29-05-2024 Мистецтво 4969

Вірші з Біблії українською мовою: джерело натхнення, розради та надії

Вірші з Біблії українською мовою: джерело натхнення, розради та надії

У часи, коли світ здається непевним і сповненим викликів, багато хто шукає розради, підтримки та мудрості. І де ж знайти ці дорогоцінні дари, як не у віршах з Біблії?

Ці слова, написані століття тому, й досі актуальні та життєдайні. Вони наповнені безмежною любов'ю Бога, щирою турботою про Його творіння та невичерпною мудрістю, яка веде до кращого життя.

Вірші з Біблії для підтримки - це не просто текст, це джерело натхнення, розради та віри. Вони здатні торкнутися найглибших струн душі, подарувати надію у темні часи та зміцнити віру у світле майбутнє.

У цій статті ми запрошуємо вас у захоплюючу подорож до скарбниці мудрості - світу віршів з Біблії. Тут ви знайдете щирі слова, які допоможуть вам у будь-якій ситуації: вірші з Біблії про віру, любов, спокій, зцілення, воскресіння та багато іншого.

Нехай ці вірші стануть для вас дорогоцінним путівником на життєвому шляху, джерелом сили та натхнення, а також щирою розмовою з люблячим Отцем.

Вірші з Біблії, коли важко на душі

Вірші з Біблії, коли важко на душі

Відчуваєте, що вас огорнула темрява? Шукаєте розради та підтримки у складний час? Зверніться до скарбниці мудрості - віршів з Біблії для підбадьорення. Ці щирі слова, написані століття тому, й досі несуть у собі безмежну силу, здатну розігнати хмари сумніву та подарувати надію.

Івана 14:27

«Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!»

Ісая 41:10

«…не бійся, з тобою бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю.»

Филип’ян  4: 6-7

« Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою.  І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі.»

Повторення Закону 31:8

 « А Господь, Він Той, що піде перед тобою, не опустить тебе й не покине тебе, не бійся й не лякайся.»

Псалом 27: 1

« Господь моє світло й спасіння моє, кого буду боятись? Господь то твердиня мого життя, кого буду лякатись? »

Вихід 14:13

« Не бійтеся! Стійте, і побачите спасіння Господа, що вчинить вам сьогодні. Бо єгиптян, яких бачите сьогодні, більше не побачите їх уже повіки! »

Ісус Навин 1: 9

« Чи ж не наказав Я тобі: будь сильний та відважний? Не бійся й не лякайся, бо з тобою Господь, Бог твій, у всьому, де ти будеш ходити.»

Ісая 41:13

« Бо Я Господь, Бог твій, що держить тебе за правицю й говорить до тебе: Не бійся, Я тобі поможу!»

Псалом 23: 4

« Коли я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твоє жезло й Твій посох вони мене втішать!»

1 Петро 5: 7

«Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами! »

2 Тимофій 1: 7

« Бо Бог не дав нам духу страху, але сили та любові та здорового розуму ».

Псалом 34: 4

« Шукав я був Господа, і Він озвався до мене, і від усіх небезпек мене визволив.»

Євангеліє від Луки 12: 25,26

«Та й хто з вас, коли журиться, зможе додати до зросту свого бодай ліктя одного? Отже, коли ви й найменшого не подолаєте, то чого ж ви про інше? »

Псалтир 60: 3,4

«від краю землі взиваю до Тебе, серце моє омліває, виведи мене на скелю, для мене недосяжну, бо Ти мій Бог, Ти міцний захист від ворога ». 

Псалтир 9: 10,11

«І буде Господь для пригніченого, в час недолі притулком; вони мають надію на Тебе, хто знає ім’я Твоє, бо Ти не залишаєш, хто шукає Тебе, Господи ». 

Вірші з Біблії про любов та віру на кожен день

Вірші з Біблії про любов та віру

Нехай кожен ваш день буде наповнений щирою любов'ю та непохитною вірою. Вірші з Біблії про благословення стануть для вас щоденним джерелом натхнення, нагадуючи про безмежну Божу любов до вас та даруючи сили йти вперед.

