаліптичному світі. За сюжетом цивілізація впала через смертельний вірус. При цьому на початку катастрофи по всьому світу почали народжуватися гібриди тварин та людей. Один із таких чудо-дітей Ґас у 1 сезоні вирішив знайти свою матір, генетика Гертруду Міллер (Емі Саймець). Його напарником у подорожі став добродушний здоровань Томмі Джеппард (Нонсо Анозі).

Наприкінці 2 сезону Ґас дізнався, що його мама потрапила в халепу на Алясці. Тому він вирушить туди у 3 сезоні. Компанію хлопчику складуть його друзі. У лабораторії на Алясці Гертруда досліджує походження вірусу. Тому в заключній главі ми дізнаємося причину виникнення і поширення зарази. До акторського складу 3 сезону увійшла нова серіалу Келлі Марі Трен («Зоряні війни: Скайвокер. Сходження»).

Netflix оголосив про рішення закрити «Ласуна» після 3 сезону 2023 року. Тоді ж творець серіалу Джим Мікл заявив, що й планував розповісти історію за три сезони. Автор пообіцяв, що у нових серіях буде багато захоплюючих пригод.

"Sweet Tooth: Ласун" отримав теплий прийом. На Rotten Tomatoes у нього 91% рейтингу від критиків та 78% від глядачів, на IMDb – 7,7 балів, а на «Кінопошуку» – 7,3.


Читати також