29.09.2024
Новини в Україні
eye 165

Нова книгарня-кав’ярня «КнигоЛенд» відкривається в Києві на Жилянській

Нова книгарня-кав’ярня «КнигоЛенд» відкривається в Києві на Жилянській

На початку жовтня на мапі Києва з’явиться нова книгарня-кав'ярня

Незабаром у Києві запрацює ще одна книгарня — новий книжковий «КнигоЛенду». Для мережі це буде вже 13-та книгарня, що відкриється в столиці, та 39-ма загалом по Україні. Крамниця працюватиме у форматі «книгарня-кав’ярня», до якого «КнигоЛенд» повертається після кількох років перерви, каже директор мережі Ігор Зарудко.

«Для нас це не перший книжковий у такому форматі. Здається, років вісім-десять тому в Харкові запрацювала перша книгарня-кав’ярня “КнигоЛенд”. Звісно, можу помилятися, але я не пригадую жодної іншої книгарні-кав’ярні в той час. Ідея була дуже цікавою, але мода на смакування кави в книжковому тоді ще не прижилася», — розповідає він. Відродити формат команда мережі мріяла давно, нині ж з’явилася чудова нагода.

Свою нову книгарню «КнигоЛенд» планує відкрити за адресою вул. Жилянська 5/60, що на «Олімпійській», вже у жовтні. Поки тривають останні приготування до відкриття книжкового, Ігор Зарудко поділився з нами, чим буде особливий найбільший магазин мережі, що готують для відвідувачів та яку каву можна буде скуштувати в книгарні-кав’ярні.

Великий книжковий простір

Днями «КнигоЛенд» поділився першими мокапами дизайну майбутньої книгарні на «Олімпійській». Реакції соцмереж показують, що робота йде в правильному напрямку, каже Зарудко.

«Ми дуже хотіли сучасний гарний функціональний простір, де поєднуватимуться ефектність і ефективність. Такий, куди відвідувачі захочуть повертатися знову й знову. У нас були три різні варіанти оформлення книгарні, свій вибір зупинили на тому, що найбільше відповідав нашим очікуванням. Судячи з “вау-ефекту” в соцмережах, обрали все правильно. Особисто я закохався у другий поверх — уже уявляю, як там стоять книжкові полиці та відбуваються презентації книг».

Нова книгарня «КнигоЛенду» з площею 500 м2 доєднається до числа найбільших книжкових у столиці. Вона матиме три поверхи, андеграунду та головну сцени під події, великий простір для відпочинку, три балкони з видом на місто та зону з кавою. Найголовніше — книжки: їх у книжковому буде майже 17 000 тайлтів, розповідає Ігор Зарудко.

Відкриття книгарні заплановане на початок жовтня. Підготовка проєкту забрала трохи більше часу, ніж очікувалося, зауважує директор «КнигоЛенду».

«Першочергово планували відкритися раніше, але між оперативністю та якістю обрали якість. Ми приділяємо увагу кожній дрібниці, тому сподіваємося, що кінцевий результат повністю відповідатиме очікуванням команди і наших клієнтів».

Читати також


up