1 Солунян 3:12

«А в вас хай примножить Господь, і нехай збагатить вашу любов один до одного, і до всіх, як і наша є до вас!».

1 Івана 3:1

«Подивіться, яку любов дав нам Отець, щоб ми були дітьми Божими, і ними ми є. Світ нас не знає тому, що Його не пізнав».

Тита 3:4-5

«А коли з’явилась благодать та людинолюбство Спасителя, нашого Бога, Він нас спас не з діл праведности, що ми їх учинили були, а з Своєї милости через купіль відродження й обновлення Духом Святим»

Римлянам 5:5

«А надія не засоромить, бо любов Божа вилилася в наші серця Святим Духом, даним нам».

Софонія 3:17 

«Господь, Бог твій, серед тебе, Велет спасе! Він у радості буде втішатись тобою, обновить любов Свою, зо співом втішатися буде тобою!».

Єремії 31:3

«Здалека Господь з’явився мені та й промовив: Я вічним коханням тебе покохав, тому милість тобі виявляю!».

Римлянам 8:38-39

«Бо я пересвідчився, що ні смерть, ні життя, ні Анголи, ні влади, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили, ні вишина, ні глибина, ані інше яке створіння не зможе відлучити нас від любови Божої, яка в Христі Ісусі, Господі нашім!».

1 Івана 4:19 

«Ми любимо Його, бо Він перше нас полюбив».

Псалом 86:15

«А Ти, Господи Боже, щедрий і милосердний, довготерпеливий, багатомилостивий і праведний!».

Ефесянам 3:17-19

«Щоб Христос через віру замешкав у ваших серцях, щоб ви, закорінені й основані в любові, змогли зрозуміти зо всіма святими, що то ширина й довжина, і глибина й вишина, і пізнати Христову любов, яка перевищує знання, щоб були ви наповнені всякою повнотою Божою».

Ісая 54:10

«Бо зрушаться гори й холми захитаються, та милість Моя не відійде від тебе, і заповіт Мого миру не захитається, каже твій милостивець, Господь».

Псалом 9, 11

І уповатимуть на тебе, хто знає твоє ім’я, бо ти, о Господи, не покидаєш тих, що тебе шукають. 

Псалом 46, 11

Вгамуйтесь і пізнайте, що я – Бог, що я вознісся на землі між народами. 

Ісуса Навина 1, 9

Отож наказую тобі: будь мужнім і хоробрим; не лякайся й не падай духом, бо Господь, Бог твій, з тобою, куди б ти не подався. 

Псалми 13, 6

Я ж бо надіявся на твою ласку. Нехай радіє моє серце твоїм спасінням! Заспіваю Господеві, добро бо мені вдіяв. 

Приповідки 3, 5-6

Звірся на Господа всім твоїм серцем,не покладайсь на власний розум. У всіх твоїх путях думай про нього і він твої стежки вирівняє. 

Ефесян 6, 16

А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте згасити всі розпечені стріли лукавого. 

Марка, 10, 52

Сказав Ісус до нього: “Іди, віра твоя спасла тебе.” І негайно прозрів той та й пішов дорогою за ним. 

Луки 7:50

Віра твоя спасла тебе; іди в мирі. 

1 Коринтянам 16:13

Чувайте, стійте у вірі, будьте мужні, кріпіться. 

Вірші з Біблії для дітей допоможуть їм рости духовно

Вірші з Біблії для дітей

Познайомте своїх чад з Богом та Його любов'ю за допомогою золотих віршів з Біблії для дітей, написаних спеціально для них. Ці щирі слова допоможуть їм зрозуміти важливі цінності, розвинути віру та йти по правильному шляху життя.

до колосян 3:9

Не кажіть неправди один на одного, якщо скинули з себе людину стародавню з її вчинками.

до римлян 12:17

Не платіть нікому злом за зло, дбайте про добре перед усіма людьми!

до коринтян 8:21

дбаючи про добро не тільки перед Богом, але й перед людьми.

Приповісті 12:13, 17

Пастка злого в гріху його уст, а праведний з утиску вийде. Хто правду говорить, той виявлює праведність, а свідок брехливий оману.

