Як уникнути проблем під час комендантської години власникам собак. Поради

з собакою під час комендантської години

Тож як бути із собаками під час посиленої комендантської години? Власники собак мають вигулювати своїх тварин як у мирний час,так і під час війни, адже собаці не поясниш що таке комендантська година.

Поради для власників чотирьохлапих

У Києві на Київській області введено комендантську годину на півтори доби. Такі ситуації трапляються і в інших містах. Постає питання: що робити в цей час власникам собак?

Власники собак знають, що своїх улюбленців потрібно виводити на прогулянку двічі на день. Як це зробити у комендантську годину, коли влада рекомендує сидіти в укритті? Надаємо поради, як це робити безпечно під час комендантської години.

  • Для початку, потрібно зрозуміти, що чим менше виходів з дому і чим коротше прогулянка – тим безпечніше. Отже, потрібно скоротити час прогулянки зі своїм улюбленцем та не відходити далеко від дому.
  • По можливості, потрібно повідомити вахтера або охоронця житлового комплексу що ви виходите гуляти з собакою.
  • Із собою потрібно взяти посвідчення особи та покласти його у легкодоступне місце.
  • Також, важливо гуляти у світлий час доби.
  • Побачивши озброєну людину під час прогулянки, в жодному разі не можна тікати, кричати або робити різких рухів. Необхідно пред’явити людині зі зброєю документи - паспорт громадянина України або id-карту (це дозволить ідентифікувати вас та зняти з вас підозри), та повідомити причину чому ви на вулиці, зробити це необхідно чемно.

Якщо ви дотримуватиметесь цих простих правил, після перевірки документів у вас не має виникнути проблем, адже у теробороні багато власників собак або просто людей які з розумінням ставляться до власників собак.

Сподіваємося, усі благополучно переживуть цей непростий час.

Будьте обережними та бережіть себе!


Читати також