Виставка «ChessНО». Lera Litvinova Gallery

Виставка «ChessНО». Lera Litvinova Gallery. Афіша Київ 2019

 

 

Lera Litvinova Gallery представляє!

Відкриття виставки «ChessНО»

Леонора Янко та Лера Літвінова відкривають персональну виставку живопису Юрія Шаповала

Lera Litvinova Gallery представляє проект, який пройшов більш ніж піврічну підготовку та не був опублікований раніше – персональну виставку Юрія Шаповала «ChessНО».

Картини виставки об’єднані темою пошуку невідповідностей у питаннях суспільних, соціальних і не тільки. Виставка являє собою своєрідну іронічну алюзію реальності. Митець «полює» на теми релігії та віри, політики та справедливості, врешті решт фокусуючи глядача на розмірковування над одвічною темою добра і зла та пропонуючи бути свідомим.

Леонора Янко про виставку: «Ю. Шаповал, обираючи найактуальніші теми, використовує зрозумілі порівняльні та не надто абстраговані від поточної реальності образи за для передання концепції творів. Саме у цьому відвертість його як митця, так він будує діалог з глядачем, очікуючи вибуху будь яких емоції, але точно, не нейтральних».

Назва виставки «ChessНО» символічно складається з кількох сенсів, це й у перекладі з англійською (читати [чес]) гра у шахи, що відносить на до тем стратегій, певних подвійних розумінь процесів. Та прочитавши назву разом звертаємося до загального посилу виставки – розмірковування на тему чесності та істини як глобального поняття, його суб’єктивності та об’єктивності.

«Роботи, об'єднані цією назвою, це рефлексія на тему нашого життя, в різних його проявах. Адже між життям і грою в шахи дуже багато аналогій: напад, захист, рокіровка, обман, шах і мат. Крім того, саме поле поділено на чорні і білі зони, як і в реальному житті, і не завжди білі фігури знаходяться на білому полі. Більшість робіт наповнені іронією, адже вважаю, що гумор сприяє більш глибокому проникненню меседжів у свідомість. Хочу, щоб роботи спонукали людей до роздумів, як спонукають власне і мене самого» - говорить художник Юрій Шаповал.

Lera Litvinova Gallery - арт-простір, заснований у 2014 році мисткинею Лерою Літвіновою та мистецтвознавицею Леонорою Янко. Lera Litvinova Gallery представляє молодих авторів та знакових митців, що стали колекційними і відомими на українській і світовій арт-арені. Арт-простір представляє собою як стаціонарну галерею так і постійні та тимчасові партнерські локації, які створюють арт-простір Lera Litvinova Gallery.

Крім регулярних виставок в Україні, галерея реалізує мистецькі проекти за кордоном. На рахунку арт-простору багаторазові виставки в Нью-Йорку, Берліні, Брюсселі, Брюге, Люксембурзі, співпраця із музеями, посольствами та культурними представництвами різних країн. Лера Літвінова та Леонора Янко активно реалізують принцип культурної дипломатії за для зміцнення культурних зв’язків між державами та просування національних інтересів.

Виставка відкрита до 7.12.2019 р.

Адреса: LERA LITVINOVA GALLERY: м. Київ, вул. Набережно-Рибальська, 3. Територія ЖК Rybalsky. Години роботи: з 12-19.00, неділя, понеділок – вихідні. Вхід вільний.

+38 050 033 33 17


Читати також