23.10.2024
Здоров'я та краса
eye 112

Септопластика: кому потрібно вирівнювання носової перегородки?

Септопластика: кому потрібно вирівнювання носової перегородки?

Рідко люди повʼязують утруднене носове дихання із проблемами в будові носа. Частіше всього підозра падає на звичайний нежить чи закладеність, але навіть при постійному використанні судинозвужувальних препаратів, цей дискомфорт не проходить. Задишка, переважне дихання ротом, хропіння теж не завжди веде пацієнтів на обстеження, які варто почати з огляду носової порожнини. Проте ці симптоми є першими і яскравими ознаками, що ваша носова перегородка може бути викривлена. І для цього не обов’язково мати порушення симетрії ліній носа зовні. Естетичні недоліки та реальна патологія інколи не мають нічого спільного.

Утруднене носове дихання значно впливає на функціональність всіх систем організму, тому з обстеженнями зволікати не варто. При наявності викривленої перегородки єдиним перевіреним методом виправити ситуацію є септопластика в Києві на https://laserone.com.ua/uk/septoplasty/. У клініці LaserOne фахівці виконують операцію делікатно, з дотриманням усіх вимог і стандартів.

Хто в зоні ризику та кому потрібна операція?

Значна кількість пацієнтів, які відчувають труднощі з носовим диханням, переважно мають в анамнезі викривлення перегородки носа. Патологія проявляється через:

  • часті застуди;
  • головні болі та запаморочення на фоні кисневого голодування органів;
  • стомлюваність;
  • хронічні синусити та риніти, слизові виділення;
  • шумне дихання;
  • відсутність нюху та розпізнавання запахів;
  • постійні запалення вуха, горла та носа;
  • травми, що були в дитинстві, наслідки яких можуть нагадувати про себе в дорослому віці.

Ці перші симптоми є показаннями до септопластики. Операцію можна проводити дітям і дорослим, адже анатомічні особливості структури носа можуть бути не лише набутими, а й успадкованими з народження. 

Рішення про проведення хірургічного втручання ухвалює лікар згідно з вашим віком, станом здоров’я, показаннями і протипоказаннями.

Як проводиться септопластика?

Септопластика вважається операцією без слідів хірургічного втручання. Всі маніпуляції лікар виконує в порожнині носа, не пошкоджуючи шкіру зовні, не лишаючи швів, шрамів і рубців. Операція проводиться під загальною анестезією, у середньому триває 30–90 хвилин. Після всіх маніпуляцій на хрящових та мʼяких тканинах лікар накладає саморозсмоктувальні шви. 

При потребі провести паралельно естетичну корекцію параметрів носа, варто розглянути можливість риносептопластики, що допомагає створити гарний якісний результат.

Як довго заживає перегородка?

Після септопластики вже через 14 днів можна повернутися до звичного комфортного життя, хоча повне заживлення внутрішніх тканин триває від 2 до 6 тижнів. За цей час поступово пацієнти відчувають повноцінність дихання, відсутність супутніх порушень та впевнено насолоджуються результатами септопластики.

Читати також


up