Приповісті 28:13

Хто ховає провини свої, тому не ведеться, а хто признається та кидає їх, той буде помилуваний.

Якова 5:16

Отже, признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Бо дуже могутня ревна молитва праведного!

Приповісті 22:6

Виховуйте дитину по шляху, яким вона повинна йти; навіть коли він старий, він не відійде від нього.

Колосян 3:21

Батьки, не дратуйте своїх дітей, щоб вони не впали духом.

Приповісті 13:24

Хто щадить палицю, той ненавидить сина свого, а хто любить його, той старанно карає його.

Псалом 127:3

Ось діти спадщина від Господа, плід утроби нагорода.

Приповісті 29:15

Палиця й докори дають мудрість, а дитина, залишена сама собі, соромить свою матір.

Тита 2:7

Покажи себе в усьому зразком добрих справ, а у своєму навчанні виявляй чесність, гідність,

Ісуса Навина 4:20-24

І ті дванадцять каменів, які вони витягли з Йордану, Ісус Навин поставив у Ґілґалі. І сказав він до Ізраїлевих синів: Коли ваші діти запитають своїх батьків у майбутні часи: «Що означають ці камені?», то скажіть своїм дітям: «Ізраїль перейшов цей Йордан по сухому!» Бо Господь твій Бог висушив для тебе воду Йордану, аж поки ти не перейшов, як Господь, Бог твій, зробив із Червоним морем, яке Він висушив для нас, аж поки ми не перейшли, щоб знали всі народи землі, що могутня рука Господня, щоб ти боявся Господа, Бога свого, навіки.

Приповісті 29:17

Карай свого сина, і він тебе заспокоїть; він розрадить твоє серце.

Повторення Закону 6:6-9

І ці слова, які я наказую тобі сьогодні, нехай будуть у твоєму серці. Ти будеш старанно навчати їх своїх дітей, і говориш про них, коли сидиш у своєму домі, і коли йдеш дорогою, і коли лягаєш, і коли встаєш. І прив'яжеш їх як знак на руку свою, і будуть вони пов'язкою між очима твоїми. Напишеш їх на одвірках свого дому та на своїх воротах.

Приповісті 1:8-9

Слухай, сину мій, настанову батька твого, і не відкидай науки матері твоєї, бо вони гарний вінок для твоєї голови і підвіски для твоєї шиї.

Приповісті 23:13

Не позбавляйте дитини дисципліни; якщо вдарити його палицею, він не помре.

Вихід 20:12

Шануй батька свого та матір свою, щоб подовжились твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі.

Приповісті 19:18

Карай свого сина, бо є надія; не думай про те, щоб убити його.

Євреям 12:7-11

Саме заради дисципліни треба терпіти. Бог ставиться до вас як до синів. Бо який син, якого батько не карає? Якщо ви залишилися без покарання, в якому всі брали участь, то ви позашлюбні діти, а не сини. Окрім цього, у нас були земні батьки, які нас карали, і ми їх поважали. Чи не будемо ми набагато більше підкорятися Отцеві духів і жити? Бо вони карали нас короткий час, як їм здавалося найкращим, але Він карає нас для нашого добра, щоб ми могли бути спільниками Його святості. На даний момент будь-яка дисципліна здається скоріше болючою, ніж приємною, але згодом вона приносить мирний плід праведності тим, хто її навчив.

Псалом 103:13

Як батько милує дітей, так і Господь милує тих, хто боїться Його.

1 Петра 5:3

Не пануйте над своїми опіками, але будьте прикладом для отари.

1 Тимофію 5:8

А коли хто не дбає про своїх родичів, особливо про домочадців, той зрікся віри і гірший від невіруючого.

Ефесянам 6:1-4

Діти, слухайтеся своїх батьків у Господі, бо це справедливо. Шануй свого батька та матір (це перша заповідь з обітницею), щоб добре було тобі і щоб ти довго жив на землі. Батьки, не дратуйте своїх дітей, але виховуйте їх у напученні та напученні Господньому.

Приповісті 22:15

Глупота прив'язана до серця дитини, але жезл дисципліни відганяє її від неї.

