«Драбина» Євгенії Кузнєцової: новий роман авторки бестселеру «Спитайте Мієчку»

«Драбина» Євгенії Кузнєцової

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У Видавництві Старого Лева виходить книга «Драбина».

«Драбина» – довгоочікувана книга письменниці, блогерки, авторки бестселеру «Спитайте Мієчку» Євгенії Кузнєцової – у березні виходить у Видавництві Старого Лева. У центрі розповіді – велика родина, що тікаючи від війни, опинилась у іспанському містечку. Спільне проживання таких різних, але рідних людей, війна, що раз у раз зринає у розмовах та повсякденні, пошук свого місця та особистого простору в будинку, а ще жарти та сльози, коти й собаки, мрії та втрати – на сторінках теплої історії з потужними сенсами від Євгенії Кузнєцової. Художнє оформлення книги виконала Андріана Чуніс. Передзамовити книгу «Драбина» з авторською листівкою від Євгенії Кузнєцової можна на сайті Старого Лева: https://bit.ly/3E34lMQ

Толік щойно здійснив головну мрію свого життя: купив будинок, де все буде так, як хоче лише він, та ще й у чотирьох тисячах кілометрів від усієї своєї надокучливої родини. Однак війна перевернула все, і на голову йому звалилась рідня: мама, одноногий дядько, далека родичка зі своїм слинявим песиком, сестра з депресивною подругою і навіть котячі свекруха й невістка. У той час, коли в Україні розносить вибуховими хвилями вікна, гинуть сотнями й тисячами люди, у будинку Толіка війна не окопна, вона отака, життьова: у деталях побуту людей, які намагаються в чужій країні створити свою тимчасову домівку із запахом помідорів. Тут є та нестерпна простота повсякдення людей, душі яких — вдома, в Україні. Але війна — весь час з ними. Вона — як та драбина, яка має багато щаблів, висот і вимірів.

«Драбина» – це те, що мені вдається найкраще: підглядати за життям звичайних людей.  Там немає героїв, а є люди зі своїми страхами, і невдалими рішеннями. Когось вони зворушать, когось дратуватимуть. Все як в житті. Тільки над цими звичайними людьми, хоч і звіддаля, нависають важкі обставини, які химерно вплітаються у вимушену буденність»,

— розповідає про книгу авторка Євгенія Кузнєцова.

На сайті «Видавництва Старого Лева» вже відкрито передзамовлення на книгу, що триватиме до 12 березня. Кожен читач, який оформить замовлення протягом вказаного періоду, отримає книгу «Драбина» та авторську листівку від Євгенії Кузнєцової. Відправка та видача замовлень розпочнеться 13 березня.

Євгенія Кузнєцова — письменниця, блогерка, перекладачка з англійської, іспанської та німецької мов, дослідниця медіа та комунікацій. Народилась та виросла в Україні. В Іспанії захистила дисертацію з магічного реалізму. Авторка книг «Спитайте Мієчку» та «Готуємо в журбі». Цікавиться темою мовної реальності та мовами загалом.


Читати також