30.07.2024
Культурна країна
eye 121

Чемеровецька центральна бібліотека для дітей шукає дарувальників

Чемеровецька центральна бібліотека для дітей

Бібліотечна практика в умовах сучасного інформаційного суспільства вимагає розробки та впровадження якісно нових технологій, сервісів, інших форм і методів задоволення інформаційних потреб читачів. Сьогодні діяльність Чемеровецької центральної бібліотеки для дітей спрямована на пошук нових методів роботи й організації обслуговування користувачів відповідно до змін та вподобань своїх користувачів. Проте цей напрямок аж ніяк не матиме успіху без нової, сучасної книги, яка є основою змін і трансформацій книгозбірні.

Сьогодні бібліотека не просто забезпечує доступ до необхідної інформації – це важливий соціокультурний інститут, серед основних завдань якого є формування світогляду, сприяння інтелектуальному та морально естетичному зростанню юного покоління та суспільства в цілому.

У 2024 році робота Чемеровецької центральної бібліотеки для дітей спрямовувалася на залучення кожної окремої особистості до створення загальнолюдських культурних цінностей. Варто зазначити, що досягнення цієї мети вимагає врахування таких особливостей сучасного суспільства, як: висока конкуренція ринку дозвілля, можливість миттєвого доступу до інформації, «кліповість» мислення споживача та в умовах роботи з ВПО індивідуальний психологічно підхід до користувачів.

Для цього необхідне якнайповніше використання всього потенціалу бібліотеки, що у свою чергу вимагає, по-перше, вивчення потреб і сподівань користувачів, і, по-друге, розробку таких форм надання послуг, які б максимально ці потреби задовольняли.

В крайні роки роки проєктний напрямок діяльності став одним з найбільш значущих напрямів нашої інноваційної діяльності, адже він передбачає процеси соціального партнерства та залучення коштів (використання можливостей фандрейзингу) на реалізацію ідей з вирішення проблем в громаді. Грантові проєкти дозволяють отримати додаткові ресурси як для розвитку бібліотек і відповідно її послуг з обслуговування своїх користувачів, так і для покращення якості життя усієї громади шляхом об’єднання партнерських зусиль з іншими установами /організаціми / закладами / інституціями, органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськості для вирішення соціально значимих завдань та, на жаль, не так часто ці кошти можна використовувати для придбання книг, тому ми шукаємо альтернативні джерела поповнення фондів, щоб наші користувачі мали змогу насолодитися процесом читання.

Добрий день! Вас вітає Чемеровецька центральна бібліотека для дітей, що на Хмельниччині! Сьогодні ми в пошуках будь-яких джерел поповнення фондів літературою, адже ситуація з фінансуванням критична, а діти мають величезне бажання читати і часто відвідують бібліотеку в пошуках новинок. Традиційно їхню увагу привертають яскраві книги, проте вони в обмеженій кількості. Знаємо з досвіду, що новіші книги на поличках  в фонді довго не затримуються, тому за можливості, просимо Вашої підтримки. Як бібліотекарі, так і користувачі будуть щиро вдячні кожному, хто відгукнеться на наше прохання про допомогу! Книгу оберіть самі, яка до вподоби Вам, лише одне прохання, щоб вона була українською мовою.

Фейсбук-сторінка: https://www.facebook.com/UkrainianBookInstitute

Електронна адреса: halakchem_rdb2@ukr.net

Адреса: смт Чемерівці, вул. Центральна 42, індекс 31601, Галак Ольга Анатоліївна.

Читати також


up