Лососева олія для собак і котів: як вибрати та як дозувати?

Лососева олія для собак і котів

Лососева олія має великий попит серед власників собак і котів, оскільки вона є хорошим джерелом омега-3 жирних кислот, які дуже важливі для здоров’я домашніх тварин. З цієї статті ви дізнаєтесь, чому та скільки лососевої олії слід давати вашим чотирилапим друзям.

Чим корисна лососева олія Practik для собак та котів?

Бренд Practik – це український виробник якісного корму для котів і собак. Лососева олія, яку можна придбати на сайті https://practik.ua/salmon-oil, є хорошим доповненням до раціону домашніх улюбленців з кількох причин.

  • Вона містить багато цінних поживних речовин, таких як омега-3 та омега-6 жирні кислоти, які в правильному співвідношенні забезпечують здоров’я шкіри та шерсті тварин, а також можуть допомогти підтримувати здорову імунну систему.
  • Протизапальні властивості жирних кислот допомагають зменшити запалення та полегшити біль у суглобах у собак. Вони також підтримують кровоносну систему, зменшуючи запалення в судинах.
  • Доведено, що жирні кислоти Омега-3, що містяться в лососевій олії, позитивно впливають на розвиток мозку і нервової системи. Використання такої добавки також може допомогти зменшити ризик зниження когнітивних функцій у домашніх тварин похилого віку.

Як вибрати лососеву олію?

Є кілька важливих критеріїв, на які слід звернути увагу при виборі лососевої олії.

  • Склад: перевірте вміст омега-3 та омега-6 кислот, особливо ейкозапентаєнової кислоти (EPA) та докозагексаєнової кислоти (DHA), які корисні для здоров'я собак.
  • Добавки: уникайте олії, що містить консерванти, штучні барвники, ароматизатори тощо.
  • Флакон: бажано темний, непрозорий, з дозатором для зручності дозування. Омега-3 кислота дуже чутлива до світла та кисню, тому зберігання лососевої олії в темній пляшці допомагає запобігти окисленню та зберегти її корисні властивості на довше.

Як вводити лососеву олію в раціон тварини?

Олію з лосося можна додавати в їжу домашніх улюбленців, щоб гарантувати, що призначена доза буде з’їдена. Корм, який ви купуєте для своєї тварини, ймовірно, вже містить лососеву олію, але не хвилюйтеся з цього приводу. Вміст омега-3 кислот в комерційних кормах зазвичай дуже низький, і вони окислюються вже в процесі виробництва. Тому варто збагатити щоденний раціон собаки та кота додатковою дозою лососевої олії.

Важливо давати лососеву олію у відповідних кількостях і не перевищувати рекомендовані дози. Також рекомендується проконсультуватися з ветеринаром, перш ніж додавати будь-які добавки в раціон домашньої тварини.


Читати також