Стартував KyivBookFest: що відбувалося на дитячому блоці JuniorBookFest

KyivBookFest: 2024. Перші враження

У четвер, 5 вересня, у межах фестивалю KyivBookFest відбулося урочисте відкриття JuniorBookFest, дитячої програми заходів. Партнером свята стало видавництво «Ранок», а куратором виступила Олена Носоненко — паблішерка дитячих книг і керівниця програми. 

На свято завітали діти, учні, вчителі та батьки. Особливими гостями заходу стали дитячі автори та букблогери: Іван Андрусяк, Віталій Запека, Юліта Ран, Ганна Булгакова, Наталя Сіробабіна та Аня Полегенько.

На початку заходу пані Олена наголосила на важливості проведення книжкових заходів для дітей, а також розповіла про особливість дитячої програми.

«Це чудово, коли діти відвідують книжкові фестивалі та заходи. Саме тут відбувається знайомство з книгою та нашою культурою. Саме тому ми влаштували спеціальну дитячу зону JuniorBookFest із захопливою програмою для дітей, серед яких будуть лекції, презентації, майстер-класи, квести, флешмоби і навіть буде свій мітинг. А сьогодні влаштовуємо її урочисте відкриття, де про книжки і не тільки розкажуть найкращі представники нашої галузі в країні», – поділилася кураторка події.

Стартував KyivBookFest 2024

Під час заходу відвідувачі мали нагоду дізнатися більше про останні книжкові новинки для дітей. Так, Іван Андрусяк розповів про книжку «Котознавство від Старого Опосума» Томаса Еліота, яку він переклав для українських читачів. Дитячий письменник Віталій Запека поділився деталями щодо своєї майбутньої книги та роказав про досвід написання книг на передовій.

Ганна Булгакова, дитяча письменниця та головна редакторка дитячої літератури «Ранок», розповіла не лише про свої книги, а й про новинки, які найменші книголюби зможуть прочитати вже незабаром.

«Як людина, яка працює у видавництві, я маю прерогативи читати книжки до того, як вони будуть опубліковані і їх зможуть прочитати інші. Останні видання, які я прочитала і які зможуть прочитати інші читачі вже незабаром, раджу звернути увагу на "Алекс Нептун" і "Анна – куряча королева". А особливо я чекаю на вихід веселої і дещо філософської книги "Комахи, які відростили крила"», – сказала Ганна Булгакова.

Письменниця Юліта Ран влаштувала мініквест для фанатів серії коміксів про пса Патрона, а також поділилася планами щодо третьої частини.

Букблогерки Наталя Сіробабіна та Аня Полегенько розповіли про свій досвід ведення книжкових блогів та дали поради, як зацікавіти найменшу аудиторію книжками.

«Зараз блогерство відчувається як робота, є свої складності. Адже блогери, яку б тему вони не обрали,  – це люди які відповідають за свої слова, за те, що вони презентують людям», – додала Аня Полегенько.

Після обговорень усі відвідувачі заходу отримали особливі подарунки від видавництва «Ранок», а найактивніші виграли додаткові призи.

Наприкінці свята для дітей влаштували шоу мильних бульбашок, а всі охочі мали нагоду сфотографуватися та взяти автограф в улюблених письменників.

Уже завтра в межах JuniorBookFest стартують перші події для дітей і батьків. До дитячої програми фестивалю доєдналися 13 видавництв дитячої літератури, а серед запрошених гостей будуть автори, блогери та експерти з виховання дітей.

Читати також


up