Шкільна бібліотека – центр інформаційного розвитку шукає дарувальників

Шкільна бібліотека – центр інформаційного розвитку

Моя бібліотека…

Вона знаходиться в Садівському ліцеї Садівської сільської ради Сумського району Сумської області, який розташований в центрі мальовничого молодого села Сад.

Бібліотека обслуговує більше трьохсот читачів – учнів та вчителів. Це інформаційний центр ліцею, центр дозвілля для дітей, особливо для користувачів початкової школи.

У приміщенні бібліотеки проводяться різні заходи, а саме: різноманітні книжкові виставки, інформаційні та тематичні години, бібліотечні уроки, екскурсії, діалогічні зустрічі, «калейдоскопи», «каравани історій» та багато інших. Проте для якісної організації роботи, формування читацької компетентності здобувачів освіти, посилення пізнавального інтересу бракує сучасної дитячої літератури. Це стало особливо відчутним після того, як списано російськомовні книги, що становили значну частину загального фонду.

Наразі дуже важливо, щоб якомога більше літератури українською мовою надходило до бібліотеки, а користувачі мали змогу її читати. Адже кожна книга – це перлина мудрості та задоволення для читача, а бібліотека – важлива частина цікавого та змістовного навчання та дозвілля.

Мирного неба та ПЕРЕМОГИ нашій рідній УКРАЇНІ!

Шкільна бібліотека – центр інформаційного розвитку

Бібліотека ліцею потребує наступної літератури:

  1. Мацко І. Легендарна Україна. Історії вільних.
  2. Моя країна. 50 місць, які варто відвідати в Україні.
  3. Кокотюха А. Гімназист. Чорна рука.
  4. Література Сашка Лірника, Олександра Дерманського, Всеволода Нестайка, Івана Малковича, Ліни Костенко, Василя Шкляра, Юлії Ярмоленко, Галини Вдовиченко, Андрія Бачинського, Наталії Чуб, Василя Федієнка та інших.

Загалом, були б вдячні за довідникову літературу про рослинний та тваринний світ, історію України, культуру та звичаї українського народу. Ця література користується великим попитом серед читачів, проте задовольнити їхні потреби немає можливості.

  

Електронна пошта Садівського ліцею Садівської сільської ради: sadschool@i.ua

Посилання на сторінку у фейсбуці https://www.facebook.com/groups/789832338040351


Читати також