Виставка живопису «УДВОХ» Людмили та Соломії Лободи (мами та доньки)

Виставка живопису «УДВОХ» Людмили та Соломії Лободи (мами та доньки)

10 травня (п’ятниця) о 17:00 в PM Gallery (Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх)) відбудеться відкриття виставки «УДВОХ» Людмили та Соломії Лободи (мами та доньки), яка об’єднає різні періоди у творчості художниць.

В рамках експозиції творчість Людмили Любоди буде представлена періодом 1973-1978 років, коли художниця проживала у Дніпропетровську (нині Дніпро) в часи глухого совєтського «застою». Разом з чоловіком Володимиром Лободою (1943-2023) вони буквально «прогризали» своєю творчістю стіни нерозуміння, чинячи опір радянській системі з її антимистецькими канонами і тотальним винищенням всілякого інакодумства. У цей період творчість Людмили набуває ніжних вальорів, сюжетні картини перемежовуються з краєвидами, з’являються експресивні мотиви, які в подальші роки стануть невід’ємною складовою концепції творчості художниці. Це – оригінальний і самобутній період, який досі майже не був представлений на виставках.

Для експозиції Соломії Лободи відібрано найпізніший період її творчості 2020-2023 років. Це роботи, створені в родинній садибі Лободів у селі Туровому на Дніпровщині. В основному – це краєвиди берегів річки Орелі, мотиви степу з горою Лелією, сільські краєвиди, в яких Соломія «синтезує» уроки, що дали їй батьки і власний досвід мисткині. Також на виставці буде представлено ряд робіт створених на мистецьких резиденціях у Берліні та Цайці (Німеччина), на які її люб’язно запросив німецький Ґете-інститут та спілка «ART and RISK» у 2022-2023 роках. Центральною експозицією цього періоду є цикл «Іконостас», що складається з 10 полотен, об’єднаних темою Страстей Христових з елементами перегуків з традиційним українським іконостасом.

Виставка триватиме до 10 липня 2024 року. Запрошуємо всіх охочих оглянути експозицію! Вхід вільний.

Галерея сучасного мистецтва «PM Gallery»

Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх)
Актуальний графік роботи: понеділок-п’ятниця 10:00-18:00, субота 10:00-17:00, неділя - вихідний.
Контакти: infopmgallery@gmail.com тел.: +38 096 294 58 38


Читати також