Курси онлайн з підготовки до НМТ з історії

Курси онлайн з підготовки до НМТ з історії

Не в кожній школі уроки історії цікаві та захопливі. Через це багато тем просто не запам'ятовуються учнями. Щоб здати НМТ з історії, потрібно добре засвоїти весь матеріал починаючи з 6 класу, зокрема дати та факти. Самостійно це зробити дуже важко, тому багато хто вирішує пройти відповідний курс підготовки на сайті https://kibit.edu.ua/pidhotovka-do-nmt-z-istorii-ukrainy/. З його допомогою можна підготуватися до іспиту всього за один навчальний рік, звичайно, за умови, що учасник курсу буде відвідувати всі заняття, вирішувати тести та виконувати домашню роботу.

Коли починати готуватися до НМТ з історії?

Зазвичай для того, щоб набрати високий бал, потрібно щонайменше два роки активних занять. Якщо ви визначилися з предметом лише на початку 11 класу, доведеться посилено попрацювати. Але змінювати один із раніше обраних предметів на історію в середині випускного року вже не варто — підготуватися до НМТ з історії за кілька місяців практично неможливо!

Багато залежить від ваших поточних знань на цю мить. Якщо ви добре навчалися протягом усіх шкільних років та маєте хорошу фактологічну базу знань, вам буде легше. Але, як показує практика, небагато школярів можуть відразу назвати всіх гетьманів та вказати хоча б один факт чи подію, пов’язану з кожним з них.

Чи можна підготуватися до НМТ з історії з нуля?

Підготуватися до НМТ з історії з нуля реально, якщо діяти за чітким планом, докласти зусиль, виявити завзятість та методичність у роботі. Частою помилкою школярів є хаотичне хапання за все одразу, сподіваючись терміново наздогнати втрачене. Але це так не працює! Швидше за все, у голові залишиться каша з не пов'язаних один з одним знань на окремі теми, і час буде витрачено неефективно. Потрібна чітка система підготовки!

Щоб готуватися до іспиту з історії ефективно, простіше запам'ятовувати всі події та дати, виконуйте наступні дії:

  • Сплануйте підготовку з урахуванням часу, що залишився, та дотримуйтесь графіка.
  • Складіть короткий конспект, розподіливши дати, події та особистостей за основними історичними періодами.
  • Більше часу приділяйте виконанню тестових завдань зі збірників.
  • Вигадуйте асоціації з подіями, іменами та датами.
  • Складайте оповідання за участю історичних особистостей.
  • Дивіться більше історичних фільмів, особливо документального жанру.
  • Регулярно працюйте із картами.

Є два способи підготовки — самостійно та з професійним викладачем. Перший варіант підійде тим, хто вміє структурувати весь процес та спланувати графік підготовки. Вивчаючи нові теми, весь час треба закріплювати, поглиблювати й повторювати пройдений матеріал, завжди повертатися до пройдених тем. Особливо, коли тема проходить через кілька історичних періодів.

Якщо ви зовсім не впевнені у своїх знаннях, а НМТ наближається — рекомендуємо поєднувати самостійну підготовку із заняттями під керівництвом досвідченого педагога.


Читати також