08-06-2024 Новини у світі 1293

Чому не працює телеграм? 8 липня 2024. Стався глобальний збій

Чому не працює телеграм? 8 липня 2024. Стався глобальний збій

Сьогодні, 8 червня, користувачі по всьому світу зіткнулися з масовим збоєм у роботі популярного месенджера Telegram. Уже ввечері мільйони людей почали повідомляти про проблеми з доступом до застосунку, неможливістю надсилати й отримувати повідомлення, а також труднощами під час спроби підключитися до серверів.

Проблеми торкнулися як мобільних, так і настільних версій Telegram. Телеграм ліг. Користувачі почали активно ділитися своїми скаргами в соціальних мережах, що незабаром привернуло увагу розробників месенджера. Представники Telegram оперативно відреагували на численні повідомлення про неполадки і опублікували заяву, в якій визнали наявність проблеми і пообіцяли якнайшвидше відновлення нормальної роботи програми.

За даними сервісу Downdetector, Telegram зазнає серйозного збою, про який вже повідомили понад 30 тисяч користувачів. Зокрема:

  • 67% скаржаться на проблеми з інтернет-з'єднанням;
  • 30% - на проблеми з застосунком;
  • 2% - на проблеми під час входу;
  • 1% - на проблеми з відправкою повідомлень.

За попередніми даними, збій міг бути спричинений перевантаженням серверів або технічними неполадками в одному з дата-центрів, що обслуговують Telegram. Фахівці компанії негайно розпочали усунення несправностей і відновлення стабільного функціонування месенджера.

На офіційному акаунту телеграму в Х поки немає даних про причини збою.

Це вже п'ятий збій у роботі «Телеграма» за останні півроку. Раніше Павло Дуров розповів, що «Телеграм» надійніший за інші соцмережі, і навів статистику, згідно з якою месенджер у 2023 році не працював лише дев'ять хвилин.


Читати також