Псалом 127:3-5

Ось діти — спадщина від Господа, плід утроби — нагорода. Як стріли в руці воїна діти його молодості. Блаженна людина, яка наповнює ними свій сагайдак! Він не буде осоромлений, коли буде говорити з ворогами своїми в брамі.

Псалми 34:11

Ходіть, діти, послухайте мене, страху Господнього я вас навчу!

Псалми 119:9

Чим додержить юнак у чистоті свою стежку? Як держатиметься Твоїх слів!

Псалми 138:8

для мене Господь оце виконає! Твоя милість, о Господи, вічна, чинів Своєї руки не полиш!

Псалми 144:12

щоб були сини наші, немов саджанці, виплекані в їхній молодості, наші дочки немов ті наріжні стовпи, витесані на окрасу палати!

Приповісті 3:1

Сину мій, не забудь ти моєї науки, і нехай мої заповіді стережуть твоє серце,

Приповісті 8:32-33

Тепер же, послухайте, діти, мене, і блаженні, хто буде дороги мої стерегти! Навчання послухайте й мудрими станьте, і не відступайте від нього!

Приповісті 22:6

Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї.

Ісаї 54:13

Всі сини твої стануть за учнів Господніх, і спокій глибокий настане синам твоїм!

Івана 21:15

Як вони вже поснідали, то Ісус промовляє до Симона Петра: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш мене більше цих? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси ягнята Мої!

до Тимофія 2:22

Стережися молодечих пожадливостей, тримайся правди, віри, любови, миру з тими, хто Господа кличе від чистого серця.

Івана 1:4

Я не маю більшої радости від цієї, щоб чути, що діти мої живуть у правді.

Приповісті 3:12

бо кого Господь любить, картає того, і кохає, немов батько сина!

Приповісті 13:24

Хто стримує різку свою, той ненавидить сина свого, хто ж кохає його, той шукає для нього картання.

Приповісті 19:18

Картай свого сина, коли є надія навчити, та забити його не піднось свою душу.

Вірші з Біблії про молитву та зцілення

Вірші з Біблії про молитву та зцілення

Відкрийте для себе силу молитви за допомогою віршів з Біблії про зцілення. Ці слова нагадають вам про те, що ви не самотні, що Бог завжди поруч і готовий допомогти вам у будь-якій ситуації.

від Матвія 7:7

Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам;

Івана 15:7

Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, і станеться вам!

Єремії 33:3

Покликуй до Мене і тобі відповім, і тобі розповім про велике та незрозуміле, чого ти не знаєш!

Єремії 29:13

І будете шукати Мене, і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем.

Ісаї 65:24

І станеться, поки покличуть, то Я відповім, вони будуть іще говорити, а Я вже почую!

від Матвія18:19, 20

Ще поправді кажу вам, що коли б двоє з вас на землі погодились про всяку річ, то коли вони будуть просити за неї, станеться їм від Мого Отця, що на небі! Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них.

1 Івана 5:14, 15

І оце та відвага, що ми маємо до Нього, що коли чого просимо згідно волі Його, то Він слухає нас. А як знаємо, що Він слухає нас, чого тільки ми просимо, то знаємо, що одержуємо те, чого просимо від Нього.

до солунян 5:17

Безперестанку моліться!

Псалми 66:18, 19

Коли б беззаконня я бачив у серці своїм, то Господь не почув би мене, але Бог почув, і вислухав голос моєї молитви!

від Луки22:31, 32

І промовив Господь: Симоне, Симоне, ось сатана жадав вас, щоб вас пересіяти, мов ту пшеницю. Я ж молився за тебе, щоб не зменшилась віра твоя; ти ж колись, як навернешся, зміцни браттю свою!

до євреїв 7:25

Тому може Він завжди й спасати тих, хто через Нього до Бога приходить, бо Він завжди живий, щоб за них заступитись.

до Тимофія 2:8

Отож, хочу я, щоб мужі чинили молитви на кожному місці, підіймаючи чисті руки без гніву та сумніву.

