Програма 26 BookForum

Фестиваль BookForum 2019. Програма. Локації. Львів

Відкладайте всі справи й бронюйте квитки до Львова на 18-22 вересня, адже програма 26 BookForum вже на сайті фестивалю.

Програма головного культурного фестивалю країни в цифрах:

Підготовка програми зайняла 1560 годин

Учасниками програми 26 BookForum стали 1000 авторів, ілюстраторів, перекладачів, культурних менеджерів, громадських діячів та журналістів

Події фестивалю пройдуть у понад 30 локаціях Львова

У програмі фестивалю 20 тематичних кластерів та спеціальних проектів

Учасники їдуть на 26 BookForum з 30 країн світу

Почесні гості

Ельчин Сафарлі

— сучасний азербайджанський письменник та журналіст. У своїх книгах розповідає про східні традиції, культуру, побут та кохання. Насамперед відомий як автор роману «Солодка сіль Босфору» (2008), в центрі сюжету якого — журналіст із Баку та «місто душі» Стамбул.

Арундаті Рой

— індійська еко-феміністська письменниця. Лауретка Букерівської премії 1997 року за роман «Бог Дрібниць», що став однією з найпопулярніших книжок. За свою активістську діяльність у 2002 році отримала Cultural Freedom Prize від Lannan Foundation.

На фестиваль приїдуть автори з понад 30 країн світу. Серед них – Юрій Тарнавський (співзасновник Нью-Йоркської Групи), Марія Франческа Мерлоні (Почесна амбасадорка Доброї Волі), Лідія Дімковська (володарка літературної премії ЄС), Еліф Батуман (фіналістка Пулітцерівської премії). А також Януш-Леон Вишневський, Лукаш Орбітовський, Радослав Сікора, Войцех Яґєльський та інші.

У програмі 26 BookForum 20 тематичних кластерів і спецпроектів:

Фікшн:Романтична література, Фікшн: Історична література, Поезія, Фантастика, Війна, Політика, Територія свободи: ЗМІ, Комікси, Освіта, Креативні індустрії та урбаністика, Бізнес та економіка, Жінка в темі, Історія, Наука і технологія, Мови та переклади, Філософія, Здоров’я, Стиль життя, Жива сцена.

Другий рік поспіль BookForum стає майданчиком для знайомств з авторами міжнародної платформи Versopolis

Цьогоріч фестиваль відвідають поети Перу Сайзпрез (Іспанія), Пол-Генрі Кемпбел (Німеччина) та Адіса Башич (Боснія та Герцоговина). Для європейських авторів це нагода вийти на новий видавничий ринок і видати свої книжки українською.

Цьогоріч фестиваль стане однією з локацій «Grand Tour» – 2-річної мандрівки поетів літературними фестивалями Європи. Спеціально до цієї події Німецька академія мови та поезії видала однойменну збірку із 730 віршами сучасних поетів, у тому числі й з українськими авторами –

Остапом Сливинським, Галиною Крук, Андрієм Бондарем та іншими.

На 26 BookForum книжку презентуватимуть її редактори Ян Ваґнер та Федеріко Італьяно разом із поетами Ульріке Альмут Саніг з Німеччини, Мігелем-Мансо з Португалії, Лідією Дімковською з Македонії та Галиною Крук з України.

18-22 вересня у Львові!

*і не забувайте займатись книжковою йогою

А ви практикуєте книжкову йогу?

Організатор – Громадська організація “Форум видавців”

26 BookForum відбувається

за сприяння Українського культурного фонду.

Співорганізатори: ДУ “Український інститут книги”, Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація.


Читати також