Уживаймо влучно, або Як уникнути найпоширеніших помилок. Видавнича група «Основа»

Уживаймо влучно, або Як уникнути найпоширеніших помилок. Видавнича група «Основа»

Квиток чи білет? Настоювати чи наполягати? Мішати чи заважати? Не поспішайте обирати з-поміж двох варіантів правильний, адже всі ці слова є в українській мові. Питання лише в тому, коли використовувати кожне з них.

Перед вами — візуалізований довідник, присвячений особливостям уживання деяких українських іменників, прикметників, дієслівних форм та сталих виразів із метою їх влучного використання та запобігання найпоширеніших помилок (калькування з російської, уживання паронімів, суржику та ін.) у ситуаціях спілкування.

А ще до кожного прикладу запропоновано малюнки-асоціації, що полегшать розуміння та запам’ятовування пропонованих слів та виразів. Адже 80 % інформації людина запам’ятовує саме завдяки зору.

Цей візуалізований довідник створений для всіх прихильників правильної української, яким подобається навчати або навчатися мови у цікавій формі.

Розгортайте довідник, розглядайте малюнки, усміхайтеся та навчайтеся! 

Про видання

Серія: Візуалізований довідник

Видання присвячене особливостям уживання деяких українських іменників, прикметників, дієслівних форм та сталих виразів з метою їх влучного використання та запобігання найпоширеніших помилок (калькування з російської, уживання паронімів, суржику та ін.) у ситуаціях спілкування.

Візуалізація кожного випадку вживання (малюнки-асоціації, скетчі, інколи гумористичні) значно полегшує розуміння та запам’ятовування доцільності використання схожих, на перший погляд, але різних за значенням слів (виразів) у певному контексті.

Цільова аудиторія

Для широкого кола читачів від 10 років до 110 років. 

  • 140 українських іменників, прикметників, дієслівних форм та сталих виразів, у вживанні яких найчастіше припускаються помилок.
  • Малюнки-асоціації, для швидкого запам’ятовування.

Читати також