22-04-2024 Розваги 624

Новини музики за тиждень. 22 квітня 2024

Новини музики за тиждень. 22.04.2024. Дайджест музичних новин

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Aespa випустили тизер дебютного альбому "Armageddon"

Aespa анонсували дебютний студійний альбом. Реліз називатиметься «Armageddon» і вийде 27 травня. З альбому випустять два сингли, «Supernova» та «Armageddon», причому перший побачить світ уже 13 травня.

На YouTube-каналі Aespa з'явився 26-секундний тизер, який дає деяке уявлення про Armageddon. Відомо, що у треклісті буде десять пісень і що він вийде не лише на корейському лейблі SM Entertainment, а й на американському Warner Records.

Дрейк заспівав з нейромережевими Тупаком та Снуп Доґґом у треку «Taylor Made Freestyle»

Дрейк випустив пісню «Taylor Made Freestyle», створену за допомогою штучного інтелекту – у ній звучать згенеровані голоси Тупака Шакура та Снупа Доґґа. Це ще один дис-трек на Кендріка Ламара – після нещодавнього Push Ups.

Нагадаємо контекст: 22 березня Future та Metro Boomin випустили альбом "We Don't Trust You", до якого увійшла пісня "Like That" за участю Кендріка Ламара. У «Like That» репер розкритикував Дрейка та J. Cole – і відповідь не забарилася. 13 квітня в інтернеті з'явився трек Push Ups, де Дрейк напав на Кендріка Ламара і Ріка Росса - причому Росс відразу ж випустив свою відповідь Champagne Moments. Деякий час у Мережі ходили чутки, що "Push Ups" - не справжня пісня, а створена алгоритмами, але пізніше Дрейк підтвердив авторство.

У «Taylor Made Freestyle» Дрейк використав чутки про нейромережі собі на користь. Снуп Доґґ уже прокоментував «запозичення» його голосу:

«Зробили що? Коли? Де? Ви впевнені? Всім на добраніч… Чому всі бомбардують мене телефонними дзвінками? Що трапилося, чорт забирай?».

Схоже, Снуп Доґґ не був у курсі хитрого ходу Дрейка. Також невідомо, чи отримуватиме він авторські відрахування за використання свого голосу. Багато реп-фанатів вважають вчинок Дрейка неповажним: можливо, йому попередньо варто було спитати дозволу у Снуп Доґґа та спадкоємців Тупака Шакура.

Pearl Jam випустили перший за 4 роки альбом Dark Matter

Pearl Jam опублікували альбом Dark Matter, перший за чотири роки. Музиканти говорили, що він буде важчим за попередній «Gigaton» – і дотрималися своєї обіцянки.

Dark Matter був записаний всього за три тижні. Над ним працював продюсер Ендрю Вотт, який раніше працював над Patient Number 9 Оззі Осборна (2022), Every Loser Іггі Попа (2023) і Hackney Diamonds The Rolling Stones (2023). Як зазначав гітарист Pearl Jam Майк Маккріді, вони швидко закінчили запис саме завдяки Вотту. Едді Веддер, вокаліст гурту, дуже пишається «Dark Matter» і вважає альбом одним із найкращих у Pearl Jam.

До "Dark Matter" увійшли 11 пісень, включаючи три сингли: "Dark Matter", "Running" і "Wreckage". Головний трек був особливо успішним, він очолив чарт Mainstream Rock Airplay.

Відгуки на «Dark Matter» поки що виключно позитивні. Журнал Kerrang називає альбом "захоплюючим" і "дивовижним", а Pearl Jam - "групою на піку своїх можливостей". Газета The Independent описала «Dark Matter» як «один із найбільш незабутніх і пробивних» релізів у пізній дискографії музикантів, портал AllMusic – як «упорядкований та цілеспрямований» альбом. На думку NME, нові пісні «демонструють найвражаючіші навички Pearl Jam», а Rolling Stone вважає, що гурт «рідко звучав настільки фундаментально».

Тейлор Свіфт випустила альбом «The Tortured Poets Department» з 30 піснями

Тейлор Свіфт представила альбом The Tortured Poets Department – несподівано подвійний, з 31 піснею. Спочатку треків було 15, другу частину The Anthology співачка додала не відразу.

17 квітня, за два дні до релізу, альбом – вірніше, його половину – злили до Мережі. Тільки за перші дві години нову музику Свіфт завантажили 174 тисячі людей, що стало черговим рекордом для музичної індустрії. Самій співачці це не сподобалося: з її руки пошуковий запит "Taylor Swift Leak" ("Тейлор Свіфт витік") у соцмережах було заблоковано.

Жодних синглів з The Tortured Poets Department заздалегідь не виходило: першим синглом стане Fortnight, дует з Post Malone. Кліп на пісню з'явиться 20 квітня о 4-й годині ранку за київським часом. Крім Post Malone, у записі альбому брали участь Florence and the Machine – голос Флоренс Велч можна почути у пісні «Florida!». Продюсерами матеріалу виступили Джек Антонофф та Аарон Десснер: Антоноффа більше у першій половині The Tortured Poets Department, Десснера – в The Anthology.

