14-08-2021 Розваги 217

Бібліотека

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс. Бібліотека. Тарабановська Анастасія

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс

Якщо вам сподобався цей твір, ставте лайк та робіть репости у соцмережах. Допоможіть автору посісти призове місце у конкурсі Книжкова пара Плюс.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Тарабановська Анастасія
Новобілянська сільська бібліотека-філія
КЗ «Білолуцька публічна бібліотека»
Село Новобіла


Бібліотека – це прихисток зломаної душі та місце де можна поділитися своєю радістю. Це те місце, де вас завжди будуть раді бачити, і кожен ваш візит буде очікуваним. Там завжди панує злагода, повага та радість. Раніше я цього не розуміла доки не почала працювати в Новобілянській сільській бібліотеці – філії.

Почну з початку, мене звати Настя і мені 22 роки, вже три роки я працюю в бібліотеці і ще жодного разу не пошкодувала про свій вибір. Ця професія не була моєю мрією раніше, але настав момент коли в житті почали змінюватися пріоритети. Я дорослішала і в моєму житті вже добровільно почала з’являтися книга. Чому добровільно? – запитаєте ви, тому що в школі я не любила читати мене змушувала мама, вчителі, але у самої бажання не було. Я і зараз вважаю, що до цього потрібно прийти самому, обрати свій жанр, своїх улюблених поетів та письменників. Після закінчення школи я вступила до коледжу на спеціальність «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» та майже одразу я влаштувалася на посаду бібліотекара до Новобілянської сільської бібліотеки – філії. Спочатку було важко, але колектив дуже допоміг. На мою думку, колектив – найважливіше в роботі. Пройшов рік і я вже мала досвід в роботі, паралельно навчалась та набувала нових знань та досвіду. В нашій роботі мені подобається працювати з дітками, вони так завжди з захопленням слухають та спостерігають за процесом як ми проводимо захід. З радістю беруть участь у підготовці до свят, приводять своїх друзів. Я дуже рада, що наші діти мають такий інтерес до книги та до бібліотеки, що вони навідуються сюди та вважають бібліотеку місцем де їм цікаво. Згодом, після закінчення коледжу, мене перевели на посаду завідувача бібліотеки. З’явилися нові обов’язки та більша відповідальність, до речі таку рису як відповідальність, на мою думку, я здобула саме працюючи в бібліотеці. З новою посадою прийшли й нові знання та знайомства. Я навчилася працювати з документами, проходила багато онлайн – курсів та відвідувала семінари, нам їх проводила на теперішній час директор Білолуцької публічної бібліотеки – Галина Іванівна Бондар. Вона нам дуже допомагає в роботі, дуже чуйна та добра. Люди які не знають про всі моменти в роботі бібліотеки вважають, що це дуже легка та не клопітка робота, але це зовсім не так. Щоб підтримувати статус бібліотеки в селі потрібно постійно навчатися та передавати ці знання відвідувачам, потрібно дуже багато трудитися, оновляти фонди, проводити масові заходи та конкурси і це дуже мала частина того, що роблять бібліотекарі.

Кожного дня приходячи до бібліотеки, я з радістю берусь до роботи та чекаю на відвідувачів. Робота надихає мене, дарує емоції які я бережу в собі. Я дуже вдячна долі, що мені випала така можливість. Бережіть свою бібліотеку, адже це ваше джерело мудрості та знань.


Читати також