до римлян8:26, 27

Так само ж і Дух допомагає нам у наших немочах; бо ми не знаємо, про що маємо молитись, як належить, але Сам Дух заступається за нас невимовними зідханнями. А Той, Хто досліджує серця, знає, яка думка Духа, бо з волі Божої заступається за святих.

від Марка 11:24

Через це говорю вам: Усе, чого ви в молитві попросите, вірте, що одержите, і сповниться вам.

1 Івана 3:22

і чого тільки попросимо, одержимо від Нього, бо виконуємо Його заповіді та чинимо любе для Нього.

від Матвія 26:39

І, трохи далі пройшовши, упав Він долілиць, та молився й благав: Отче Мій, коли можна, нехай обмине ця чаша Мене... Та проте, не як Я хочу, а як Ти...

Псалми 34:19

Багато лихого для праведного, та його визволяє Господь з них усіх.

Якова 5:14-16

Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його оливою в Господнє Ім'я,і молитва віри вздоровить недужого, і Господь його підійме, а коли він гріхи був учинив, то вони йому простяться. Отже, признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Бо дуже могутня ревна молитва праведного!

Псалми 107:20

Він послав Своє слово та їх уздоровив, і їх урятував з їхньої хвороби!

II Царів 20:5

Так сказав Господь, Бог батька твого Давида: Почув Я молитву твою, побачив Я сльозу твою! Ось Я вилікую тебе, третього дня зійдеш ти до Господнього дому!

Єремії 30:17

Бо вирощу шкурку на рані тобі, і з пораз тебе вилікую, говорить Господь, бо відкинута звано тебе, ти, Сіонська дочка, якої ніхто не шукає.

Ісаї 40:29

Він змученому дає силу, а безсилому міць.

Псалми 103:3

Всі провини Твої Він прощає, всі недуги твої вздоровляє.

Ісаї 53:5

А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено!

Вихід 15:26

І сказав Він: Коли дійсно будеш ти слухати голосу Господа, Бога твого, і будеш робити слушне в очах Його, і будеш слухатися заповідей Його, і будеш виконувати всі постанови Його, то всю хворобу, що Я поклав був на Єгипет, не покладу на тебе, бо Я Господь, Лікар твій!

від Луки 17:14

Підіть і покажіться священикам! І сталось, коли вони йшли, то очистились...

від Матвія 10:1

І закликав Він дванадцятьох Своїх учнів, і владу їм дав над нечистими духами, щоб їх виганяли вони, і щоб уздоровляли всіляку недугу та неміч всіляку.

Малахії 4:2

А для вас, хто Ймення Мойого боїться, зійде Сонце Правди та лікування в промінях Його, і ви вийдете та поскакаєте, мов ті ситі телята!

Дії 9:34

І промовив до нього Петро: Енею, тебе вздоровляє Ісус Христос. Уставай, і постели собі сам! І той зараз устав...

Біблія – це книга книг

Біблія – це книга книг

Біблія - це не просто стародавня книга, це безцінний скарб мудрості, який актуальний і донині. Вірші з Біблії про спокій, написані століття тому, й досі несуть у собі безмежну силу, здатну торкнутися найглибших струн душі, подарувати надію у темні часи та зміцнити віру у світле майбутнє.

У світі, сповненому суперечностей та викликів, Біблія стає дорогоцінним дороговказом, який веде до кращого життя. Її вірші навчають нас любові, милосердю, пробаченню, стійкості та вірі. Вони нагадують нам про те, що ми не самотні, що Бог завжди поруч і готовий допомогти нам у будь-якій ситуації.

Читаючи вірші з Біблії побажання, ми відкриваємо для себе невичерпну скарбницю мудрості та любові. Ці слова здатні змінити наше життя, зробити його більш змістовним, наповненим щирою радістю та глибоким сенсом.

Відкрийте для себе світ віршів з Біблії про воскресіння, і ви знайдете те, що шукаєте: розраду, підтримку, натхнення, а також щиру розмову з люблячим Отцем.

Нехай вірші з Біблії стануть для вас дорогоцінним провідником на життєвому шляху, джерелом сили та віри, а також щирою вірою у всемогутню силу Божої любові.


Читати також