Арт-проект «МУЗИКА ОБ.ЄДНУЄ» до Міжнародного Дня музики

Арт-проект «МУЗИКА ОБ.ЄДНУЄ» до Міжнародного Дня музики

Арт-проект з такою назвою, що вперше проводився  колективами шкіл естетичного виховання Харківщини,  був присвячений Міжнародному Дню музики.

  Викладачі  та їх вихованці вийшли на сценічні майданчики, щоб порадувати своїм виконанням чисельну глядацьку аудиторію та ще раз показати,  яке велике місце займає  музика в їхньому житті.

    Участь у концертах  — це завжди подія для талановитих дітей, які відкривають для себе секрети музичного мистецтва у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах, та для їх викладачів. Нинішній артпроект, запропонований школам естетичного виховання Харківським представництвом Міжнародної асоціації діячів дитячого естетичного виховання та Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, став для них  значною подією.

       За умовами проекту концерти розпочалися одночасно на усіх концертних майданчиках. Тож між юними артистами та глядачами шкіл-участників панував незримий зв’язок, що підсилював емоційну складову заходу, а почуття причетності до загальної справи надавало особливої піднесеності.

       Музика дійсно об' єднала серця і душі людей, які прагнуть долучатися до прекрасного. За попередніми підрахунками глядацька аудиторія склала майже тисячу людей. Це мешканці мікрорайонів Харкова та населених пунктів області, де розташовані школи естетичного виховання. Серед них чимало ветеранів, для яких концерти стали музичним подарунком у Міжнародний подінь людей похилого віку. Відвідали  концерти також родини з дітьми, які в майбутньому збираються навчатися у школах естетичного виховання. Знайомство з творчістю ровесників та саме перебування у навчальному закладі викликало у них неабияку зацікавленість, зміцнило бажання навчатися музиці. Проведення концертів не обмежилося лише шкільними залами. Окремі колективи провели їх у будинках та палацах культури, у  приміщеннях музеїв тощо.

    Такий формат відзначення Міжнародного дня музики на Слобожанщині використано вперше і  він має всі підстави для успішного продовження та розвитку. Зблизивши різних людей,  МУЗИКА, як невід’ємна складова земних духовних скарбів, ще раз підтвердила свою велику об’єднавчу силу.


Читати також