Новітні бестселери: гарячі новинки літературного світу

Новітні бестселери: гарячі новинки літературного світу

Читання книг — це можливість відкрити для себе нові світи, пережити пригоди, які в іншому випадку залишилися б недоступними, та зануритися у глибину емоцій, думок та ідей, які розширюють наше розуміння світу. Зібрали для вас добірку гарячих книжкових новинок, які вже здобули любов читача у різних країнах, а тепер і український читач має змогу познайомитися з ними.

«Маленький друг» Донна Тартт

Видавництво «КСД»

«Маленький друг» Донна Тартт Видавництво «КСД»

Александрія, штат Міссісіпі. На День матері маленького хлопчика на ім’я Робін знайшли повішеним на власному подвір’ї.

Дванадцять років по тому це вбивство досі не розкрито, а сім’я так і не оговталася від трагедії. Мати впала в депресію, батько втік до іншого міста. Тож, подорослішавши, Гаррієт — нервово яскрава, нестерпно рішуча сестра Робіна - вирішує знайти його вбивцю.

Спираючись на допомогу відданого друга Гела, Гаррієт починає пошуки винного. Дуже скоро розслідування перестає бути грою…

«Голлі» Стівен Кінг

Видавництво «КСД»

«Голлі» Стівен Кінг  Видавництво «КСД»

Детектив Голлі Гібні мріє про відпустку: на нову справу в неї просто немає сил. Однак почувши відчайдушну мольбу в голосі Пенні Дал, Голлі без вагань погоджується допомогти жінці в пошуках доньки.

Недалеко від місця, де зникла Бонні Дал, живе немолода сімейна пара професорів — Родні та Емілі Гарріси. Шановані, респектабельні, віддані одне одному… а ще підступні й безжальні. Підвал їхнього охайного, заставленого книжками будинку приховує жахливу таємницю. Якщо Голлі припуститься помилки, то познайомиться із цим моторошним місцем дуже близько…

«Шість багряних журавлів» Елізабет Лім

Видавництво «РМ»

«Шість багряних журавлів» Елізабет Лім Видавництво «РМ»

Шіорі’анма, єдина принцеса Кіати, має таємницю. В її жилах вирує заборонена магія. Того ранку, коли мали відбутися її заручини, Шіорі втрачає над нею контроль. Спершу ця помилка здається усмішкою долі, завдяки якій перенесли таке небажане весілля. Проте магія також привабила мачуху принцеси — Райкаму.

Райкама, яка й сама є чародійкою, проганяє пасербицю на заслання і перетворює її братів на журавлів. Вона застерігає Шіорі: за кожне слово, що зірветься з вуст дівчини, помиратиме один із її братів.

Самотня, без голосу й без копійки в кишені, Шіорі шукає своїх братів та з’ясовує, що навколо престолу точиться темна змова. І тільки Шіорі зможе навести лад у королівстві. Однак для цього їй доведеться довіритися паперовій пташці, примхливому дракону та хлопцеві, шлюбу з яким вона так люто уникала. Дівчина також мусить прийняти чари, стримувати які її вчили все життя, — і то за будь-яку ціну.

«Жовтолика» Ребекка Кван

Видавництво «Жорж»

«Жовтолика» Ребекка Кван Видавництво «Жорж»

«Жовтолика» — перший твір Ребекки Кван, у якому вона відходить від епічності, фентезійності й експериментує з жанром сатиричного роману. Це історія про спокуси, пристрасті й конфлікти у світі літераторів і видавців. Про омріяність слави і ціну, яку за це готова заплатити людина. Про заздрощі, плітки, плагіат, расизм просто і расизм «навпаки».

Атена Лю і Джуніпер Гейворд разом навчалися в Єлі, відвідували письменницький курс і мали б одночасно зійти на вершину слави. Але Атена — справжня літературна зірка з шестизначними гонорарами, а про Джуніпер майже ніхто й не чув.

Все змінюється, коли Джун стає свідком раптової смерті Атени й викрадає її щойно дописаний шедевр — експериментальний роман про роль китайських робітників у Першій світовій війні. Письменниця редагує рукопис і надсилає агенту як власний твір. Навіть дозволяє видавництву змінити її прізвище на Джуніпер Сонг, яке натякало б на азійське походження.

«Ніби ми злодії» М.Л. Ріо

Видавництво «Artbooks»

«Ніби ми злодії» М.Л. Ріо Видавництво «Artbooks»

Олівер Маркс щойно вийшов з в'язниці, відсидівши там десять років за вбивство одного з найближчих своїх друзів. Убивство, якого він, можливо, і не скоював. Його зустрічає детектив Колборн, який і запроторив Олівера до тюрми. Він іде на пенсію, але перед тим хоче дізнатися, що ж насправді сталося десять років тому.

Ще вивчаючи Шекспіра в академії, Олівер зауважив: його талановиті однокурсники грають ті самі ролі що на сцені, що в житті — лиходій, герой, тиран, спокусниця, — а сам він зазвичай залишався другорядним персонажем чужої постановки. Але одного разу викладачі змушують студентів помінятися ролями, й ось уже добродушне суперництво перетворюється на потворні сутички, а сюжет театральних п'єс утілюється в життя.

Зрештою стається трагедія: одного із семи друзів знаходять мертвим. А перед іншими постає найскладніша акторська задача всього їхнього життя: переконати поліцію і себе самих у власній невинності.

