Книжкові новинки. Вересень 2024. Видавництво Старого Лева

Книжкові новинки. Вересень 2024. Видавництво Старого Лева

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У Видавництві Старого Лева у вересні виходять нові книжки.

Вроцлавіта

Вроцлавіта

Авторка: Анна Дьоміна
Анотація: Життя Віти сповнене пригод: переїзд в іншу країну, соло-материнство, дедлайни на роботі... На щастя, їй допомагає дідусь, от тільки він недобачає й одного дня приводить із садочка чужу дитину. Цей випадок зіштовхує Віту з Каролем, із яким у неї, виявляється, так багато спільного: діти в одному садочку, айтішний проєкт... До того ж новий знайомий харизматичний, мов Відьмак, і чомусь серце у його присутності б'ється частіше! Та чи зможе Віта, яка вже обпеклася в минулому, дати шанс своїм почуттям?

Це тепла історія, сповнена гумору, емоцій, чуттєвих сцен, айтішних та мамських жартів. Це роман про здорові стосунки, відповідальність та пошук коріння, про життя, в якому не завжди бувають біла сукня й обручка, але завжди є місце для щастя.

Спекотне літо Нормандії, холодна зима України

Спекотне літо Нормандії, холодна зима України

Авторка: Олена Чернінька
Анотація: Лілі скоро вісімнадцять, Амадею — чи не удвічі більше. Вона талановита співачка, він — відомий актор. Вони зустрілися на березі океану, і ця зустріч змінила життя їх обох. Батько Лілі — проти їхнього весілля. Але чому дівчина в усьому йому підкоряється, що він робить такого, що змушує її бути в батькових руках слухняною маріонеткою?

Нуся мріє про сцену, про можливість виступати перед публікою. Проте в’язницею для неї стали лікарняні стіни. Єдина розрада — вірші, які Нуся потайки записує у блокноті.

Одного дня батько купує для Лілі улюблене дзеркало Соломії Крушельницької. Дівчина часто малює на ньому три квітки лілії на одному стеблі. Але яка таємниця пов’язує цих трьох жінок? Може, саме три квітки є ключем до розгадки дуже непростої особистої історії.

Звукозапис душі

Звукозапис душі

Автор: Богдан Манюк
Анотація: «Звукозапис душі» — поетична збірка вибраних поезій автора з Тернопільщини, що захоплять несподіваними й гармонійними образами як читача юного, так і поважного віку. Щирі одкровення у віршах сповнені національним колоритом, бо немає нічого справжнього, як вважає автор, без свого, рідного, з молоком неньки увібраного з перших днів життя.

Читання цієї книги — це мандрівка духовним світом, у якому домінує Людина, а не її страх перед завтрашнім, це глибоке усвідомлення свого призначення на Землі, а відтак сенсу земного поступу до найважливіших своїх діянь.

Схима

Схима

Автор: Василь Махно
Анотація: Василь Махно є одним з авторів, яких можна вважати сучасним українським поетичним голосом у світі, його тексти перекладені більш ніж двадцятьма мовами.
«Схима» — найповніша книга вибраних віршів Василя Махна, вона вміщує твори, написані з 1993 по 2023 рік. Крок за кроком, від збірки до збірки, ми занурюємось у глибокі метафори, образи й асоціації. Крізь часопростір, алюзії, тони й півтони значень ми проглядаємо закладені сенси й відкриваємо нові, власні. Римовані й верлібри, з незвичними строфами й римами, з цікавою структурою, ці вірші заглиблюють нас у світ справжньої поезії.

Барва пурпурова

Барва пурпурова

Авторка: Еліс Вокер
Анотація: Сілі та Нетті — сестри. Їхнє життя у Джорджії нелегке — мати помирає, а вітчим, якого 14-річна Сілі вважає рідним батьком, вчиняє над нею насилля та віддає заміж. У шлюбі Сілі нещасна, у ньому немає любові, лише чужі діти, а її чоловік кохає іншу. Нетті обіцяє писати сестрі щодня, але листи не надходять. Мине час і Сіллі прочитає ці листи, які від неї приховував чоловік-тиран. У них відкриється страшна правда про батьків та долю її єдиної донки Олівії, яку в неї силоміць колись відібрали.
Цей сповнений болю та пристрасті роман у листах, за який Еліс Вокер отримала Пулітцерівську премію, розповідає про незламну любов до життя, відвагу бути інакшим, людську вірність та відданість, яка долає відстань і час.

Симфонія монстрів

Симфонія монстрів

Автор: Марк Леві
Анотація: У новому романі популярний французький письменник Марк Леві волає про найжахливіший наш із вами біль — викрадення й депортацію українських дітей на територію Російської Федерації з подальшою зміною їхніх імен і прізвищ, стиранням пам’яті, із промиванням мізків. Цей акт геноциду — найцинічніший із усіх можливих, і письменник вважає своїм моральним обов’язком кричати про це на весь світ.
«Симфонія монстрів» — болюча історія викраденого німого хлопчика; історія його незламної віри, любові і, зрештою, перебування на пекельній «фабриці манкуртів», на сировину для якої його збиралися перетворити.
Це видання було здійснене за підтримки Програми сприяння видавничій справі «Сковорода» Посольства Франції в Україні/Французького інституту в Україні.

