Рай для фотографів: площа Петрушевича в очікуванні реконструкції

площа Петрушевича

Навесні площа Петрушевича - одне з найпопулярніших місць Львова. Тут у квітні та травні активно цвітуть сакури, що і привертає увагу як професійних фотографів, так і просто любителів красивих знімків для соціальних мереж і персональних фото колекцій. Зараз тут висаджено більше десятка знаменитих японських дерев, які завдяки належному догляду вже непогано підросли та сформували яскраву алею. Цю природну красу обіцяють не менш ефектно доповнити конструктивними змінами на площі. Компанія бізнесмена зі Львова Володимира Шведа побудує замість торгових рядів за адресою Петрушевича, 5, сучасний офісний центр, а транспортне навантаження поблизу покликаний знизити підземний паркінг, який з'явиться безпосередньо під парковою зоною.

Ми розповімо про заплановані зміни в цьому мальовничому місці докладніше.

Один з головних зелених куточків поблизу центру Львова

Площа Петрушевича, як вважає не тільки львівський бізнесмен Володимир Володимирович Швед, але й багато львів'ян, - одне з найцікавіших місць міста Лева. Тут проходить важлива транспортна розв'язка, та знаходиться своєрідний зелений куточок зі своїми унікальними особливостями.

Одна з них - алея сакур, яка привертає все більше уваги гостей та туристів в середині весни - в період цвітіння «азіатської вишні». Так, у Львові сьогодні щорічно висаджують по кілька десятків знаменитих японських дерев, але саме на Петрушевича, їх вже досить багато, вони непогано виросли та сформували нехай невелику, але дуже красиву алею. І якщо запахами, які йдуть від квітучої сакуру, можна насолодитися лише відвідавши це місце, то всю чарівну естетику непогано передає навіть фото, зроблене не на професійну камеру, а на звичайний сучасний смартфон.

Красиво в парковій зоні протягом усієї теплої пори року. Куточок зелені притягує молодь, батьків з колясками чи більш дорослими дітьми, туристів, цінителів природної краси та цікавої архітектури. Правда, більшості фотографів та любителям викладати фото в Instagram все ж доводиться неабияк попрацювати над підбором правильних ракурсів для зйомки на площі Петрушевича. Так, красу неймовірних квітучих сакур та іншої флори трішки псує задній фон з не дуже естетичними торговими рядами та автомобілями, що власники залишають прямо на газоні паркової зони.

На радість львів'ян та гостей міста, незабаром цієї проблеми взагалі не буде, так як на місці кіосків й ларьків побудують сучасний торгово-офісний центр (компанія львівського бізнесмена Володимира Шведа отримала відповідний дозвіл від мерії). А позбавити парк від засилля автомобілів повинен підземний паркінг, який, ймовірно, все-таки стане першим подібним інфраструктурним об'єктом у Львові.

Акуратна, красива будівля і сучасне місце для паркування авто

Забудовник «Діброва», що належить львівському бізнесмену Володимиру Шведу, отримав «зелене світло» від львівської влади на будівництво сучасного офісного будинку за адресою площа Петрушевича, 5. Тут поки «красуються» малоповерхові, м'яко кажучи, не надто привабливі торгові ряди. При цьому можна констатувати, що перед компанією Шведа постало непросте завдання. Так, максимальна висота нового об'єкта будівництва не повинна перевищувати 18 метрів (4 поверхи), загальна площа забудови обмежена 0,027 га, а щільність забудови в даному місці становить 90%. Не зважаючи на це забудовник обіцяє створити в дійсності красивий, акуратний та сучасний об'єкт архітектури, дизайн якого дещо перегукується з недавно відкритим у Львові центром Шептицького. Відзначимо, що останній виглядає дуже ефектно та привабливо.

В результаті, охочих доповнити свій Instagram або професійне портфоліо фотографіями з площі має стати в рази більше, упевнений Швед. І це стосується не тільки весни, коли цвіте сакура, а, мабуть, різних пір року.

площа Петрушевича Лвв

До речі, реконструкція на Петрушевича має вирішити ще одне досить болюче для львів'ян питання, що стосується паркування автомобільного транспорту. Нерідко автівки залишають безпосередньо на газонах паркової зони. Щоб подібної спокуси у водіїв не було - під площею з'явиться 2-рівневий підземний паркінг, розрахований на 300 місць. Велика ймовірність, що його зведуть швидше інших аналогічних проектів, які отримали первинне схвалення від львівської мерії. В даному випадку паркінг стане першим у своєму роді у Львові.

На думку фахівців, обидва проекти реконструкції площі Петрушевича цілком доречні й багато в чому необхідні Львову. Вони прикрасять популярне місце відпочинку та додадуть йому привабливості, позбавлять мегаполіс від некрасивих торгових об'єктів, знизять негативний вплив автомобільного транспорту на екологію, розвантажать транспортні потоки, а також вирішать проблему неправильно припаркованих автівок поблизу файної паркової зони. А те, що площа стане раєм для фотографів, взагалі не викликає сумнівів.


Читати також