12.08.2024
Новини в Україні
eye 757

Підтримка української збірної з брейкінгу на Олімпіаді в Луцьку

Підтримка української збірної з брейкінгу на Олімпіаді в Луцьку

У Луцьку організували олімпійську фан-зону брейкінгу просто неба

Впродовж двох днів, 9-10 серпня, лучани могли підтримати українську збірну з брейкінгу UA Breaking під час змагань на Олімпійських іграх в Парижі.

Фан-зону облаштували просто неба, біля скульптури «Зерно» в центрі міста. Усі охочі могли подивитися пряму трансляцію олімпійських змагань з брейкінгу між жінками та чоловіками.

В знак підтримки збірної, вуличні художники створили стінопис, вихованці місцевих шкіл організували батли, а діджей крутив музику.

Луцьк має історію та людей, які вже зробили значний внесок у розвиток вуличних культур: Tartak, Monatik, Reborn, Andre, Gormon, Andriy Stylez, Andriy Kalkov, And та інші. 

Ініціювала створення локації у Луцьку платформа «Алгоритм дій». 

«Ми прагнемо розкривати стріт культури з новою силою, а також пояснювати українському суспільству, що брейкінг — це сучасний олімпійський спорт нового покоління і потужна креативна спільнота молодих людей. Фан-зона об’єднала луцьку молодь — вони разом вболівали, надихалися, просто тусили», — каже комунікаційниця платформи «Алгоритм дій» Ірина Остапчук.

Брейкінг цьогоріч дебютував як олімпійський вид спорту. Від України за золото боролися три атлети — бігьорл Stefani (Анна Пономаренко) та Kate (Катерина Павленко), і бібой Kuzya (Олег Кузнецов).

Бігьорл відкривали змагання з брейкінгу 9 серпня. Kate подолала груповий етап і у чвертьфіналі поступилася бігьорл 671. В результаті стала шостою. Stefani посіла третє місце в групі D, яку виграла Kate. У підсумку стала дев’ятою, не пройшовши до чвертьфіналу.

Kuzya змагався 10 серпня та посів третє місце у своїй групі і теж не зміг вийти у чвертьфінал.

Олімпійську збірну з брейкінгу підтримували платформи «Алгоритм дій» і Street Culture разом з Міністерством молоді і спорту України.




Читати також


up