Усі ті розбиті місця

Усі ті розбиті місця

Автор: ​​​​Джон Бойн
Анотація: Дев’яностооднорічна Ґретель Фернсбі вже декілька десятиліть мешкає в елітному будинку в Лондоні. Її життя тихе та спокійне, проте за плечима жінки темне минуле. Вона нікому не розповідає про свою втечу з нацистської Німеччини у віці дванадцяти років, про важкі повоєнні роки, які збувала у Франції з матір’ю. Та найменше вона воліє згадувати про свого батька, який був комендантом одного з найбільших концтаборів, та сімейну трагедію.

Одного дня у квартиру поверхом нижче в’їжджає нова сім’я. Несподівано для самої себе Ґретель заводить дружбу з маленьким хлопчиком, хоча його присутність пробуджує сумні спогади з минулого. На позір щаслива сім’я має свої скелети у шафі, дізнавшись про які, Ґретель ризикує розкрити секрети, які вона все життя оберігала...

Велике коло

Велике коло

Авторка: Меґґі Шіпстед
Анотація: «Велике коло» — монументальний та емоційний роман, що розповідає історію сміливої пілотеси, яка вирішила за всяку ціну здійснити свою найбільшу мрію.

1914 рік, Америка. Після порятунку з океанського лайнера, що зазнав катастрофи, Меріан і Джеймі Ґрейвсів забирає до себе на виховання їхній дядечко — ексцентричний та не дуже відповідальний чоловік. Через кілька років Меріан зустрічає  пару сміливих пілотів і назавжди закохується у польоти.

Століття потому відома актриса Гедлі Бакстер отримує роль Меріан у фільмі. Енергійна, прониклива й талановита, Гедлі прагне зламати стереотипний образ, який навколо неї створила романтична кінофраншиза. Вона вживається в образ героїні, захопливо відкриваючи для себе історію реальної Меріан. Долі двох жінок схожі. Кожна з них опанована жагою до пізнання себе, хоча їхні історії тривають у різних місцях і в різні часи.

Ідеальна пара

Ідеальна пара  Авторка: Елін Гільдербранд

Авторка: Елін Гільдербранд

Дизайн обкладинки: Олена Стельмах

Анотація: Весільний сезон на Нантакеті, мальовничому острові в штаті Массачусетс, у розпалі. Весілля молодої пари з двох зовсім не схожих родин обіцяє стати подією, яка запам’ятається всім: заможні батьки нареченого не пошкодували кош­тів, щоб організувати розкішну церемонію у своєму маєтку на березі океану. Однак це весілля й справді не забудеться, але через зовсім інші причини: за кілька годин до церемонії у воді поблизу маєтку знаходять тіло старшої дружки, і всі учасники свята — молодята, мати нареченого (знаменита авторка детективних романів), скромні батьки нареченої, красунчик старший дружба та інші близькі родичі й друзі — раптом стають підозрюваними, і, здається, кожному з них є що приховувати...

Будуйте. Нетиповий посібник зі створення вартісних речей

Будуйте. Нетиповий посібник зі створення вартісних речей

Автор: Тоні Фаделл

Анотація: «Будуйте» — енциклопедія корисних знань для людей із креативним мисленням, які прагнуть створювати інноваційні та значущі продукти. Тоні Фаделл, знаний американський топ-менеджер і наставник, був частиною команд зі створення відомих брендів, як-от iPod, iPhone, Nest Learning Thermostat і Nest Protect. Захопливо й відверто він розповідає про шлях, яким ішов, аналізуючи вдалі рішення, а також помилки, які скоїв. У цій підбірці інсайтів, інстинктів і мудрості автор дає не готові рішення, а поради із власного досвіду щодо розроблення, запуску, масштабування і навіть продажу бізнесу. Ця книжка допоможе вам зрозуміти, як стати людиною, якою ви хочете бути, і як сформувати команду, що допоможе вам створити щось дивовижне. Буде цікавою для широкого кола читачів.

Текст на звороті обкладинки:

Винахідник Тоні Фаделл перші десять років своєї кар’єри працював у Кремнієвій долині, а наступні двадцять — творив одні з найважливіших в історії людства девайсів: iPod, iPhone, Nest Learning Thermostat. Тож він є добрим порадником та цінним наставником у питаннях лідерства, стартапів, ухвалення рішень, руйнівних кар’єрних помилок та неймовірного успіху. Ця книжка — своєрідна енциклопедія порад. Користайте!

Читати також


up