14.10.2024
Розваги
eye 177

Новини музики за тиждень. 14 жовтня 2024

Новини музики за тиждень. 14 жовтня 2024

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Aespa випустили міні-альбом «Synk: Parallel Line» із сольними треками учасниць

Aespa опублікували міні-альбом "Synk: Parallel Line". До треклісту увійшли чотири пісні – по одному сольному номеру на кожну учасницю гурту.
Каріна записала трек "Up", Ніннін - "Bored", Жизель - "Dopamine", а Вінтер - "Spark". Усі вони раніше звучали на концертах: так, Каріна вперше виконала "Up" 29 червня на шоу Aespa у Сеулі. І у всіх чотирьох піснях учасниці гурту виступили співавторами.

Хоча "Synk: Parallel Line" вийшов лише 9 жовтня, пісня Каріни "Up" вже добре показує себе в чартах. Вона займає третє місце в корейському Apple Music, а також очолює Apple Music Тайваню та iTunes Індонезії та Сінгапуру. Популярність «Up» цілком зрозуміла: це найенергійніша, запальна пісня на альбомі. "Dopamine" ближче до балади, "Bored" - середньотемповий номер, а "Spark" - хоч і танцювальний трек, але не настільки динамічний, як "Up".

Джин із BTS розкрив, коли вийде його дебютний альбом

Стало відомо, коли вийде перший сольний альбом Джина з BTS (справжнє ім'я – Кім Сокджін, 31). Реліз відбудеться вже у листопаді, точна дата поки що залишається невідомою.
Про дебютний альбом Джина повідомляє Big Hit Music, лейбл BTS. Однак вони відмовилися розкривати детальну інформацію – ось що йдеться у заяві Big Hit Music:

«Наразі Джин готує новий матеріал і планує випустити його у листопаді. Детальну інформацію буде розкрито після її підтвердження».

Шакіра відпочиває та веселиться у кліпі «Soltera»

Шакіра показала кліп на недавній сингл «Soltera» – у ньому співачка насолоджується життям. Вона відпочиває на яхті, катається на серфі та веселиться у клубі із зірковими подругами – співачкою Натті Наташею, блогером Леле Понс та моделями Кароліною Курковою та Вінні Гарлоу.
Прем'єра пісні Soltera відбулася наприкінці вересня. У записі треку взяли участь бразильська поп-діва Анітта, зірка серіалу «Еліта» (2018–2024) Данна Паола і згадана Леле Понс. Анітта та Паола теж з'являються у кліпі. А одним із продюсерів «Soltera» став аргентинський діджей Bizarrap, який уже працював із Шакірою над її хітом «BZRP Music Sessions #53».

The Cure записали ще два альбоми, окрім "Songs of a Lost World"

The Cure підготували ще два нові альбоми, причому один із них уже «майже закінчено». 1 листопада у гурту вийде перша за 16 років платівка "Songs of a Lost World" - але у музикантів припасено дещо ще.
За словами вокаліста гурту Роберта Сміта, у 2019 році вони записали «25 або 26 пісень».

«Ми записали три альбоми у 2019 році, це завжди було проблемою. Я намагався доробити три альбоми. Після такого довгого очікування я подумав: "Давайте просто випускати релізи The Cure раз на кілька місяців". Озираючись назад, думаєш: "Правда? Я міг би зробити це набагато краще"».

Сміт додав:

«Цього разу все вийде. Ми доробили цей альбом, другий теж майже закінчений. З третім ситуація трохи складніша, бо якщо ми зайдемо так далеко… Говорячи про третю платівку – ви розумієте, про що я? Просто не можу нічого з собою вдіяти».

The Offspring випустили перший за 3 роки альбом Supercharged

The Offspring представили альбом «Supercharged» – це 11-а студійна робота гурту та перша з 2021 року. Також «Supercharged» – перша платівка The Offspring за участю нового барабанщика Брендона Перцборна, який приєднався до гурту 2023-го.
У трекліст увійшли десять пісень, у тому числі сингли "Make It All Right", "Light It Up" та "Come to Brazil". Продюсером матеріалу виступив Боб Рок, який уже працював з The Offspring над альбомами "Rise and Fall, Rage and Grace" (2008), "Days Go By" (2012) та "Let the Bad Times Roll" (2021).

The Offspring розпочали роботу над «Supercharged» у вересні 2022-го. За словами фронтмена Декстера Голланда, вони могли розпочати альбом і раніше, але все довелося відкласти через пандемію. Вже у березні 2023-го музиканти вирушили до студії для запису пісень. А ось що ще Голланд розповів про Supercharged:

«Ми хотіли, щоб альбом являв собою чисту енергію, від початку до кінця. Ось чому ми назвали його "Supercharged" ["Суперзаряджений"]. Ми говоримо про все: від висоти наших прагнень до глибини проблем. Ми славимо життя, яке зараз поділяємо і стан, у якому зараз перебуваємо».

Нудлз, гітарист гурту назвав «Supercharged» сумішшю «старої школи» та «нових The Offspring». За його словами, одна з пісень схожа на Come Out Swinging з альбому Conspiracy of One (2000).

Halsey поділилася треком «I Never Loved You», натхненним Кейт Буш

Холзі опублікувала пісню «I Never Loved You», в якій розповіла про свої хаотичні стосунки та проблеми зі здоров'ям. За стилем трек нагадує балади 1980-х: співачка надихалася Кейт Буш і навіть опублікувала фото в образі Буш.
Після виходу I Never Loved You Холзі написала ось таке повідомлення:

«Жінка у тяжкому стані лежить у відділенні швидкої допомоги. Вона щосили намагається триматися, сподіваючись, що її коханий прийде попрощатися. Він приїжджає із запізненням та приймає оборонну позицію. Хто був за кермом машини, яка її збила?».

Дженні Кім із Blackpink випустила перший за рік кліп «Mantra»

Дженні Кім із Blackpink представила сольну пісню «Mantra» та показала кліп на неї. У ньому виконавиця танцює на вулиці у різних образах і навіть підпалює машини.
На самому початку «Mantra» можна побачити посилання на фільм «Година пік» (1998) – маленька дівчинка підспівує пісні Дженні Кім у машині. Режисером відео виступила Таню Муіньо, яка працювала з Гаррі Стайлсом, Карді Бі, Дуа Ліпою та іншими зірками.

Як розповіла Дженні Кім, «Mantra» – «веселий позитивний гімн, який прославляє жіночу силу і надихає кожну жінку сяяти і бути впевненою в собі». Це перший сольний сингл співачки за рік. У жовтні 2023-го Дженні Кім випустила "You & Me", а навесні взяла участь у записі треку репера Zico "Spot!" та відзначилась у пісні Метта Чемпіона «Slow Motion».

Читати також


up