«Ми привеземо на «Етновир» до Львова найкрасивіші та найцікавіші сербські народні танці», - Ґоран Банковіц

«Ми привеземо на «Етновир» до Львова найкрасивіші та найцікавіші сербські народні танці», - Ґоран Банковіц

Народний ансамбль танцю «Zora» з Сербії візьме участь у цьогорічному фольклорному фестивалі «Етновир», який пройде 21-25 серпня у Львові.

Ансамбль представить львів’янам та гостям міста найпопулярніші народні танці Західної та Центральної Сербії. Про це повідомили організатори фестивалю.

      «Участь у фестивалі «Етновир» є винятковою нагодою познайомитися з фольклором і національними традиціями інших країн світу, насолодитися красою дивовижного міста та гостинністю його населення і, звісно, презентувати унікальний фольклор та культуру свого народу. Ми привеземо до Львова найкрасивіші та найцікавіші сербські народні танці. Кожен виступ ми підкреслимо оригінальними костюмами», - повідомив керівник ансамблю «Zora» Ґоран Банковіц.

        У репертуарі ансамблю є танці Західної та Центральної Сербії, танці пастухів Східної Сербії, танці жителів долини Нісава та Воєводини.

      За словами директора Міжнародного фольклорного фестивалю «Етновир» Андрія Сидора, колектив планує відвідати Львів у складі з близько півсотні танцюристів, які виконають свої номери у найрізноманітніших сербських народних костюмах.

     Народний ансамбль «Zora» заснований у 1992 році. За ці роки колектив взяв участь у більш ніж 30 міжнародних фестивалях у таких країнах, як Італія, Болгарія, Франція, Греція, Іспанія, Португалія, Туреччина, Угорщина, Польща, Бельгія, Німеччина, Росія і Китай.

        Міжнародний фольклорний фестиваль «Етновир» відбувається під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF®) при ЮНЕСКО та Міжнародної Організації Народної Творчості  (IOV).          

      Організатори: ГО «Етновир», компанія «Дік-Арт».


Читати також