Як обрати ідеальний подрібнювач гілок для вашого саду

Як обрати ідеальний подрібнювач гілок

Подрібнювачі гілок – це пристрої, які знадобляться як у великих садах, так і на присадибних ділянках. Відповідно до чинного законодавства, спалювання гілок та листя, навіть на власній ділянці, заборонено та карається штрафом. Дробарка для гілок спрощує процес їх подрібнення на щепу, яку можна швидко та зручно упакувати в мішки та винести за межі ділянки. Подрібнені гілки також широко використовуються для мульчування та компостування. З цієї статті ви дізнаєтесь, на що слід звернути увагу, купуючи подрібнювач гілок.

Види подрібнювачів для гілок

Подрібнювачі гілок відрізняються в першу чергу механізмом різання деревини. Найпростішим з них є ножова система, що складається з двох-чотирьох ножів, які подрібнюють гілки на щепу довжиною 2-3 см. Щоб пристрій залишався ефективним і працював на всі 100%, час від часу доведеться заточувати та обслуговувати леза. Варто обирати подрібнювач гілок з лезами з високоякісного матеріалу, наприклад, загартованої сталі. Багато моделей цього типу мають додаткове пристосування для просування гілок вглиб дробарки.

Набагато зручнішим рішенням є подрібнювач гілок з фрезерною системою, яка самостійно затягує деревину. Фрезерні подрібнювачі часто дозволяють витягти пучки гілок у разі заклинювання або блокування фрез. Для важких завдань варто купити подрібнювач гілок до трактора, який дозволяє швидко переробити на щепу гілки товщиною навіть до 120 мм.

Найважливіші параметри подрібнювача гілок

Ще одна важлива особливість, яку варто враховувати, це спосіб живлення подрібнювачів гілок. Менші пристрої, які пасують для роботи у невеликих садах, мають електричний привід. Вони працюють відносно тихо, мають малу вагу та дуже мобільні, але обмежені відстанню від розетки. Тому для великих площ варто обирати подрібнювачі з двигуном внутрішнього згоряння, які можна придбати на сайті arpal.ua. Вони мають більшу потужність та працюють ефективніше. Недоліком бензинових дробарок є ​​шум під час роботи, тому їх слід використовувати з навушниками з шумопоглинанням.

Вибираючи подрібнювач для гілок, зверніть увагу на наступні параметри:

  • товщина гілок, які даний пристрій може подрібнити;
  • потужність та вага подрібнювача;
  • розмір коліс, який забезпечить комфортне транспортування пристрою;
  • додаткові аксесуари, наприклад, контейнер для сміття, штовхач гілок.

Тривалість гарантії, що поширюється на пристрій, також може бути показником його якості.

Як вибрати подрібнювач гілок?

У випадку з подрібнювачем гілок, як і при покупці будь-якої іншої техніки, слід керуватися власними потребами. Потужна бензинова модель, яка може легко подрібнити велику купу деревини за кілька хвилин, не є найкращим вибором, якщо у вашому саду невелика кількість дерев. Робота такого пристрою створює багато шуму. На присадибній ділянці буде зручніше використовувати меншу електричну модель.

Врахуйте також частоту, з якою ви будете використовувати подрібнювач гілок. Якщо це всього кілька разів на рік, не варто витрачати кошти на покупку потужного пристрою. Однак, якщо у вас є великий фруктовий сад або ви надаєте послуги з обрізки дерев, краще інвестувати в дробарку гілок високого класу, яка мінімізує ваш робочий час та зусилля.


Читати також