Зоряна ніч, намальована бактеріями

Зоряна ніч, намальована бактеріями

РУС

Товсті, помітні мазки круглої кулі у синьому небі, що обертається над тихим селом. Це те, що характеризує знамениту картину Вінсента Ван Гога ''Зоряна ніч''. Така текстура олії на полотні є відмінною частиною картини, проте Melanie Sullivan, мікробіолог з Міссурі, створила репродукцію, у якій замінила олію та плотно на бактерії у чашках Петрі.

Sullivan створила свою інтерпретацію для першого конкурсу Agar Art Американської спільноти мікробіології. Агар представляє з себе желе, це речовина, якою заповнюють чашки Петрі для росту і життя в них бактерій. Різні штами бактерій фарбуються в ріні кольори.

Згідно підпису фото авторки у мережі Facebook, були використані наступні бактерії:

Білі. Acinetobacter baumannii, які можуть викликати інфекцію у людей зі слабкою імунною системою, а також легко розповсюджуються у лікарнях завдяки їх стійкості до антибіотиків.

Коричневі. Proteus mirabilis, які зазвичай викликають інфекції сечових шляхів.

Синьо-зелені. Enterococcus faecalis, які поселяються у шлунково-кишковому тракті і є частою причиною інфекцій нижніх сечових шляхів, а також легко розповсюджуються у лікарнях через їхню стійкість до антибіотиків.

Темно-сині. Klebsiella pneumonia, які можна знайти у флорі шкіри, ротової порожнини та кишківника, що викликають такі інфекції, як пневмонія, інфекції кровотоку, ран чи хірургічні інфекції, а також менінгіт.

Різні вчені створювали схожим способом заходи сонця, літаючих бабок, карту Нью-Йорка і навіть портрет Луї Пастера. Дріжджі та білки також з легкістю використовувались в інших картинах, як і бактерії. На жаль, відновлення основних елементів роботи одного з найбільш знаменитих художників було не достатньо для перемоги у цьому конкурсі.

© md-eksperiment.org


Читати також