Виконавці BaWN і Alice Change презентують спільний сингл «Тіні»

Виконавці BaWN і Alice Change презентують спільний сингл «Тіні»

Постпанк-виконавець BaWN — 19-річний артист із Луцька, що відомий безнадійними настроями у творчості та Alice Change - рок-виконавиця з окупованого Донецька, випустили спільний сингл «Тіні».

Травень — місяць обізнаності про ментальне здоров’я в Україні та у світі, і в цій пісні йдеться про дві найбільш стигматизовані психічні хвороби. Це шизофренія та межовий розлад особистості, які об’єднані єдиним символом — тінями. Під тінями молоді виконавці мають на увазі два різні явища: слухові галюцинації при шизофренії та нав’язливі думки й імпульсивні дії при межовому розладі.

Ідея пісні виникла після розмови з другом, який хворіє на шизофренію. Він розповів, що до початку лікування біля нього нібито розмовляли тіні, причому про нього самого. BaWN запропонував Еліс долучитися до процесу, бо її творчість якраз спрямована на висвітлення теми ментального здоров’я. Цим треком артисти хотіли не романтизувати симптоми, а скоріше привернути увагу до тих, хто хворіє та потребує допомоги

"І шизофренія, і межовий розлад пов’язані з купою міфів і негативних ярликів. Це тільки погіршує стан хворих, бо їх автоматично сприймають як небезпечних, неконтрольованих і невиліковних. І такі упередження зазвичай пов’язані просто з необізнаністю. Тож цим треком я б хотіла закликати людей просто погуглити та дізнатися трохи більше", - розповіла Еліс.

Кожен з артистів наразі займається індивідуальною творчістю і релізами, але не виключається співпраця виконавців у майбутньому.


Читати також