«Кохання в мозку» Алі Гейзелвуд

Видавництво «Vivat»

«Кохання в мозку» Алі Гейзелвуд  Видавництво «Vivat»

Фіолетововолоса Бі Кеніґсвассер, певною мірою лицарка-джедай, берегиня цілосвітньої рівноваги, чинить, як учинила б Марія Кюрі. Авжеж, пані Кюрі пристала б на пропозицію очолити проєкт своєї мрії від NASA. Та керувати проєктом разом із Леві Вардом — матір сучасної фізики, рятуй! Заклятим ворогам краще працюється в різних галактиках, стверджував Леві-аспірант. Має статися лиха пригода, щоб одного (насправді першого ж) робочого дня Кеніґсвассер опинилася в міцних обіймах Варда. І поки дівчина намагається давати собі раду без потрібного обладнання, колегіальної підтримки та, як їй ввижається, кар’єрних перспектив, саме Леві перетворюється на союзника… й очей із неї не зводить. Від нових можливостей їй палають нейрони. Та коли настає час ризикнути власним серцем, Бі мусить відповісти на критично важливе запитання: як учинила б… Бі Кеніґсвассер?

«Шлюбний портрет» Меґґі О'Фаррелл

Видавництво «Vivat»

«Шлюбний портрет» Меґґі О'Фаррелл  Видавництво «Vivat»

Флоренція, 1557 р. Лукреція, найменша дочка Козімо І Медічі, недавно втратила сестру й намагається втишити жаль через мистецтво. А батько від її імені погоджується на шлюб із правителем Феррари, Модени та Реджо. Так світський лев, свій у компанії художників і музикантів, безжальний політик Альфонсо ІІ д’Есте бере за себе недолітку замість небіжчиці. Тепер обов'язок Лукреції — народити спадкоємця династії д’Есте. І хай яка вона знатна, майбутнє молодої герцогині висить на волосинці…

«Нічний цирк» Ерін Морґенштерн

Видавництво «Vivat»

«Нічний цирк» Ерін Морґенштерн  Видавництво «Vivat»

Лондонські передмістя ХІХ століття, якими їх не знала історія. Конкорд, штат Массачусетс. Повітря повниться п'янкими пахощами карамелі й кориці. Вітер смикає чорно-білі смугасті намети мандрівного цирку. А чи це вже Прага? Хай куди вас приводить нічний цирк, щоразу затамовуєте дух від трюків татуйованої дівчини-змії; милуєтеся Крижаним Садом, який можна порівняти хіба що зі сном, або блукаєте чарівним Лабіринтом, а ще… Господи, скільки див!!! Але від першої сторінки ви розумієте, що тут панує магія. Адже цирк — це арена для змагань двох чарівників, які ще самі не знають, що ціна виграшу — кохання і життя. Як же виплутаються вони з цього магічного двобою, у який їх змалку втягли наставники? Чи не щезне цілий загадковий цирковий світ через чиїсь амбіції, чи не спопелять його чари?

«Лондон. Місто тисячі облич» Едвард Резерфорд

Видавництво «РМ»

«Лондон. Місто тисячі облич» Едвард Резерфорд Видавництво «РМ»

«Лондон» — захопливий історичний роман Едварда Резерфорда про місто, що є серцем Великої Британії. Про те, як воно виникло і розвивалося, про його світлі й темні часи. Про довгу дорогу до демократії, появу імпічменту — у XIV столітті! — і про те, як у боротьбі з парламентом монархи завжди програвали. Читач дізнається, як було створено Англійський банк і винайдено державний борг, чому Шекспір не друкував своїх творів і як з’явився весільний торт.

І все це, а також чимало інших цікавих фактів, подається на тлі життя кількох родин, представники яких набувають статків і втрачають їх, одружуються з палкого кохання чи з холодного розрахунку, шукають скарби і зниклого графського спадкоємця, борються за свободу країни чи за права жінок… Переплітаючи крізь століття долі своїх героїв, письменник досліджує питання: то хто ж вони насправді — ці англійці?

«Джулія. 1984» Сандра Ньюман

Видавництво «Лабораторія»

«Джулія. 1984» Сандра Ньюман  Видавництво «Лабораторія»

Лондон — головне місто Злітної смуги Один, третьої за чисельністю населення провінції Океанії. 1984 рік, Джулія Вортінг працює механікинею, яка лагодить машини для написання романів у відділі Худліту в Міністерстві Правди. Згідно з ідеологією Ангсоцу, правління партії та її лідера Великого Брата, Джулія є зразковою громадянкою — життєрадісно-цинічною, ні в що не вірить і зовсім не переймається політикою. Вона регулярно порушує правила, але також співпрацює з режимом, коли це необхідно. Джулію люблять усі, бо вона знає, як вижити у світі постійного нагляду Поліції Думок, дітей-шпигунів і чорних ринків пролетарських районів. Вона дуже добре вміє виживати.

Але Джулію починає інтригувати Вінстон Сміт — колега з відділу записів і працівник середньої ланки Зовнішньої Партії. Одного дня вона імпульсивно підсовує йому записку і усвідомлює, що втрачає контроль і більше не може почуватися у безпеці в цьому світі.

До уваги: твір містить ненормативну лексику та сцени, які можуть завдати дискомфорту чутливим читачам.

«Аромат щастя найсильніший під час дощу» Віржіні Ґрімальді

«Видавництво Старого Лева»

«Аромат щастя найсильніший під час дощу» Віржіні Ґрімальді  «Видавництво Старого Лева»

«Я хочу розлучення». Знадобилося лише три слова, щоб світ Полін перевернувся з ніг на голову. Приїхавши зі своїм чотирилітнім сином до будинку батьків, вона, розбита і пригнічена, дозволяє спливати дням, що схожі один на одного, поки її поглинає біль і роз’їдають марні сподівання. Аж врешті вирішує взяти життя у свої руки: якщо почуття чоловіка згасли, варто нагадати йому про те, які вони були щасливі разом. Тож Полін писатиме йому листи, щоб відновити всю їхню історію, веселу і щемку.

Але минуле може ховати в собі найнещадніші таємниці.


Читати також