Музичним критикам The Tortured Poets Department поки подобається. На думку журналу Rolling Stone, в альбомі є інтимне звучання «Folklore» (2020) та «Evermore» (2020) і синті-попова глянсовість «Midnights» (2022). Газета The Independent вважає, що Свіфт як ніхто інший вміє створити особистий зв'язок зі слухачами – і це чудово чути у її нових піснях. Портал The Line Of Best Fit назвав The Tortured Poets Department «найціліснішим і найчарівнішим» релізом у кар'єрі співачки. А ось NME з ними не згоден: критик вважає роботу «плоскою» та «іноді, неприємною». Оглядач Evening Standard висловився ще жорсткіше, виділивши «передбачуваний продакшн» та «іноді порожні тексти».

Фанати відреагували на альбом The Tortured Poets Department по-різному. Одні похвалили Тейлор Свіфт за щирість і назвали його особистою її роботою: таких відвертих текстів у співачки давно не було. Інші розкритикували Свіфт за продовження співпраці з Джеком Антоноффом: багато хто вважає, що їхній творчий тандем себе вичерпав, і Свіфт варто замінити продюсера.

K-pop гурт Illit випустив позитивний кліп «Lucky Girl Syndrome»

Illit опублікували кліп на пісню Lucky Girl Syndrome. У цьому позитивному відео учасниці гурту радіють життю та потрапляють у незручні ситуації, які, проте, анітрохи не затьмарюють їхній оптимістичний настрій.

Всього за добу Lucky Girl Syndrome переглянули 8,5 млн разів. Сам трек вийшов на дебютному міні-альбомі Illit Super Real Me, реліз якого відбувся 25 березня 2024 року.

Illit – нова жіноча група компанії Hybe, у якій також працюють BTS, Tomorrow X Together та Le Sserafim. Illit працюють у підрозділі Hybe Belift Lab, який також веде групу Enhypen.

Illit заявили про себе 25 березня: у цей день у них вийшов перший EP та дебютний сингл «Magnetic». Таким чином, групі не виповнилося ще й місяця – проте досягнення колективу вражають. Super Real Me потрапив у топ-3 південнокорейського альбомного чарту і вже досяг продажів у 400 тисяч копій. Але навіть це тьмяніє в порівнянні з успіхом Magnetic. Він увійшов до топ-10 світового Spotify – до Illit це вдавалося лише чотирьом k-pop-групам: BTS, Blackpink, Fifty Fifty та NewJeans. Також «Magnetic» увійшов до Billboard Hot 100: раніше жоден інший k-pop-артист не потрапляв до американського чарту з першим синглом. І вже в березні шведський модний бренд Acne обрав Illit в якості обличчя своєї нової колекції.

Учасниць Illit зібрали до групи на реаліті-шоу R U Next?, яке виходило на корейському телебаченні з червня до вересня 2023-го. Спочатку в колективі було не п'ять співачок, а шість, але Енсо покинула Illit у січні 2024-го.

Вокаліст Papa Roach заявив, що інтерес до рок-музики відроджується

Фронтмен Papa Roach Джейкобі Шеддікс вважає, що зараз спостерігається відродження інтересу до рок-музики. Він упевнений, що і його гурт, і колеги по сцені Disturbed досі затребувані.

«Мені здається, що в якомусь сенсі це майже як на початку 2000-х просто тому, що гітари знову звучать на межі своїх можливостей», — цитують слова Шеддікса Metal Injection.

Він зазначив, що нещодавно розмовляв із вокалістом Дейвом Дрейманом. За словами фронтмена Disturbed, вони мали дуже успішне турне, а всі зали були повністю забиті глядачами.

Також Джейкобі захоплюється командами Beartooth, Bring Me The Horizon, Bad Omens та радий їхньому успіху в індустрії.

Одинадцятий альбом Papa Roach під назвою Ego Trip вийшов 2022 року.

Гурт "Kalush" випустив новий хіт

Відомий український гурт "KALUSH" 19 квітня презентував нову пісню "Останній раз". Цього разу гурт записав трек спільно з українськими виконавцями Adam та Balsam.

Як поділився соліст "KALUSH", "Останній раз" - це романтична пісня, яка розповідає про відчуття втрати, але водночас дає надію на нові звершення. У композиції присутньо чимало монологів співаків та їх роздуми про кохання. Також вони оспівують розлуку та почуття людей.

"Йо, ми продовжуємо створювати круті колаборації, тому ловіть новий трек з Adam і Balsam - "Останній раз". Пісня відтворює момент перед розлукою, де кожне слово та дія набувають особливого значення, демонструючи коханій людині її надзвичайну важливість. Слухайте наш перший спільний трек та діліться враженнями", - написав у Instagram Олег Псюк.


Читати також