12-08-2017 Мистецтво 1651

10 фільмів, від яких важко відірватися

10 фільмів, від яких важко відірватися


"Я подивлюся всього п'ять хвилинок ..." Таке бувало з кожним. Перемикаючи канали, ти натикаєшся на улюблений фільм, що вже давно почався, і думаєш, що подивишся хвилинку, а потім виявляється, що хвилинка затягнулася до фінальних титрів.

Звичайно, така ситуація трохи застаріла в світі онлайн переглядів, завантажень в Інтернеті і DVD плеєрів, але все ж таки безліч фільмів крутять кожного дня в телеефірі. І це нормальна ситуація – прикипіти до фільму, який вже 20 хвилин як йде.

І зовсім не проблема, якщо ви вже бачили фільм раніше, Адже є фільми настільки захоплюючі, що просто фізично неможливо припинити їх дивитися. І ми пропонуємо вам деякі з них.

“Втеча з Шоушенка”

Втеча з Шоушенка

Фільм “Втеча з Шоушенка” часто наводять як приклад, чий вихід залишився зовсім непоміченим, що не зовсім вірно. І якщо прибуток від фільму був дуже скромним, то, з точки зору глядацьких симпатій цей фільм відразу ж завоював любов, практично не мав негативних відгуків і був номінований на сім Оскарів.

Цей фільм був найорендованішим на VHS в 1995 році і в наступні роки був неодноразово показаний по телебаченню, так що не дивилися фільм буквально одиниці. І, без сумніву, знайшовши цей фільм, хочеться дивитися його до кінця завдяки ідеально сконструйованому сюжету і сценам, що невимушено перетікають одна в іншу, що ведуть до настільки знайомої нам розв'язки.

Улюблений момент: Нортон виявляє не тільки те, що Енді весь цей час робив підкоп, але і те, що він неухильно причепив постер Ракель Велч зі зворотного боку отвору, через який втік.

“Назад у майбутнє”

Назад у майбутнє

Успіх цього фільму обумовлений тим, що його можна віднести відразу до кількох жанрів, кожний із яких був відмінно реалізований. Це і наукова фантастика, і підліткова драма, і доброзичлива комедія. У нас просто немає шансів встояти перед цим фільмом.

Це один із тих кіношедеврів, що вимагають перегляду, в основному завдяки чарівному персонажу Марті МакФлаю. І друга, і третя частини трилогії зовсім не поступаються першому фільму, лише ускладнюють можливість переглядати все за один раз.

Улюблений момент: випускний бал, виступ Марті і запальні танці.

Оригінальні “Зоряні війни”

Зоряні війни

Ми не включаємо сюди приквел, перегляд якого з багатьох причин виявився менш захоплюючим. А ось оригінальні “Зоряні війни”, особливо “Імперія завдає удару у відповідь” – це зовсім інша історія. І головна причина чому так важко відірватися від перегляду “Зоряних воєн” – це безліч крутих, цікавих моментів. Фільм настільки укорінився в нашу культуру, що багато сцен цитувалися не раз, і це повертає глядача до цього фільму знову і знову. А ще хочеться відзначити чудовий саундтрек Джона Вільямса.

Улюблений момент: “Використовуй силу, Люку”

“Реальне кохання”

Реальне кохання

Якщо відійти від класики до чогось більш спірного, згадуються фільми Річарда Кертіса, чарівність яких поза сумнівом. Наприклад, “Реальна любов” – дуже легкий фільм із цікавою структурою оповіді, що завжди приємно дивитися. Десять різних історій забезпечують достатню різноманітність, щоб не нудьгувати.

Улюблений момент: закінчення надто нудотного роману Коліна Ферта, після чого фільм приносить тільки позитивні враження.

“Титанік”

Титанік

Навіть зараз важко відірватися від зустрічі Джека і Рози і від приреченого океанського лайнера, що здійснює свою останню подорож. Швидше тут справа навіть не в сюжеті, а в мальовничості зйомок під керівництвом Джеймса Кемерона.

Фільм триває три години, але вони пролітають непомітно. Фільм умовно можна розділити на дві історії: історію любові і трагедію корабля і його пасажирів з приголомшливими візуальними ефектами.

Улюблений момент: зіткнення Титаніка з айсбергом, після якого настає епічне занурення корабля.

“Початок”

Фільм Початок

Ніхто не буде заперечувати, що Крістофер Нолан вміє створювати захоплюючі фільми. Що вже говорити про фільм про підключення до снів, можливості контролювати їх і створювати багаторівневі сни. Що може бути більш захоплюючим. Цей фільм – заморока, загорнута в загадку, а також можливість дивитися чотири бойовики одночасно. А чудовий акторський склад додає фільму ще більше балів.

Улюблений момент: пустощі з законами фізики на вулицях Парижа.

“Матриця”

Матриця

Начебто "Матриця" не той фільм, який станеш дивитися на півдорозі. Однак цей фільм став революцією в середовищі екшенів і не варто заперечувати, що його головні герої підкуповують. Навіть якщо залишити філософію сюжету, то можна насолоджуватися просто картинкою. Легко включаєшся в захоплюючий ритм фільму, який не відпускає до кінця.

Улюблений момент: Нео і Трініті вриваються до будинку, щоб врятувати Морфеуса; після цього немає нічого, крім нещадно гострих відчуттів.

Що завгодно від “Pixar”

Pixar

Ніхто не може похвалитися тим, що здатний настільки захопити і дітей, і дорослих як Pixar. Їхня анімація забезпечує дуже сильні враження, незалежно від того, хто на екрані: синій монстр, самотній робот або гастрономічно підкований гризун.

Улюблений момент: момент, що змушує пустити сльозу (є в будь-якій анімації Pixar).

“Зомбі на ім'я Шон”

Зомбі на ім'я Шон

Напевно, навіть Едгар Райт не міг припустити, що його фільм про зомбі все ще буде затребуваний десять років по тому. Ніхто з учасників фільму не міг уявити, що фільм стане однією з визначних комедій 21 століття.

“Зомбі на ім'я Шон” є одним із тих фільмів, який так влаштований, що його важко критикувати і в сотий раз він залишається смішним. Як і у фільмі “Назад в майбутнє” тут повно прихованих жартів і посилань, які роблять його більш, ніж просто комедією. Персонажі Саймон Пегг і Нік Фрост так майстерно грають нероб, що глядачі впізнають у них своїх знайомих або навіть себе.

Улюблений момент: бій Шона і компанії з зомбі під пісню Queen “Do not Stop Me Now”.

“Кримінальне чтиво”

Кримінальне чтиво

Зворотний бік життя Лос-Анджелеса від Квентіна Тарантіно – ін'єкція адреналіну в серце, сексуальне рабство в підвалі, ненавмисний постріл в голову. Фільм являє собою набір знакових сцен, послужливо оформлених в нехронологічному порядку, так що вам не доведеться турбуватися про сюжет.

Улюблений момент: невимушена розмова Траволти і Джексона про французькі гамбургери, масажі ніг і цитування глави 25 Єзекіїля.

© md-eksperiment.org


Читати також