29.07.2024
Культурна країна
eye 105

Кегичівська бібліотека-філія для дітей шукає дарувальників

Кегичівська бібліотека-філія для дітей

Кегичівська бібліотека-філія для дітей КЗК «Кегичівська публічна бібліотека» Кегичівської селищної ради.

Третій рік триває повномасштабна війна. Бібліотекарі Кегичівської бібліотеки-філії для дітей ведуть війну на інформаційному, культурному та волонтерському фронтах. Доводять своєю роботою необхідність функціонування книгозбірень у ці важкі часи.

Кегичівська бібліотека-філія для дітей з першого дня війни робить все можливе для нормального забезпечення бібліотечними послугами жителів смт Кегичівка та внутрішньо переміщених осіб. Особлива увага приділяється роботі з дітьми – читачами ВПО (за період війни до бібліотеки записалося 70 дітей). Наша бібліотека активно залучає їх до участі у всіх масових заходах: книжкових виставках, майстеркласах, тематичних годинах, дитячих святах. А також надає доступ до інтернету та безкоштовного Wi-Fi.

Користувачі бібліотеки знають, що тут завжди знайдуть собі друкований твір до душі і цікавих співрозмовників, зможуть пізнавально та корисно провести дозвілля. А наші бібліотечні працівники, в свою чергу, поєднуючи традиційні та інноваційні форми роботи, постійно працюють над тим, щоб заохотити читачів до відвідування бібліотеки, зацікавити друкованою книгою.

Кегичівська бібліотека-філія для дітей

Одним з головних питань діяльності бібліотеки залишається формування бібліотечних фондів, адже хочеться, щоб діти в нашій книгозбірні мали можливість читати нову дитячу книжку. Фонд, що грамотно скомплектований та стабільно поповнюється, запорука успіху будь-якої бібліотеки. Робота бібліотеки не буде мати бажаного результату та відповідного ефекту без повноцінної інформаційної підтримки та поповнення бібліотечного фонду новою літературою.

У зв’язку з актуалізацією фондів і списання літератури російських видавництв маємо велику потребу в нових книгах. Зокрема, в сучасній дитячій та підлітковій літературі, творах за шкільною програмою, галузевій літературі з психології, історії, права, спорту, мовознавства (сучасний український правопис), пригодницькій літературі. Найбільшим попитом користуються книги про ментальне здоров`я для наймолодших користувачів.

Сподіваємося, що завдяки програмі «Інформаційна підтримка бібліотек» знайдемо спонсорів, які допоможуть поповнити фонд бібліотеки актуальною для нас літературою.

Наша електронна пошта: bkegichevka@ukr.net

Група на фейсбуку: https://www.facebook.com/groups/905724300218114 

Читати також


up