Сухий шампунь: в чому особливості та як користуватися?

Сухий шампунь: в чому особливості та як користуватися?

Сухий шампунь — це чудовий засіб, який підходить для тих випадків, коли потрібно помити волосся, але немає води. Але щоб він був дійсно ефективним, варто знати про деякі нюанси. Як вибрати найкращий сухий шампунь та як його застосовувати — з’ясовуємо в цьому матеріалі.

Як діє сухий шампунь?

Шкіра голови постійно виділяє ліпіди, якими харчуються клітини волосяних фолікулів та епідермісу. Саме через це волосся поступово жирнішає та забруднюється. Особливість сухого шампуню полягає в тому, що він містить у складі мікроскопічні абсорбенти. Ці частинки усувають себум, який виділяють сальні залози шкіри голови. Абсорбентами є:

  • рисове, кукурудзяне або вівсяне борошно з ензимами;
  • крохмаль із тапіоки, кукурудзи та картоплі;
  • біла глина;
  • камедь.

Також у складі сухого шампуню можуть бути такі елементи, як антиоксиданти, кератин, біотин та різноманітні вітаміни, мінерали й мікроелементи.

Правила вибору сухого шампуню

Важливо враховувати свій тип волосся та склад засобу. Допомогти можуть такі рекомендації:

  • для ламкого волосся — краще підібрати шампунь, до складу якого входять ланолін, пантенол та лецитин, оскільки ці речовини сприяють відновленню;
  • для жирного волосся — варто використовувати засіб із трав’яними екстрактами та дубильними речовинами, адже вони допомагають нормалізувати роботу сальних залоз;
  • для нормального волосся — чудово підійде шампунь з екстрактом рослин.

Також рекомендується уникати засобів, які містять велику кількість сульфатів.

Як правильно користуватися сухим шампунем?

Застосовувати сухий шампунь максимально просто. Для цього потрібно потрусити балончик та розпорошити його на відстані 15–20 см від голови. Далі необхідно руками рівномірно розподілити засіб по волоссю. При цьому кінчики краще не чіпати, щоб вони не стали тьмяними та не почали розташовуватися.

Варто зачекати 5–7 хвилин, поки сорбент поглине весь бруд, та розчесати пасма. Використовувати сухий шампунь рекомендується не частіше двох разів на тиждень.

Сухий шампунь — це зручний та ефективний засіб для очищення волосся. Щоб його використання було максимально дієвим, варто віддавати перевагу лише якісним товарам. Ознайомитися з ефективними сухими шампунями можна на сайті компанії A.S. Laboratory.


Читати також